Санкції на часі 26.01.2023 (відео)

Ростислав Павленко

На росії почали готуватись до виправдання своєї поразки.

Такий собі константін гаврилов, глава рашистської делегації на безпековому форумі ОБСЄ у Відні несе маячню про «снаряди з урановим сердечником» для Leopard2, Bradley i Marder. Верещить, що це «брудна бомба» – хоча це давня рашистська лякалка, здатна справити враження хіба що на глядачів раша тб.

Паралельно пригожин завиває, що його найманці начебто не отримують підтримки від інших рашистських сил, чим намагається виправдати дуже скромні результати, попри величезні втрати. А записні «воєнкори» ниють з приводу невдалого наступу на Запоріжжя, яке було зірвано, толком не розпочавшись.

Війна триває, попереду ще дуже складні часи. Але ноти істерики, відчаю і безнадії у рашистів – це гарні складові їх майбутньої поразки.

А тим часом:

1. Біржові ціни на газ у Європі втрачають 4,68% і торгуються за $627,36 за тисячу кубометрів.

2. Польща знайшла заміну російській нафті і не продовжуватиме контракт з «роснєфтью».

3. У ЄС погодили продовження всіх економічних санкцій проти рф.

А, за заявами польських дипломатів, десятий пакет, який нині обговорюється, має «запечатати» спроби обходу санкцій, які придумують рашисти.

4. Відтак російська влада різко посилила податковий тиск на бізнес, щоб закрити «дірку» в бюджеті, яка стрімко розростається на тлі падіння доходів від експорту нафти та газу.

5. За січень–жовтень прострочена заборгованість російського бізнесу перед бюджетами всіх рівнів та позабюджетними фондами підскочила на 66%.

Прострочення по внесках, які сплачуються до Єдиного соціального фонду досягли рекордних з 2019 року 50,1 млрд руб. Прострочена заборгованість з податків стала більшою на 28,2 млрд рублів і на початок листопада становила 70,9 млрд рублів – максимум з 2020 року.

І далі ж буде.

 

Карикатура: Олексій Кустовський / Радіо Свобода
«Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Автор