«Європейська Солідарність» представила свою команду на виборах до Київради (фото, відео)

«Європейська Солідарність» на виборах у Києві підтримала діючого мера, який реалізує реформу децентралізації, ініційовану президентом Порошенком

 

«Європейська Солідарність» заявила про підтримку діючого міського голови Віталія Кличка, який реалізує реформу децентралізації, ініційовану командою Порошенка. Про це на конференції Київської міської організації партії заявив Голова організації Володимир Прокопів.

«Європейська Солідарність» ініціює об’єднання всіх демократичних сил. Нас питають: кого з кандидатів на посаду Київського міського голови? Хочу зазначити – ми найперше підтримуємо киян», – наголосив Володимир Прокопів.

«У 2015 році наша команда делегувала на посаду Київського міського голови Віталія Кличка. Саме тоді Петро Порошенко розпочав курс на децентралізацію. Це істотно збільшило бюджет Києва. Децентралізація відкрила перспективи для реалізації багатьох амбітних програм, які змінили наше місто на краще. Ці зміни були би неможливі без істотного розширення фінансової бази місцевого самоврядування, на яке пішов Порошенко. Ми підтримуємо діючого міського голову, який реалізовував політичний курс п’ятого Президента України», – зазначив Прокопів.

«При цьому на виборах до Київради ми закликаємо киян голосувати за «Європейську Солідарність». Лише вона, маючи парламентське представництво, здатна захистити децентралізацію. Не дозволити змінити закон про столицю так, щоб реальну владу відібрати у громади і передати главі адміністрації, призначеному «Слугами». Щоби, врешті-решт, на рівні столичного самоврядування не допустити концентрації усіх повноважень в одних руках. Бо всі тепер точно знають, що монобільшість – це зло, чи то на рівні всієї держави, чи то в межах Київради», – переконаний Прокопів.

«І повірте, ми будемо прискіпливим контролером Голови, і громада від цього лише виграє. Ми довели, що «Європейська Солідарність» – найсильніша політична команда, – як на рівні Києва, так і на рівні країни. І ми точно переможемо», – наголошує Володимир Прокопів.

Як відомо, список «Європейської Солідарності» на виборах до Київради очолила Марина Порошенко – лікар-кардіолог, кандидат медичних наук, яка багато років опікується гуманітарною сферою і розвитком інклюзивної освіти. У 2018—2019 роках – Голова Українського культурного фонду.

Джерело

 

Не здамо Київ ані «зеленим» окупантам, ані «русскому міру» – «Європейська Солідарність» представила команду на виборах до Київради

 

«Європейська Солідарність» йде на вибори Київської міської ради потужною командою, яка здатна захистити столицю від зазіхань реваншистів та «зелених» невігласів. Про це заявив кандидат від «Європейської Солідарності» Леонід Ємець під час Конференції Київської міської організації партії.

«Буквально в ці дні, але 79 років тому радянські війська здали місто Київ на поталу окупантам. Ми ж з вами зібралися тут, аби довести, що Київ є кому захистити. І ми не здамо Київ ані «зеленим» окупантам, ані «русскому міру», – сказав він.

Леонід Ємець зазначив: «Вони сьогодні рвуться до влади в нашій столиці. Під різними брендами, різними командами, але з єдиною метою – спільно керувати нашим рідним містом. І їм для цього не потрібно навіть мати свого мера, бо вони вже запланували, як вони заберуть у мера повноваження і віддадуть їх своєму главі адміністрації».

«Не все у них так буде просто. Адже дякуючи тим реформам, які були запроваджені і реалізовані ще за президентства Петра Порошенка, а особливо реформі децентралізації сьогодні місцеві громади сильні як ніколи», – зазначив він.

Леонід Ємець наголосив, що саме тому так важливо – хто буде мати більшість у Київській міській раді. «Тому що саме там визначатиметься майбутнє Києва, нашої рідної столиці. Там буде визначатись, чи ми будемо містом вільних людей, яким ніхто знову, як це було у 2014 році, не зможе заборонити вийти на мітинг або мирне зібрання, гарантоване нам Конституцією. Ми будемо містом, яке стане прикладом втілення європейських стандартів – чи задихатимемось під «хотєлками» забудовників і чиновників, які нагріватимуть свої руки», – сказав він.

