«Назустріч сонцю». Робоча поїздка Петра Порошенка в Донецьку область (фото, відео)

Порошенко привіз кисневі концентратори у лікарню Торецька на Донеччині та подякував медикам за їхній подвиг

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час поїздки у Донецьку область побував у Центральній міській лікарні Торецька. Він передав медзакладу кисневі концентратори і поспілкувався з лікарями. Один з концентраторів для Торецької лікарні придбав за свої кошти відомий журналіст, ведучий та блогер Дмитро Чекалкін, який теж приїхав на Донбас.

Порошенко зазначив, що сьогодні навіть за офіційною статистикою, яка далека від правди, в Україні померло більше 50 тисяч людей від коронавірусу, і це пряма відповідальність влади. Порошенко також нагадав, як у 2014 році Торецьк, який ще тоді називався Дзержинськом, звільнили від «русского міра».

«До нас звернулися, що в лікарні Торецька потрібні кисневі концентратори. Наш Фонд і команда «Європейської Солідарності» намагається забезпечити медичною технікою і медичним обладнанням лікарні всіх областей. Але першим пріоритетом має бути Донецька область. Чому це має так бути? Тому що у 2014 році, коли стояло питання взагалі існування нашої держави, нам треба було об’єднатися і захистити державу. Я згадую, як важко було тоді. Я згадую кожну хвилину. Коли Дзержинськ звільняли, тоді крім Збройних Сил ще й підрозділи Управління державної охорони, моя охорона зі спецназом на конфіскованих банківських мікроавтобусах вибили з міськради цих найманців і фактично безкровно звільнили Дзержинськ, і його перейменували», – нагадав Порошенко.

«Я не думаю, що всі розуміють історичне і стратегічне місце Торецька, але це 7-8 кілометрів – рівно половина до Шумів, а потім до Горлівки. І коли фактично біля лінії фронту, ризикуючи життям, торецькі лікарі, медичні працівники рятували життя наших воїнів перед тим, як їх відправити у Дніпро, Харків, у шпиталі Києва, Львова, скільки ці руки врятували життів», – зауважив п’ятий Президент.

Він щиро подякував всім лікарям, які, починаючи з 2014-го, забезпечили не менш важливу роль у захисті держави.

«А зараз уже два роки ми між двох вогнів, між двох фронтів. З одного боку – фронт російського агресора, а з іншого боку – фронт пандемії.  І знову немає вихідних, немає якогось нормованого робочого дня. На жаль, нема достойних зарплат, немає ковіднирх 300% доплат. На жаль, немає страхування на випадок захворювання, яке ми тоді запровадили для воїнів», – зауважив Порошенко.

«Сьогодні дуже сумний день, бо Україна перетнула позначку навіть сфальсифікованої державної статистики – вже більше 50 тисяч українців померли. Померли тому, що своєчасно не дали кисню, бо своєчасно не було тестів, засобів захисту, в тому числі і лікарів відправляли без захисних костюмів, без окулярів, без масок – без нічого. А кошти, які виділили тоді в парламенті у ковідний фонд, спрямували на «Велике крадівництво». Ніяк не нажеруться», – обурився Петро Порошенко.

«Зараз ми розуміємо, що ковід не можна зупинити без вакцинації. На жаль, в Україні вакциновано лише 2%. Кажуть про вакцинний націоналізм. Так, бо це боротьба президентів за те, щоб країни отримали вакцину. Я думаю, що невипадково наша країна опинилася на останньому місті в Європі. Зараз, коли весь світ вже провакцинований, вони відправили Степанова у відставку, думають, що він як цап-відбувайло. Це – відповідальність президента і влади», – наголосив Порошенко.

Директор Торецької лікарні Сергій Халаімов подякував за підтримку і наголосив, що кисневе обладнання зараз вкрай необхідне для боротьби з ковідом. «Це дуже важливо для нас. І кисневі концентратори потрібні для наших пацієнтів. Коли це все починалося, ми обирали, кому жити чи ні. Ми не Боги і ми не маємо це робити. Ми не маємо обирати, хто буде жити, а хто помре. Це важко. Про це знають всі», – говорить керівник медзакладу.

