Петро Порошенко в Раді: «А де Зеленський? А він блукає на екваторі свого президентства» (відео)

 

Кожна українська родина платить високу ціну за непрофесійність влади Зеленського низькими зарплатами і захмарними тарифами, – про це заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко:

«Друзі, а де Зеленський? А він блукає на екваторі свого президентства. Половину терміну Зеленського вже минуло, а виконувати хоч щось з обіцяного ніхто не збирається.

Бюджетна декларація на наступні роки – це є розписка у власній безпорадності, явка з повинною. Він не здатен скористатися безпрецедентно сприятливою для України кон’юнктурою зовнішніх ринків, починаючи від зерна і закінчуючи чорними металами. Він не знає, як обернути це в користь для кишені кожного пересічного українського громадянина. Може, і хоче, але точно не може.

Кожна українська родина зараз платить високу ціну за непрофесійність і повну управлінську безпорадність влади. Платить низькими зарплатами, мізерними пенсіями, захмарними тарифами, високими цінами.

Бюджетна резолюція свідчить про відсутність будь-якої економічної стратегії. Дороги, безумовно, треба будувати. Але два роки тому за ці самі гроші будувалися в два рази більше кілометрів. Твердо переконаний, що зараз це “Велике крадівництво” йде не в кишеню будь-якої іншої команди, а в його особисту кишеню.

Рік тому у залі Верховної Ради Зеленський обіцяв вдвічі знизити тарифи, а вартість однієї платіжки зараз зросла більш як на 50%. Кількість родин, які отримають субсидії, менш захищених верств населення, скоротилася більш як вдвічі: з 7 млн до 3 млн. А видатки на субсидії державного бюджету також скоротилися в два з половиною рази: з 73 млрд грн до 36 млрд грн.

Ми вимагаємо, щоб Бюджетна резолюція передбачала істотне збільшення видатків на субсидії так само, як і були внесені зміни до Закону про Державний бюджет. Підвищення заробітної плати і грошового забезпечення контрактників, які востаннє збільшувалися за моїм дорученням на початку 2019 року. Виконати зобов’язання перед вчителями, лікарями. Відмовитися від збільшення податків для середнього класу, зосередитися на ключових реформах і відновленні довіри інвесторів.

Бо “Кінець епохи бідності” настане, але не за ваших часів, панове “слуги”».

Джерело

Автор