«Саме тому серед наших пріоритетів спільно з нашою фракцією у парламенті я бачу прийняття нового закону про столицю – справжнього закону про столицю, який захистить наше місцеве самоврядування», – сказав Ємець.

«Йдучи на вибори з потужною командою «Європейської Солідарності», ми будемо відстоювати незворотність європейського вектору Києва і нашої країни. Кияни не хочуть, аби наша країна повернула в інший бік – бо ми відстояли на Майдані саме проєвропейський вектор», – говорить Голова молодіжної організації партії «Європейська Солідарність» Дінара Габібуллаєва.

 

«Ми йдемо у Київраду, щоб столиця нашої держави відповідала європейським стандартам. Ми реалізуємо низку проектів, які модернізують Київ і створять центральний креативний хаб не тільки в Україні а й в усій Східній Європі», – зауважила вона.

Учасник війни проти російської агресії на Донбасі, активіст Олександр Погребиський сказав: «Ми не прогнулися під російський каток, не здалися і не зрадили. І ніколи цього не зробимо, бо за нами сила і правда».

 

Він заявив, що «Європейська Солідарність» не допустить реваншу проросійських сил в столиці. «Київ як форпост захисту і незалежності і територіальної цілісності вміє держави завжди першим стає на її захист. І якщо буде потрібно ми здатні зупинити реванш», – запевнив він.

Список партії «Європейська Солідарність» на вибори до Київради очолила Марина Порошенко – лікар- кардіолог, кандидат медичних наук, Голова Українського культурного фонду у 2018-2019 р.

У першій десятці також секретар Київради Володимир Прокопів, юрист і правозахисник Леонід Ємець, ветеран і волонтер Олександр Погребиський, лідер молодіжної «ЄС» Дінара Габібуллаєва, політолог Сергій Таран, економіст-міжнародник Людмила Ковалевська, генерал-лейтенант СБУ Віктор Кононенко, колишній телеведучий-розслідувач і екснародний депутат Костянтин Усов, юрист Ольга Галицька.

Джерело

 

Марина Порошенко очолила список «Європейської Солідарності» на вибори до Київради

 

Марина Порошенко очолила список партії «Європейська Солідарність» на вибори до Київради. Таке рішення ухвалила Конференція Київської міської організації партії. Марина Порошенко – лікар-кардіолог, кандидат медичних наук, багато років опікується гуманітарною сферою і розвитком інклюзивної освіти, у 2018—2019 р. – Голова Українського культурного фонду.

«Знаю, що перше питання, яке я почую, буде: чому я йду в політику? В першу чергу я – громадянка своєї країни, яку дуже люблю. І мені не байдуже – як далі розвиватиметься Україна і що відбуватиметься у її столиці, в Києві», – наголосила Марина Порошенко.

Вона переконана: політика – це не гасла, це конкретні дії, від яких часто залежать долі людей.

«Впродовж 5 років як Перша Леді я реалізовувала дуже багатьох соціальних та гуманітарних проектів. І в своїх діях я керувалася не красивими гаслами, а з можливості отримати конкретний результат – покращення якості життя кожної конкретної дитини, кожної окремої родини», – зазначила Марина Порошенко.

«Все почалося з інклюзії. Щоб зрозуміти, як раніше жили діти з особливими освітніми потребами – уявіть собі життя на постійному пожиттєвому карантині. Коли ми починали свою роботу – у загальноосвітніх школах по всій країні навчалося менше 3 тисяч дітей з особливими освітніми потребами. А цього року до шкіл пішли понад 24 тисячі таких дітей», – зазначила Марина Порошенко.

Вона також нагадала, що у 2018 році вдалося переглянути й оновити державні будівельні норми, враховуючи європейські стандарти та кращі приклади європейських столиць.

