Один день Президента на Сході. Післямова (фото, відео)

Петро Порошенко

Система відеоспостереження, яку ми привезли раніше на фронт, працює ефективно та рятує життя наших воїнів. Це — найкращі слова, які можна було почути від командира бригади.

Крім оптичної розвідки вчора ми привезли до 10 ОГШБр 5 потужних генераторів та 2,5 кілометри тіньової сітки. Все це призведе до скорочення втрат в особовому складі бригади.

Уже традиційно, крім техніки, наша команда привозить бійцям смаколики. Цього разу черешню. Хлопці були задоволені. І пригостили мене борщем 🙂 Дуже смачним, як удома. А все тому, що кухарі його готують з любов’ю та повагою до наших воїнів.

Дякую вам, хлопці, за теплий прийом. За те, що Україна та її безпека — у надійних руках.


Тамара Горіха Зерня

За великим рахунком, все, що робив Петро Олексійович вчора на Сході, можна назвати піаром. І взагалі, все у житті – піар крім некрологу, та і то неточно. Але це піар здорового українця, і це те, чого можна очікувати і навіть вимагати від кожного політичного лідера в Україні.

У річницю визволення Слов’янська і Краматорська тут зобов’язаний бути Президент, тут мав бути Генштаб з проведенням відповідних урочистостей, тут цілком можна було чекати Прем’єр-міністра і голову ВР.
Натомість ні-ко-го.

У програмі візиту ПП були знакові точки: вшанування пам’яті загиблих військових, зустріч із вдовами і матерями, зустріч з ветеранами, зустріч з волонтерами і окремо з громадськістю. Це той стандарт, за яким повинен працювати Зеленський, хоче він того чи ні, доки він є президентом воюючої країни.

Впала в око відсутність на заходах ПП представників місцевої адміністрації. А у селищі Нью-Йорк нас взагалі чекав великий замок на воротах музею і абсолютно знелюднені вулиці. Не здивуюся, якщо сільрада у повному складі сиділа у кущах, підглядаючи за нами, і хрестилася.

Вони всі бояться не стільки Порошенка, скільки Зеленського, який боїться Порошенка.

Далі щодо допомогти армії. На сьогодні можна сказати, що ПП вклав найбільше власних коштів у нашу оборону і продовжує вкладати. Він за свій рахунок подвоює всі збори, проведені ЄС і Справою Громад. І кошти використовуються дуже ефективно, там надскладна логістика закупівлі, доставки і установки обладнання.

Я запитала у хлопців з 10-ї бригади, чи змінилася у них ситуація з втратами після того, як почали розгортати ці комплекси. Змінилася. За весь час після того у них був тільки один поранений.

Зеленський, Тимошенко, ОПЗЖ повним складом, майже вся фракція Слуг народу, Разумков скоріше за все є доларовими мільйонерами. Вова скоро стане мільярдером. Хто з них дає гроші на армію? Де їхні проекти?
У Голосі тільки Притула працював із волонтеркою, так і того вигнали.

І на завершення ще одне особисте спостереження. У Пороха дуже крута команда не тільки публічних політиків і спікерів, а і людей, які працюють в тіні та виконують технічну роботу. Охорона, водії, адміністратори, відповідальні по зв’язках з пресою, громадськістю. Я б сказала, що це механізм, у який залучені кращі з кращих. Я відверто милувалася їхньою взаємодією і тим, як кожен знає, що йому робити. Люблю грамотно налагоджені процеси. Та взагалі все розумне.

Для мене вчорашній день був виснажливим фізично, але надихаючим емоційно. І я дуже рада, що у патріотів Донеччини була нагода показати себе Україні, що ПП дав їм таку нагоду.


Ірина Геращенко

Найемоційніший момент візиту на Донбас- зустріч з мамами загиблих воїнів… Час не лікує, їм потрібна увага і пам’ять про їх дітей. Разом поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам. Вшанували Героя України Володимира Рибака, якого бойовики катували в приміщенні Слов’янського відділку СБУ.

Дуже відверта розмова з ветеранам російсько-української війни. Про ідеологію, гібридну інформаційну війну, про загрози нівеляції перемог найважчих років війни. Про спротив 5 колоні.

І чудовий вечір в колі патріотів і однодумців, з кулішем, на честь звільнення Краматорська і Слов’янська. За часів президенства Петро Порошенко було звільнено 70% окупованого росіянами Донбасу.

Пам’ятаємо про високу ціну наших перемог. Працюємо разом заради нашої такої бажаної і важливої, головної майбутньої перемоги над ворогом.