«Моя мета, щоб вся країна дякувала українському лікарю, бо ви – герої. Ви ті, хто, не зважаючи на всі труднощі, час, втому, ризик, роблять надзвичайно корисну справу, будують Україну, рятують людей. І ми тут для того, щоб вам подякувати», – говорить Петро Порошенко.

Як відомо, з перших днів пандемії Фонд Порошенка спільно з волонтерами забезпечили медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали понад 50 апаратів ШВЛ Допомогу отримали близько 200 медичних установ.

Одразу після початку пандемії коронавірусу силами волонтерів, Фонду Порошенка та компанії Рошен понад 50 тисяч продуктових наборів отримали люди по всій Україні, у цьому році вже більше 12 тисяч наборів відправлені у регіони.

Зараз Фонд разом з волонтерами передає в лікарні та амбулаторії кисневі концентратори. Більше ста апаратів від Порошенка були доставлені у медзаклади і рятують життя. Загалом від початку пандемії у Порошенка витратили на благодійну допомогу 150 мільйонів гривень.

Джерело

 

Петро Порошенко на Донеччині передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження: ми цим рятуємо життя наших воїнів

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину побував у 10-й окремій штурмовій бригаді і передав бійцям 108-го батальйону комплект відеоспостереження.

У комплекті – камери спостереження для 9 взводних опорних пунктів, які будуть об’єднані в єдину мережу, інформація буде також надходити і на ротний опорний пункт, і в штаб батальйону. За словами військових, це дає змогу чітко контролювати переміщення ворога і посилює безпеку бійців на лінії фронту.

«На кожному взводно-опорному пункті, на ротному опорному пункті виставляються різні види камер. Є і нічне бачення, є і дальність. Не будемо розкривати, на скільки кілометрів, але на багато кілометрів. Командир, починаючи від взводу і закінчуючи батальйоном, а ми і до бригади дійдемо, мають абсолютно цілісну картину. Вже не треба спостерігачу підніматися вгору. Не треба ставати мішенню для російських снайперів. Постійно йде цілодобова фіксація руху ворожих сил по той бік фронту», – пояснює Петро Порошенко.

«Ми цим, по-перше, рятуємо життя наших воїнів, укріплюємо оборону і робимо найсучасніше обладнання. яким підвищується ефективність бойових дій українських військ. Ми чекаємо, що також будуть украплені антидроновими засобами радіоелектронної боротьби. Мені надзвичайно приємно, що повний комплект обладнання сьогодні ми маємо можливість передати у батальйон 10-ки», – наголосив Петро Порошенко.

«Але на цьому ми справу не завершуємо. У нас ще є інші батальйони, інші бригади. І ми з сьогоднішнього дня – і «Справа Громад», і наші ветерани починають краудфандинг, і ми збираємо гроші для того, щоб наступного разу ми приїхали з новою допомогою для українських Збройних Сил», – повідомив п’ятий Президент.

«Дякую за підтримку. Для нас це дуже важливо, що сучасні технології ми впроваджуємо саме тут, і перш за все це йде на користь наших військовослужбовців. Ми за допомогою цих технологій збережемо життя і здоров’я наших військовослужбовців, здоровими і цілим повернемо їх до їхніх родин, батьків, дружин, дітей. Це найголовніше. І успішно виконаємо будь-які поставлені перед нами завдання», – говорить командир батальйону, капітан Володимир Болехан.

 

Порошенко також вшанував пам’ять загиблого бійця 108-го батальйону Олексія Мамчія, поклавши квіти на місці його загибелі. «Ми поклали квіти зараз біля місця, де загинув півтора місяці тому наш боєць. Капітан також був поранений, але в строю, у бою. І я від імені всіх українців, які піклуються зараз про армію, бажаю вам перемоги, твердості. З великою вдячністю за ту величезну роботу, яку ви робите», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко побував на контрольно-спостережних пунктах 108-го та 109-го батальйонів 10-ї ОГШБ і поспілкувався з військовими.