«І моє рішення балотуватися до Київської міської ради не в останню чергу зумовлено тим, щоб всі ці нові норми не лишалися на папері, а впроваджувалися в життя», – наголошує Марина Порошенко.

Вона навела як приклад архітектурної доступності Театр на Подолі. «Він збудований нашим Фондом за благодійні кошти і є єдиним новим театром, який відкрився в Києві з часу проголошення незалежності.

Марина Порошенко повідомила, що новий проект, який буде реалізовувати її команда – створення у Києві концертної зали світового рівня.

«Європейська країна не може існувати без розвитку і підтримки національної культури. Це те, що вирізняє будь-яку країну серед інших. Дає підстави пишатися власною історією, культурною та мистецькою спадщиною, талановитим народом. Це – основа розвитку і можливості для найкреативніших українців», – переконана Марина Порошенко.

Вона також назвала справою честі створення Українського культурного фонду – інституції, яка запропонувала українським митцям відкритий, прозорий та зрозумілий механізм отримання грантів на підтримку культурних проектів.

«Наскільки назрілим і важливим був цей крок, говорять цифри – за 2 роки до Фонду надійшло більше 2,5 тисяч заявок. Це дало можливість знімати фільмів, створювати виставки та театральні вистави, проводити фестивалі та конференції. І це також зробила наша команда», – наголошує Марина Порошенко.

«Як лікар не можу сьогодні також не згадати про ще один величезний виклик – епідемію коронавірусу. Протягом останніх пів року ми спостерігаємо безпорадність влади та безглуздість її дій. Вони забрали кошти з освіти, культури та місцевого самоврядування і не змогли забезпечити медицину. Лікарні та медики залишаються сам на сам перед хворобою: обладнання недостатньо, або воно неналежної якості, медичні працівники не отримали засобів індивідуального захисту, а кількість медиків, які захворіли, є надзвичайно високою», – зауважує Порошенко.

Вона нагадала, що Фонд Порошенка, «Європейська Солідарність» та ГО «Справа Громад» з перших днів карантину надавали конкретну допомогу: «За цей час ми придбали та передали в лікарні 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, відремонтували десятки апаратів штучної вентиляції легень, забезпечити тестування, сформували десятки тисяч продуктових наборів для людей вразливих категорій».

«Але загроза не відступає і жоден благодійник не зможе замінити собою функції держави. І звісно, органів місцевого самоврядування», – переконана Марина Порошенко.

«Сьогодні в Києві недостатньо уваги приділяється вирішенню соціальних проблем. Шкіл і садочків катастрофічно не вистачає. Лікарні не забезпечені сучасним обладнанням. Лікарі і вчителі не захищені. А значить – не захищені наші діти і наші батьки. Тому сьогодні не час спостерігати збоку. Час діяти і приймати відповідальні рішення. На рівні кожного міста і кожної громади. І звісно, на рівні столиці, яка має стати прикладом для всієї України», – вважає Порошенко.

«Саме тому ми йдемо до Київради, адже настав час перетворити Київ на справжню європейську столицю з доступним транспортом та інфраструктурою; з сучасними закладами освіти, культури та медицини. На місто, у якому комфортно жити і яким всі ми будемо пишатися», – наголосила Марина Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

У мене є багато причин пишатися Мариною.

Працюючи як Перша Леді вона гідно представляла Україну на міжнародній арені. Її соціальні та гуманітарні проекти допомогли тисячам і тисячам простих українців. Вважаю, особливо важливим було створення системи інклюзивної освіти.

Я дуже вдячний Марині за підтримку у важкі роки мого президентства. Тепер саме час, аби я підставив плече Марині в її служінні київській громаді.

Переконаний, що Марина стане найкращим депутатом Київради. Вона йде разом з професійною патріотичною командою, яка має сформувати найбільшу фракцію. Фракцію, яка, спираючись на наш парламентський спецназ, захистить від «Слуг» місцеве самоврядування Києва, укорінене ще з часів європейського Магдебурзького права.

Марино, я вірю в тебе і в усю нашу команду. Ми сильні. Слава Києву! Слава Україні!

* * *

Я дуже вдячний Марині за підтримку у важкі роки мого президентства.