Олексій Петров

Пётр Порошенко снова «сбежал» на фронт. Снова не с пустыми руками. Нет, теннисный стол, он дарить не будет. Такие нужные для фронта вещи, как стол для пинг-понга, возит на передовую другой, более мудрый… Тут всё прозаично. Обыденно, я бы сказал. Бригадный комплект системы наблюдения, который реально спасает жизни наших воинов. И черешня, да! Куда уж без неё…

Не удивлюсь, если уже сейчас Банковая стряпает для Порошенко новую повестку на допрос по делу штурма Киева туменами Батыя. И вот вызовут в аккурат сегодня на 12:00. А потом придворные фрейлины начнут верещать, «сбежал… спрятался», ну и так далее. За дополнительную помадку они будут верещать всё, что нужно.


Владимир Завгородний

В такие минуты мне немного жаль, что я не работаю на Подоляка. Писал бы сейчас… ух как бы я писал… ух, бл*дь, какую х*ету я бы нёс, вы такой х*еты в жизни не читали…

И про то, как Порошенко ходит по вагонам электрички и просит подаяние…
И про то, как он украл у мальчика в вагоне-ресторане пакетик с соком…
И про то, как ехал без билета зайцем, а его охрана избила кондуктора…

Такое поле для фантазии, Господи… Я был бы прекрасен. Красноречивее Арестовича, обдолбаннее Брагара, тупее Золотарёвой (ладно, это не факт) — всё зависит от суммы денег.
Ну а так конечно без денег скучно.

Ну да, Порошенко занимается тем, чем должен заниматься президент — едет на фронт, везёт разное, помогает армии.

А президент Зеленский занимается тем, чем должен заниматься эстрадный артист — пилит видосики, много врёт, устраивает концерты.

Каждый занимается тем, что лучше умеет.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Подій різних вчора було стільки, що головну я все ж таки залишив на сьогодні. Але проговорити її треба.

10-а бригада укомплектована! Весь комплекс електронних пристроїв, генераторів, тіньової сітки та іншого приладдя, яке збиралися закупити і передати – передані. Вчора. Петром Порошенко особисто.

Ба більше, батальйонні спостережні комплекси, передані раніше, вже змонтовані та працюють. Ба більше, хлопці вже кажуть, що кількість втрат різко поменшала, а терористи ДиРи різко перестали нахабніти та підходити під наші позиції впритул. 10-ка їм раптом стала не цікава так само, як не цікавий вуличній гопоті майстер по боксу. Зависокий ризик піти за здобиччю і здобути в рило.

Тому ГО “Справа громад” починає новий проект – забезпечення 72-ї механізованої бригади ім. Чорних запорожців. Тепер такий самий комплекс спостереження треба змонтувати там. Ціна питання – 2,5 мільйони грн.

Незважаючи на те, що спільний проект волонтера Сержа Марко, ГО “Справи громад” і Фонду Порошенка ніхто не приховував, навпаки про нього горлали на всі соцмережі, Міністерство оборони у цьому напрямку не поворухнулося. Поворухнулася лише ЗЕботва з ОПУ – знесли профіль Сержа Марко. Власне, нічого більшого від них ніхто не очікував – хлопчики освоюють кошти вкрадені з Великого крадівництва.

Тому знову вкотре – ніхто крім нас. Якщо хочете взяти участь у проекті та допомогти нашим захисникам – долучайтеся (реквізити для допомоги – нижче).


Юрій Бірюков

Ух, ух, круто же!
Я слышу эту фразу на протяжении последних полутора месяцев, ровно столько мы занимаемся этим проектом. А поскольку впереди еще очень много работы, уверен, буду слышать ее и дальше.

Ух, ух, круто же!
Это Петр Алексеевич, комментируя слайды презентации проекта в середине мая. Все эти там схемы, спецификации, фотографии первых устройств. Но смысл был не в этом, смысл был в волонтерском проекте для армии. Он хотел к этому вернуться, на уровне рефлексов.

Ух, ух, круто же!
А это мы, наблюдая за динамикой поступления денег на нашу часть этого проекта. За два дня собрали деньги на один батальонный комплект. А потом ух-ухали счастливыми совами, собрав снова за два дня деньги уже для бригадного центра.

Ух, ух, круто же!
Теперь военные, бойцы 10-й ОГШБр, которых избавили от необходимости лишний раз шастать под прицелом снайперов противника, теперь четкую картинку могут смотреть на мониторе. Но тут еще и приехали генераторы, урррчат военные. Но тут еще и приехало 2,5 километра (!!!) теневой сетки, которая закроет от палящего солнца переходы между позициями.

Ух, ух, круто же!
И теперь цокают языками офицеры из 72-й бригады. Им уже показали, как это все работает в 10-ке, а они следующие.

А потом еще. И еще. Давайте вместе сделаем “Ух, ух, круто же!”.

И репост, репост помогает. Это проверено.

Шаблон реквизитов:

ТІЛЬКІ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400 (Антоніна Бузіло)

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331 (Антоніна Бузіло)
Або за реквізитами:
IBAN рахунок UA193052990000026002016226051
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Найменування отримувача:ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД ГО
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ


Ще багато фото та відео тут 👇

Автор