Джерело

 

Порошенко на лінії фронту: тут, на «передку» – найкращі люди

 

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час поїздки на Донбас побував на передовій і поспілкувався із українськими воїнами.

На «нулі» Порошенко підійшов до вишні, відео з якою після обстрілів російсько-терористичних військ на початку травня стало вірусним в інтернеті.

«Я не впевнений, що ви впізнаєте це дерево. Але я дуже сподіваюся, що ви впізнаєте цих хлопців. Це відео стало вірусним. Це була вишня у цвіту. І ми зараз ведемо репортаж, а вишні збережені. Квітів вже немає, але є майбутні вишні», – говорить Петро Порошенко.

Військові розповіли, що ворог здійснює вогонь зі снайперської зброї, а також проводить дистанційне мінування території – це стосується району Шумів, позиції, які розташовані в районі Промзони, шахти імені Гагаріна. Звідти здійснюється вогонь з великокаліберних кулеметів, танкових гранатометів та протитанкових ракетних комплексів. Противник також завдає вогневі ураження з артилерійських систем.

Петро Порошенко, який привіз для 108-го батальйону 10-ї ОГШБ комплект відеоспостереження, наголосив, що сучасні технології рятують життя наших військовослужбовців.

«Тут, на «передку» – найкращі люди. Справжні воїни, справжні герої. Ми сюди приїхали для того, щоб їм подякувати за ту величезну роботу, яку вони роблять», – наголосив п’ятий Президент.

«Я хочу сказати про ту величезну відстань, яку Україна, українська армія і українські воїни пройшли з 2014 року. Це часи, коли кожен українець пишався своєю армією, кожен українець пишався своєю державою. Часи, коли українські воїни зупинили агресора і врятували Україну», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

«На сьогоднішній день це вже інша армія, інша держава, і ми точно не дамо зруйнувати всі ці здобутки, які були потом, кров’ю, неймовірними зусиллями побудовані», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

5 років ми стримували будівництво «Північного потоку-2», бо це питання безпеки України. Про це наголосив в інтерв’ю волонтерської радіостанції Тризуб ФМ / Tryzub FM.

«Північний потік-2» має два жахливі фактори: і перший – не економічний, а безпековий. Чому Путін не бомбив Україну? Бо була труба, він розбомбить трубу – і залишиться без грошей. А зараз він вчинить так, як вчинив з Туркменістаном, підірве тут.

Зеленський під час пресконференції з Держсеркретарем США Ентоні Блінкеном сказав: у нас є повністю спільні погляди на будівництво «Північного потоку-2», спільні погляди на санкції. А потім американці одразу кажуть – «ми знімаємо санкції». Так це ваші спільні погляди? Ціна цього – безпека. Ціна цього – 2 мільярди США на рік.

Наша команда затягувала гроші в країну. Виграла арбітраж у Газпрому на 4,5 мільярди доларів – і всі до останньої копійки надійшли до державного бюджету. Виграли суди у Януковича, і 1,5 млрд доларів додатково надійшли до державного бюджету. Націоналізували «ПриватБанк» і подали в суд на Коломойського – 5 мільярдів доларів у Лондонському суді. А вони тільки розтринькують, збільшують зовнішній борг, не роблять реформ, і сьогодні руйнація «Північного потоку-2» зупиняється. Якщо будуть діяти в такій тактиці, то «Північний потік-2» добудують, і це ситуація жахлива.

* * *

Костянтинівка, Торецьк, Карлівка, Покровськ…

Дякую за приємні зустрічі, теплі обійми та пам’ятні фото. Відчуваю вашу підтримку!

«Європейська Солідарність» працює далі і об’єднує всю Україну — від заходу до сходу.


Ірина Геращенко

До окупованої Горлівки кілька сот метрів. Нульовка. Тут несуть важку оборону наші воіни.

Разом з Петром Порошенком, Михайлом Забродським, Артуром Герасимовим і Дмитром Чекалкіним приїхали подякувати нашій героїчній 10-й гірсько-штурмовій бригаді за службу, привезли на нульовку першу запашну полуницю.

