СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 23.03.2021

У Нігері ісламістські терористи вбили 137 мирних жителів. У рамках проведення операції ЗС Туреччини «Щит Євфрату» на півночі Сирії ліквідовано 10 терористів угруповання YPG. Сили безпеки Індії провели операцію на території Джамму і Кашміру та ліквідували чотирьох терористів.

Ісламська Республіка Афганістан

Внаслідок вибуху у провінції Герат на заході Афганістану загинули шість співробітників поліції. Уряд Афганістану покладає відповідальність за терористичний акт на рух «Талібан», проте таліби відкидають ці звинувачення.

Республіка Індія

Сили безпеки Індії провели операцію на території Джамму і Кашміру та  ліквідували чотирьох терористів угруповання «Лашкар-е-Тайба». Під час бойового зіткнення був поранений один співробітник сил безпеки.

Турецька Республіка

Збройні сили Туреччини продовжують реалізацію заходів у відповідь на теракт у провінції Кіліс. У рамках проведення операції «Щит Євфрату» на півночі Сирії ними було ліквідовано 10 терористів угруповання YPG.

У районі Расулайн на півночі Сирії від рук терористів загинули чотири мирних жителі, зокрема двоє дітей, і ще дев’ять осіб дістали поранення.  Раніше під час операції збройних сил Туреччини «Джерело світу» Расулайн був звільнений від терористів YPG.

Сирійська Арабська Республіка

Європейський Союз засудив атаку сил режиму Б. Асада на лікарню в Алеппо. У заяві Офісу Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Ж. Борреля підкреслюється, що атака 21 березня, яка призвела до загибелі шести пацієнтів і п’ятьох медичних працівників, «є серйозним порушення міжнародних прав людини з дня досягнення перемир’я в березні 2020 року».

Держдепартамент США заявляє, що внаслідок нещодавніх російських ударів з повітря і артобстрілів, зроблених військами Сирійської Арабської Республіки, у провінціях Алеппо і Ідліб є постраждалі серед мирних громадян: «США рішуче засуджують артилерійські обстріли з боку режиму президента Сирії Б. Асада і російські удари з повітря у західній частині Алеппо і Ідлібу».

Республіка Нігер

На північному заході Нігеру ісламістські терористи здійснили серію нападів на прикордонні з Малі села та вбили 137 мирних жителів.

Республіка Індонезія

Спеціальний загін по боротьбі з тероризмом заарештував 22 підозрюваних у тероризмі: двох – у місті Джакарті, шість осіб – у провінції Західна Суматра і 14 осіб у провінції Північна Суматра.

Єменська Республіка

Сили Арабської коаліції завдали удару по позиціях хуситського руху «Ансаруллах» на марібском фронті та знищили систему ППО.

Також збройними силами коаліції був атакований завод з виготовлення ракет і безпілотних літальних апаратів у єменській столиці Сану, яка повністю контролюється хуситами.

Китайська Народна Республіка

На півдні Китаю у місті Гуанчжоу 59-річний місцевий житель влаштував вибух в офісній будівлі, від якого загинув сам і вбив чотири людини. Ще п’ятеро осіб, які перебували в будівлі, поранено.

Джерело

Автор