Ексклюзивне інтерв’ю Марини Порошенко телеканалу “Прямий” (відео)

Я йду до Київради не влаштовувати “політичні” дебати, а працювати на користь киян – Марина Порошенко

 

Марина Порошенко, лідер “Європейської Солідарності” на виборах до Київської міської ради, йде на вибори не для того, щоб влаштовувати політичні дебати, а працювати на користь киян.

Про це вона заявила в ексклюзивному інтерв’ю “Прямому”.

“Відразу хочу сказати, що я не відчуваю себе “політиком” точно. І йду до Київради не для того, щоб ініціювати  там “політичні” дебати. Я йду туди працювати й виконувати конкретні справи, які допоможуть киянам, які допоможуть людям дійсно вирішити їхні сьогоднішні нагальні проблеми, яких дуже багато накопичилося”, – заявила Марина Порошенко.

За її словами, “Євросолідарність” йде до Київської міської ради, аби перетворити Київ на справжню європейську столицю з доступним транспортом та інфраструктурою, з сучасними закладами освіти, культури та медицини.

Джерело

 

Страхування медиків і забезпечення лікарень усім необхідним: Марина Порошенко розповіла про боротьбу з COVID-19

Для ефективної боротьби з COVID-19 необхідно забезпечити лікарів усіма засобами захисту і медичним обладнанням, застрахувати життя і здоров’я медичних робітників і розробити чіткі алгоритми виявлення інфікованих коронавірусом.

Про це в інтерв’ю “Прямому” розповіла лідер “Європейської Солідарності” на виборах до Київради Марина Порошенко.

“Я постійно підтримую зв’язок і спілкуюся зі своїми колегами лікарями й бачу ситуацію в системі охорони здоров’я. Перша хвиля коронавірусу, яку ми сьогодні на собі відчуваємо, і яка ще зростає – Європа її пережила ще навесні. Вони тоді вводили карантин, як і ми. Але вони його вводили, щоб зупинити активне поширення хвороби, а також для того, щоб виграти час і підготувати систему охорони здоров’я. Щоб система рятувала хворих на COVID і надавала якісну необхідну допомогу інфікованим”, – сказала Марина Порошенко.

Вона також наголосила, що команда “Європейської Солідарності” знає, що і як робити для ефективної боротьби з коронавірусом.

“Що ми бачимо сьогодні в Україні? Гроші з антикоронавірусного фонду чинна влада використовує будь-куди, але тільки не на систему охорони здоров’я. Лікарі незахищені. Ми не маємо достатньої кількості тестів, щоб своєчасно виявляти хворих на коронавірус. Безумовно, ми не можемо дивитися на це збоку, наша команда знає, що і як робити. Ми йдемо (до Київради – ред.) саме для того, щоб робити конкретні кроки по боротьбі і обмеженню поширення коронавірусу.

Це мають бути чіткі алгоритми того, як своєчасно виявляти контактних осіб, щоб вони знаходилися на самоізоляції. Лікарі мають бути повністю захищеними й мати необхідне обладнання для допомоги хворим.Треба обов’язково страхувати наших лікарів, адже вони зараз опинилися на передовій. І якщо ми їх не підтримаємо і не застрахуємо їх життя і здоров’я, то завтра не буде кому лікувати наше населення”, – зазначила Марина Порошенко.

Джерело

 

Автор