Але, найголовніше, від Фонду Порошенка і нашої команди передали комплект сучасної системи відеоспостереження, яка покриє всі позиції батальйону. Віримо, це допоможе зберегти життя і здоров’я наших воїнів.

Любимо вас! Дякуємо за тепле спілкування.

Р.S. Я ледь не забрала на Київ ще одне бойове кошеня 🙂


Юрій Бірюков

Месяц назад я уже крайне аккуратно намекнул о готовящейся поездке. Месяц назад. Ну, дату не писал, по понятным причинам.

Во-первых, мы ждали сбора всего оборудования.
Во-вторых, планировалось изначально ехать после длинных майских праздников.
В-третьих, нужно было понять график его работы в ВР (прошлая неделя, например, была сессионной).

Где-то две недели назад дата была определена. Мы, как всегда по понятным причинам планы и даты не светили. Не светили качественно.

О чем сегодня утром узнал Зеленский? Ага, про поездку на фронт. Что сегодня сделал Зеленский руками СБУ? Правильно, они придумали какую-то ересь про повестку и допрос.

Служба безпеки України, не срамитесь. Покажите повестку на 27.05.2021 с отметкой о вручении. Ибо повестки ж надо вручать, а не в ФБ показывать.

* * *

На передовую едет батальонный комплект камер наблюдения. Это для девяти ВОПов, связанный потом в единую сеть – выдача картинки дается и на ротный опорный, и в штаб батальона.

В первую очередь, даже первее разведки ближней линии, это для спасения жизни бойцов – не нужно лишний раз выглядывать, не нужно лишний раз бегать вдоль линии, можно четко наблюдать перемещения. Это жизни. Жизни военных.

И пока Зеленский подписывает распоряжение об отводе с линии фронта контрснайперских групп, Петр Порошенко обеспечивает безопасность военных, оплачивая закупку и инсталляцию систем наблюдения.

Так вот и живем.

* * *

Ну, я правда понимаю, что фото с клубникой очень ми-ми-ми.

В октябре 2014 года, 7 лет назад, Максим “Mike” Миргородский попросил придумать что-то техническое для того, чтобы в штабе группировки была видна картинка из окрестностей ДАПа. И тогда здорово-здорово помог Владислав Чечеткин, подарив часть оборудования и организовав прямой контакт с производителем второй части оборудования. Так в ДАПе появились камеры наблюдения с многократным зумом, управляемые с безопасной позиции.

Таких камер потом на фронте было много. Это не просто “погляделки”. Это реально спасенные жизни, много спасенных жизней наших солдат.

Месяц назад Петру Порошенко потребовалась секунда на согласование проекта обеспечения таким оборудованием батальона 10-й бригады.

… а на этом всем фоне зеленое недоразумение что-то там на пресс-конференции хрипло квакнуло о том, что для Петра Порошенко не важны человеческие жизни. И так вздыхал тяжело, так вздыхал.

P.S. Но клубника клевая, согласен.


Віталій Гайдукевич

Що ви знаєте за службу доставки? Поки зелене опудало доставляє абсурд і множить дурь, 10-ка може так звисока (вони ж гірські – гори, то звисока – мають право):

“- … а у нас ягоди розумієш хто приніс?, – і бровами багатозначущо так…
– … нє, спершу крутий комплекс спостереження за хрєнову тучу грошей, а потім – ящик смакоти”…

Здається, сьогодні порохоботи придумають бренд служби надійної логістики. Хтось же має корисне для країни робити? Не усім же бути гундосими трутнями.

А якщо без жартів, то технологічних очей на лінії фронту стало більше. А значить, ризикувати воякові треба менше. Це мала б робити держава, це Зеленський мав би нагинати через коліно свою шоблу, щоб замість красти вони посилювали військо, але… Вовка може лише придумувати тупі закони персонально проти Пороха.

То хто кому вирок?


Валерій Прозапас

Порошенко повіз на фронт взводні комплекти відеоспостереження.

Коли він був Головкомом, то власним коштом привозив снайперські системи, які тепер “пєрєсталі стрєлять”, і наші через це перетворились на мішені.

