Петро Порошенко знову на Сході, або Абрикоси наздоганяють черешню (фото, відео)

Порошенко привіз в Авдіївку комплект відеорозвідки для 72-ої бригади

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який перебуває на Донбасі, передав перший комплект оптичної розвідки для 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

«72-га бригада імені Чорних Запорожців для мене дуже близька. І я пишаюся, що коли ми обирали назву 72-ї, я підтримав пропозицію бригади, щоб присвоїти саме це ім’я. З Авдіївкою, з «Промкою» історія 72-ї бригади дуже тісно пов’язана», – говорить Порошенко.

«Авдіївка назавжди закарбувалася в серці кожного українця. Я пам’ятаю, як в 2016 році приймалося рішення про початок наступу, вибиття російських найманців і можливість отримати контроль над дорогою, над Ясинуватською розвилкою. Я пам’ятаю, яку ціну було заплачено в січні 2017 року. Скільки життів було віддано, щоб зупинити просування російських військ, взяти «Промку» під контроль, відкинути ворога. 72-а бригада до цього була безпосереднім чином долучена. Разом з 93-ю, 80-ю, 54-ю, 56-ю, 58-ю. Це – символ слави і символ честі ЗСУ», – говорить п’ятий Президент.

Він нагадав, що неодноразово бував у 72-ій бригаді: «ми зустрічалися із 72-ю у 2018 році в Бахмуті. Я обіцяв тоді, що приїду в Білу Церкву зустрічати у 2019 році, коли було перше виведення із зони Операції Об’єднаних Сил. І сьогодні ми у вас із нашою командою, командою народних депутатів, добровольців, волонтерів».

«За останні два місяці я вже третій раз на фронті. До цього дві поїздки були присвячені 10-й ОГШБр, в Торецьку, і в Зайцевому, і в Шумах, і в Нью-Йорку. Ми разом з волонтерами зібрали кошти для встановлення унікальної технології пункту дальнього спостереження. Ставимо це в найбільш небезпечних ділянках фронту», – зазначає Порошенко.

Кошти на першу партію техніки – 560 тисяч гривень – збирали гуртом волонтери, половину додав Фонд Порошенка. Вартість повного комплексу відеоспостереження – більше трьох мільйонів гривень. У 10 ОГШБр воно вже працює і рятує життя військових, каже Порошенко.

«В 10-ці ми завершили формування трьох батальйонних і одного бригадного пункту відеоспостереження. Наступним ми прийняли пропозицію 72-ї бригади. І вирішили, що буде дуже символічно почати саме з Авдіївки, з «Промки». Для чого це робиться? В першу чергу для того, щоб зберегти життя наших воїнів. Я особисто мав можливість переконатися в якості роботи цієї системи, коли можна з бліндажу спокійно спостерігати за рухом окупантів і давати відсіч», – говорить Петро Порошенко.

«Разом з вами я як Верховний Головокомандувач був з 2014 по 2019, ми з вами давали відсіч агресорам. Ми пам’ятаємо наших героїв, які віддали своє життя. І разом будемо робити все для того, щоб не здати українську землю. Ми не приймаємо ніяких розведень військ, де українські військові вимушені за наказом покидати і здавати политу кров’ю землю. Ми не приймаємо ніяку формулу Штайнмаєра, яка примушує Україну проводити силами громадян Російської Федерації політичні вибори», – наголосив Порошенко.

«Наша позиція дуже проста – заберіть, пане Путін, свої війська з української землі до останнього клаптика, включно з Донецьком, Луганськом і Кримом, виведіть важу техніку і артилерію, віддайте заручників, а ми самі розберемося з політичним устроєм нашої держави. І гарантом суверенітету, територіальної цілісності нашої держави є Збройні Сили України. Я тут для того, щоб вам за це подякувати», – говорить Петро Порошенко бійцям.

Вже традиційно команда Порошенка привезла бійцям на передову солодкі гостинці – цього разу це стиглі українські абрикоси. П’ятий Президент принагідно подякував усім волонтерам, які долучилися до проекту, і закликав продовжити підтримку армії.

«Три мільйони, одна бригада і збережені життя. Збережений суверенітет, українська земля. Це вартує того. Дуже символічно, що ми це робимо у дні звільнення Авдіївки», – резюмує Порошенко.

Як відомо, Порошенко з волонтерами обладнали повним комплектом оптичної розвідки 10 ОГШБр, яка стоїть на лінії Зайцеве-Шуми-Нью-Йорк. Це більше 10% лінії фронту. Петро Порошенко з командою особисто доправляв це обладнання на передову. Кошти на оптичне обладнання збирають шляхом краудфандингу спільно з Фондом Порошенка.

Джерело

 

У 14-му році світ почув наш заклик і об’єднався навколо України, а зараз ця довіра зруйнована – Порошенко на Донеччині

 

У 2014-му році після початку російської агресії українська влада сформувала потужну антипутінську коаліцію, яка зараз руйнується на очах через непрофесіоналізм і втрату довіри до команди Зеленського. Про це сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» під час вже традиційного кулішу у Карлівці на Донеччині.

