Сховайтеся і ви в Шумах… (фото)

Гліб Бабіч

Так, в «тому самому місці» йде війна. І вчора вона була. І позавчора. І завтра буде, на жаль. Поки ворог там є. І він, як і раніше, намагається нас вбивати. І на тій ділянці, де нещодавно був Порох – теж. Якщо ви заглянете в крайнє зведення ООС, переконаєтеся самі.

Вони там під Шумами і Майорськом взялися гатити з ПТРК. Хто не знає, це такі керовані ракети. Тобто смерть не випущена «на дурника» – лети собі, шукай когось. Це коли вона керована до останньої миті. Щоб акуратно довести до того, кого ти хочеш вбити. Щоб напевно. Вони там системно так роблять.

Дяка Богові, цього разу все обійшлося. Хлопці так просто вбити себе на дають. І система спостереження наша тепер допомагає все помітити вчасно. Не вийшло. І тому, мабуть, з досади вони ще й вгатили просто по Шумах. По «мирняку». Але теж обійшлося.

Так, Порох був саме в тій зоні. І ймовірність ракети там теж була – вже такі там місця і такі ймовірності. Але в тому, що він там був, був виправданий ризик. Який, звичайно, був, наскільки це можна, мінімізований військовими. Тому що це було зроблено в рамках конкретної справи. Там, де кожен день іде ця сама смертельна гра. Щоб надати захист тим, хто в неї змушений грати, щоб захистити всіх нас.

І тому варто це було зробити, щоб знизити ризик для хлопців, які знаходяться там постійно. І я ніяк не можу цього засуджувати. І це дещо відрізняється від деяких “найвпливовіших” селфіків “з передка” в сяючих свіжими дошками “передових позицій”, правда? І за змістом, і за метою відрізняється. Чесніше якось. Бо в цьому є сенс. І тому, думаю, це так бісить багатьох.

Сховався там, кажете? Ну ок. Скоро буду їхати, можу взяти з собою. Сховаєтесь.


Олександр Дедюхін

Я ж обіцяв вам викласти всю правду про козні Порошенка, про те, як барига поїхав на справжній, а не бутафорський фронт і повіз необхідне обладнання. І все це, безумовно, виключно для того, щоби ще більше принизити Приниженя.

Виявилося, що от прям ВСЮ ПРАВДУ я вам розповісти не можу. Не можу показати всіх фоток, котрі в мене є, особливо тих, де видно обличчя наших воїнів, не можу показати фотки з краєвидами Донбасу з окопів, бо це привʼязка до місцевості. Не можу показати та розповісти про всю «внутрішню кухню» візиту.

Але і того, що вам скажу, буде достатньо. Для того, щоби тим, кому Порошенко — Президент, стало ще раз не соромно від того, що ми його підтримували всі ці останні роки, разом з ним захищаючи Україну на всіх фронтах, разом з ним стискаючись від болю за нею і разом з ним надихаючись її майбутнім, актуалізовуючи віру в неї.

Не секрет, що багато в кого з нас вже опустилися руки. Але тільки не в нього. Він особисто поїхав «на нуль» не для того, щоби сховатися від ще одного безглуздого допиту, не для фоток, не для галочки «а я там був», а тому, що він прагне особисто вникати в кожну справу, бачити, як працює система у польових умовах, і дізнатися, наскільки РЕАЛЬНО знизився ризик після встановлення купленою ним системи безпеки. Бо життя людей для Петра Олексійовича — це не пустий звук. І це не остання система безпеки, що він планує встановити.

Так, він про це розповідає, бо це підіймає дух з нашого боку і бентежить агресора. Так, про це необхідно розповідати, бо це викликає почуття співучасті та надихає нас. І так, про такі речі необхідно розповідати, бо таємно робляться лише діла диявола та западло, а про справи Божі треба сповіщати — так нас вчить Біблія. Берегти життя людей, а цим і займається Порох, є справа Божа.

Тепер про технічний момент. Що ж такого Порошенко купив, привіз на нуль, і воно вже там зараз встановлене. Це девʼять спостережних систем, що будуть звʼязані в одну на позиціях цілого батальйону, дозволять відстежити кожен рух з «того боку» і не дадуть можливості російським снайперам безкарно вести вогонь по наших бійцях.

Дуже важливо, що це ще не «одноразова акція» від Порошенка. Робота продовжується. Цю систему планується розширити.

І ось тут, якби Зеленський був не лохом, він би обовʼязково захотів би довести, що він краще за Порошенка. Він би таким самим обладнанням забезпечив цілу бригаду. Але ні, уклоніст, поки Гетьман буде піклуватися про забезпечення контрснайперським обладнанням бригади, буде телефонувати в істериці Баканову та вимагати нових повісток до СБУ.

Ну і полуниця. Просто Олексійович не може приїхати з порожніми руками. Ягода — це вияв батьківської турботи про кожного бійця. В справжніх окопах, для справжніх бійців має бути справжня радість і смакота. Як без цього?

 

Автор