Тут доречно згадати, як підстилка Коломойського нардеп Купрій писав якісь доноси через ту підтримку армії Порошенком, цікаво, де те чучело тепер поділося?

Так от бойові системи відеоспостереження дозволять вести якісний моніторинг дій противника “цілодобово, постійно, безперервно”, як записано в Статутах, та зберігатимуть життя наших бійців, раз вже їм заборонено вести активні розвідувальні дії.

А ми спостерігатимемо за мовчанням “позитивних блогерів” з цього приводу та чергові істерики ротожопих “розслідувачів”, але так і не почуємо, хто ж вже два роки як “наживаєтся на вайне”?


Олексій Петров

Сначало было слово. Под Парижскими шпилями наш Вовка договаривался с Вованом Московским. О чем договорились? Да хрен их знает. А потом уже было дело. Наш Вовка решился убрать с фронта контрснайперские группы. Дескать, это очень поможет мирному урегулированию. А когда услышал экспертное мнение придворного специалиста во входах-выходах, а так же в снайпинге и, конечно же, контрснайпинге, укрепился в своей правоте. Толку от тех специалистов всё никакого.

Снайперы российских оккупантов аж взвизгнули от радости «Благодарочка Вован, за такой козырный подгон» и продолжили своё чёрное дело с двойным усердием. Ну, а чего было не продолжить, если можно больше не опасаться, что прилетит привет от украинских «охотников»…

И вот волонтеры снова озадачились вопросом «Как в такой придурошной ситуации сохранить жизни украинских бойцов? Ведь они не могут уйти. Не могут сказать, что пусть тогда особо умный офис Президента сидит тут в окопах под пулями российских снайперов, которые от безнаказанности обнаглели вкрай».

Выход был найден. Поставить батальонную систему наблюдения, которая завязывает кучу мощных камер в одно целое (про остальные её возможности умолчу). Система хорошая. Современная. Но дорогая. Хотя… Что может быть дороже жизни украинского воина? Правильно, ничего…

Ну, а кто помог волонтёрам осуществить такой масштабный и амбициозный проект, я думаю, и так понятно.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

А от зараз я буду лаятися і лаятися брутально. Бо слова в мене завершуються вщент. До мене тиждень лазять різноманітні «небайдужі громадяни», аби розповісти, як клятий Порошенко «обіркав… з Путіним… трубу Медведчуку…».

Тепер відмотаємо назад. Коли наш найвпливовіший політик у світі укладав з Москвою перемир’я, одним з його пунктів було відведення з передової снайперів і протиснайперських комплексів та груп. Результати не забарилися.

«Я хочу підкреслити: більшість смертей українських воїнів останнім часом сталися саме від рук снайперів. Це смерті не від випадкових осколків або кимось забутих мін, це результат свідомого виконання наказів на знищення».

Знаєте, хто це сказав? Це голова Офісу президента Андрій Єрмак. Якщо вже такі люди визнають, що на передку нема життя від вогню снайперів, то…

Нічого дивного. З відходом наших протиснайперських груп снайпери Москви та терористів по сірій зоні почали гуляти мов по проспекту. Якщо раніше їх викривали на підході та висували групу снайперів на знешкодження, тепер снайперам Москви та терористам ніщо не заважає підходити до наших позицій упритул… Про результати говорить навіть Єрмак.

Але язиком плескати, як відомо, – не мішки тягати. Відвівши протиснайперські групи з передової, генштаб імені невоювавшего Корнієнко і особисто генерал Хомчак-Іловайський, аби захистити українських солдат від вогню снайперів, зробили величезне ні хріна. Проти снайперських гвинтівок терористів українці мусять відповідати вогнем АКС-ів та «покемонів». З гармати по горобцях – ефекту більше.

І от п’ятий президент України, лідер партії «ЄвроСолідарність» Петро Порошенко береться робити те, що робити, взагалі-то, мусить держава. Він на свої кровні закуповує і привозить на фронт електронний комплект спостереження, який дозволяє спостерігати за передовою з широкого екрану на широкому фронті. Тобто у будь-який момент дозволяє побачити рух, зайві предмети і «гостей». Комплект покриває позиції зразу батальйону. По камері ставлять на ділянці кожного взводу, зв’язують в єдину мережу, і «картинку» можна бачити на ротних опорних пунктах і в штабі батальйону.