«Весь світ почув наш заклик, коли в червні 2014 року я сказав: нам від вас потрібна ваша єдність проти Путіна і солідарність з Україною. І були запроваджені санкції, було запроваджене ембарго проти Росії. Були навчання наших військових на полігонах. Було запроваджене постачання нам продукції подвійного призначення. Від Джавелінів протитанкових з принципом дії «вистрелив і забув», від Стугн українського виробництва, яких не було на початку війни, і аж до ударних дронів Bayraktar, які дуже добре себе показали в Азербайджані. На жаль, на полі бою їх немає», – констатує Порошенко.

«У нас зараз дуже непрості часи. Ця влада «профукала» і саміт НАТО – не просто не отримали ПДЧ, а їх навіть не запросили. І переговори з Євросоюзом, і перспективи членства. Вони з усіма встигли втратити довіру», – зазначає Порошенко.

«Проведіть реформи, боріться із корупцією, з Коломойським. А як з ним боротися, коли він плоть від плоті його бізнес-партнер? Проведіть реформи сектору оборони. Або хоча б не руйнуйте те, що зробила наша команда. Не руйнуйте армію», – обурюється Порошенко.

«Спитайте військовослужбовців – чи виплачені їм відпускні? Ні. Чи виплачені їм компенсації за житло? Вони навіть забули, що це таке. Чи виплачені компенсації за форму? Бо форму не замовили. Ні. Друга половина року, а оборонне замовлення не замовлене», – зауважує п’ятий Президент.

«Післязавтра – річниця величезної зради, коли вище керівництво країни «здало» операцію української розвідки по затримці «вагнерівців», які збивали МН17, Іл-76-ий з українськими десантниками над Луганськом, які збивали АН-26-ий, Су-25», – нагадав Порошенко.

«Годину тому українські добровольці отримали рішення Шевченківського суду, яке зобов’язує Державне бюро розслідувань врешті-решт зареєструвати справу по державній зраді, коли вони здали «Вагнера». Від відповідальності ніхто не втече», – застерігає Петро Порошенко.

«Сьогодні нам потрібно як ніколи триматися разом. Це вже мій третій приїзд за два місяці в прифронтову зону. Ми з вами любимо Україну і відчуваємо кожен клаптик української землі, де б вона не була розташована – на Закарпатті, на Галичині, Луганщині чи Одещині», – зазначає п’ятий Президент.

«Ми – одна єдина родина, і я дуже дякую вам за ці унікальні почуття», – говорить Порошенко.

Джерело


Валерій Прозапас

Донбас… Ну а де ж ще.

Сьогодні буде цікаво – Авдіївка, славна 72 бригада, передача бійцям всього, що ми з вами збирали останні тижні.

І Порох знову поїхав, він точно знає, що армії зараз потрібна особлива увага.

Слідкуйте, все розповім.

* * *

Дорогою до позицій бригади віддали шану загиблим воїнам.

Тут буде невеликий меморіал, який облаштовують самі військові за допомогою небайдужих людей.

Пам’ять має жити, як би не замовчували війну теперішні “договарівальщікі посрєдінє”.

* * *

Отже, тепер 72 ОМБр розпочне облаштовувати позиції тактичними системами відеоспостереження.

Це зробили ми з вами, зібрали кошти на дороговартісне обладнання, а половину додав “Фонд Порошенка”. В умовах невиконання державного оборонного замовлення це більш ніж важливо, військові мають відчувати підтримку суспільства.

А з тими, хто при посадах нехтує армією, ще розберемось, прийде час.

Пороха ж пам’ятають як Головкома і поважають бійці, як бачите.

Ми обов’язково продовжимо будувати сучасні ЗСУ.

Слава Україні!

* * *

Так, так, я знаю чого ви всі чекали – цього разу абрикоси 😎 . Скабєєвих вже, кажуть, поплющило, палає як треба. “Арбузов” хочуть, кажуть.

Будуть їм “арбузи” в роті, чи ще десь.
А от кавунів бійцям привеземо, хороша справа.

* * *

Чимдалі буде погіршуватися ситуація та провалюватися влада дилетантів і реваншистів – тим більше вони розповідатимуть про “збитого льотчіка”.

Упоротих переконувати немає сенсу, світ божий для них втрачено за тупорилим серіалом. А для всіх інших – от вам трошки “бюджетників з Волновахи”.

Після військових завітали на куліш до Карлівки, де, самі бачите, як зустрічали Порошенка. Те саме було і на вокзалі в Костянтинівці – пізнавали, дякували, робили фотки.

Нам потрібен політик, який зможе виправити все, що накоїли і ще накоять “новиє ліца”, тому не слухайте “позитивну” ботоферму, сама вона “збита”.

Шануймося. І єднаємось.