Нормально так? Ні, це не порушення умов перемир’я. Це посилення можливостей бійців спостерігати за переднім краєм. Електроніка робитиме те, що досі робили бійці з біноклями та раціями – побачив щось і ревеш в радєйку на радість всім хто слухає. Тепер буде не так.

І знаєте що? Ну от не Порошенко це мусить робити. Так само як не Порошенко мусив закуповувати костюми біозахисту, апарати ШВЛ, кисневі концентратори, будувати житло постраждалим від повені. Це все – прямий обов’язок держави. І коли Порошенко був президентом, електронні системи брали на озброєння і використовували. Сам бачив. А нині…

Окреме моє вітання ЗЕботві, яка обов’язково приповзе, аби смердіти «накрався – тепер шматки кидає». Не бачу, аби шматки кидали Єрмак з його братцем. Не бачу допомоги фронту від Баканова і його бізнес-кореша Лазутіна, які крутять свої оборудки через відділ “К” СБУ. Не бачу допомоги від самого Зеленського – мільйонера, на секундочку. І смердючих рил ЗЕктантів я не побачив би, якби Порошенко ці гроші витратив на себе, а не на допомогу фронту. Бо життя не просте, воно ще простіше. Хтось наймає атаки ботів, аби повалити сторінки противників на соцмережах, башляє Бігусам, аби розносили побрехеньки, та кидає копійки ЗЕботві, аби смерділа про «Порошенко обікрав».

А Порошенко в той час рятує життя українців, хворих на КОВІД. І українських солдат.

Агов, генштаб! Так теж можна!

* * *

Наматуючи шмарклі на кулачок, ЗЕботва гірко ридає про те, як образив її сьогодні підступний Порошенко. Його, бачте, викликали повісткою до СБУ (як свідка). А він взяв і зіпсував ЗЕботві сон і спокій. Не прийшов.

З цього приводу я можу сказати таке. Ніхто не винний, що з усіх мистецтв ЗЕботва опанувала лише майстерність гнути матюки. Бо якби ЗЕботва цікавилася ще чимось, то знала б що у Петра Порошенка гарні адвокати. А сам Порошенко пережив десятки кримінальних і корпоративних війн в ті часи, коли ЗЕботва ще лише мріяла, аби їм матусі дали цукерками Рошен поласувати. І тому купити Порошенка на їхні дитячі розводки не вийде.

ЗЕлепням вже не раз казали – виклик повісткою має певну процедуру. Якщо повістку виписують лівою ногою і публікують в інтернеті, по такій повістці фігурант може їх лише послати в сраку. Зелену.

Зрозуміло, що про намір Порошенка поїхати на фронт було повідомлено заздалегідь. Зрозуміло, що “другу Баканову” дали вказівку “нє пущать”. І зрозуміло, що друг Баканов обхезався, бо Порошенко поставився до нього так, як він заслужив, – проігнорував.

Але не все втрачено. Баканов ще може побігти до свого старого ділового партнера Лазутіна, через якого з Бакановим можна порішати. Там Баканову треба попросити “колумбійський”, який уміє відрізняти ЗЕ, нюхнути – і він зразу опиниться на допиті Порошенка.

Петро Олексійович з фронту передає вітання шмаркатій ЗЕкоманді і їхній ручній ЗЕботві.


Татьяна Худякова

Порох привез на фронт контрснайперськое оборудование. И это факт.

Поэтому, позитивные блогеры, можете смело кусать себя за жопу и писать о передвинутых на другую колею поездах. Пусть там восемь поездов передвинут и весь Киев остановят на несколько часов – перетопчетесь: на фронт едет оборудование, которое защитит ЖИЗНИ людям, охраняющим ваш мирный быт. Тот привычный расклад, когда вы можете в принципе куда-то уехать поездом или самолётом. Донецк не может.

А если падете в неравной борьбе с труднообъяснимыми для вас фактами, мол, как же так, барыга ОПЯТЬ за свой счет перекрывает проё*ы ваших зелёненьких избранников, – переживём, вас по рублю ведро везде.

Комплекс, что сохранит жизни нашим военным, ДОЛЖЕН передаваться с помпой. Громко! Чтобы каждое СМИ об этом написало! Потому что вы зае*али требовать делать добрые дела молча. Это не работает с вами, амёбами. Молча делалось 5 лет, но вам нужен пиар, фанфары и пипидастры. Не нравится? Таки попробуйте укусить себя за жопу – это увлекательно, не просто и займёт вас на какое-то время 😆 .

И да, когда на фронт Зеленский отвезёт ещё один такой комплекс, я напишу точно такой же текст. Даже лучше. Но он не отвезёт. Вова расскажет вам о 4к баксов зарплат и о мире в своей голове.

А пока он будет рассказывать, Порох займется своим привычным уже делом – пахать для Украины и закрывать своим баблом чужие проё*ы.


Тамара Горіха Зерня

Ви вже точно знаєте, що Порошенко сьогодні повіз на фронт обладнання антиснайперського захисту на сотні тисяч гривень. Якщо ви наш читач (що логічно), то бачили і відповідний анонс на сторінці Петра Олексійовича, і короткі, але рясні звіти на сторінках дружніх блогерів. Якщо ви засланий шпигун (нє, ну а раптом?), то вже читали кілотонни зелених виступів, у яких вони вправляються один поперед другого у припущеннях, куди б це міг поїхати П’ятий «назустріч сонцю».

Ми знали про цей візит трошки заздалегідь, і тому я з самого ранку скролю новини в очікуванні реакції чинного Головнокомандувача.

Ну логічно, правда? Тобі у твою армію роблять царський подарунок. Просто так, безкоштовно завозять дефіцитне обладнання, якого не змогла дістати і встановити твоя служба забезпечення. Фактично, прикривають твої ж штани, бо, вибачте, чий це прямий обов’язок – захистити бійців і звести до мінімуму втрати? Особливо враховуючи, що ти сам власним наказом прибрав з фронту антиснайперські групи.

Ну от. Що у такій ситуації було б логічним? Тобто що б зробила і я, і кожен із моїх реальних та віртуальних знайомих, тому що це єдино правильний варіант, тому що всі інші альтернативи будуть крайнім мудачеством («мудачество» – є таке слово в українській мові?).

Подякувати. Зібрати командирів і штабістів для урочистої зустрічі. Виписати грамоту, у кінці кінців. Просто словами через рот сказати «дякую», пам’ятаючи, що ми всі є громадянами однієї країни, і що армія у нас одна, і ми всі молимося і переживаємо за життя наших солдат.

Ну добре, шкода тобі грошей на грамоту – хоча 20 гривень на бланк міг би нашкребти. Ну тоді вичав із себе просте банальне «дякую», це ж безкоштовно!

Дочекалися. СБУ повідомляє, що «народний депутат Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у «справі Козака-Медведчука» 27 травня». На допит, куди вони його спішно викликали публікацією на сайті. У день виїзду Петра Порошенка на Схід з коштовним волонтерським вантажем. Вказавши контактний телефон слідчого, на який неможливо додзвонитися, – адвокат Петра Олексійовича повідомив, що більше години марно обривав телефон.

У справі, яка є повністю надуманою, не має жодної судової перспективи, крім однієї – показати Порошенка у одному судовому засіданні з Медведчуком. Хоч на хвилину, хоч на десять секунд, хоч на один кадр. І цей кадр потім стане новою «справою Свинарчуків», який носитимуть у зубах на кожній помийці та малюватимуть на кожному паркані.

Тому що Порошенко – єдиний реальний конкурент Зеленського на виборах. І залежно від соціології вони або вибиватимуть його з перегонів як «олігарха» за допомогою Вовиного закону, або відіграють той самий чорнушний сценарій, що і минулого разу. Додавши для надійності ще сто п’ятсот кримінальних справ і походів на допити.

Їм здається, що таким чином вони його зламають. А мені здається, що у когось очкур репне від перевантаження. Як ви гадаєте?

Автор