Тепер саме час, аби я підставив плече Марині в її служінні київській громаді.

* * *

Марина очолила список «Європейської Солідарності» на вибори до Київради.

Настав час перетворити Київ на справжню європейську столицю! З доступним транспортом та інфраструктурою, з сучасними закладами освіти, культури та медицини. На місто, у якому комфортно жити. І яким всі ми будемо пишатися.


Олексій Петров

(Сначала преамбула). Если кто забыл, то напомню, что мы живем в демократическом государстве. Где право политического выбора гарантировано Конституцией Украины. Как и право избираться. Слава Богу, в стране не одна партия (которая ведёт всех в светлое будущее, через тёмное прошлое), а вагон и две полных жмени партий и политических проектов. Глаза разбегаются! Выбирай, не хочу!

Выскажу своё личное мнение. Акцент на слове «личное». Никогда и ни при каких условиях я не буду голосовать за ОПаЗэЖэ (а так же другие проекты, от которых за версту несёт гэбешным сапогом и балалайками), за так называемых Слуг какого-то народа и, безусловно, за подставок под надувные шарики красного цвета, чей мамкин лидер сидит где-то в «изгнании», изображая из себя молодого Ульянова. Повторяюсь, это лично мои приоритеты. У Вас друзья они, безусловно, могут быть разными.

Так вот… Сегодня партия Європейська Солідарність презентувала свою першу п’ятірку до Київської міської ради. Потужну команду очолює Перша леді Марина Порошенко.

Да друзья. Я тоже подумал об этом. Ведь могла же сидеть дома и ногти пилить, оттопырив мизинец, все шесть лет президентской каденции мужа. Ан нет. Взялась за очень сложный и в тот же момент амбициозный проект развития инклюзивного образования. И скажу вам, положительные результаты я видел собственными глазами в своём Мелитополе. Про культурный Фонд, наверное, и вспоминать не стоит. Кстати, как там сейчас обстоят дела с украинскими кино и книгами? Не знаете? Я тоже…

Там же, рядом с Мариной Анатольевной, стоит мой боевой побратим, участник войны с россией, десантник 95 одшбр Олександр Погребиський. Его представлять, наверное, нет смысла. И в тот же момент о Сашке можно говорить долго. Молод, амбициозен, высокий уровень самообучаемости, но главное, гасло «Україна по над усе» – для него не просто модные нынче слова. Не удивлюсь, если эта фраза выгравирована у него на сердце…

А теперь оставим в покое киевскую первую пятерку «ЄС» и обратим взор на регионы.

Так вот, в Запорожский городской совет от Європейської Солідарності баллотируется… мой комбат. Народный Герой Украины, подполковник ВСУ Александр Лобас, легендарный Соболь. Главной чертой его характера, как человека и офицера, считаю то, что он никогда и никого не бросал в беде. «Сначала нужно вытащить пацанов, а потом разберёмся, кто прав… а кто виноват».
Когда в Широкино ранило нашего разведчика, комбат первый помчался вытаскивать Лёху.
– Кот, прикинь. Я не успел достать дополнительный бэка из джипа, а батя уже наваливает из пулемета. Вот неугомонный.
А уже в октябре 2015 Соболь вытащил с минного поля наших ребят. Погибших и раненных. Не стал взвешивать шансы. Убьют – не убьют. Лишат звёздочек на погонах или нет? Громко будет верещать комбриг, бегая по стенам и потолку, или не очень? А может взять всё под особистий контроль и отправить туда поисковую группу? Время шло на секунды, и Соболь сделал то, что подсказала его офицерская честь. Лично возглавил группу эвакуации и вытащил пацанов из под носа братских оккупантов. Лично я горжусь тем, что жизнь меня свела с такими людьми как Соболь. Да и в батальоне прозвище «Батя» просто так не дают.

В Фастовскую районную раду от «ЄС» идёт Oleksandr Lopatiuk. Один из лучших офицеров нашего батальона. Упс… Я понимаю, что вы, друзья, сейчас не можете понять о ком речь? Окей. Скажу по другому. Книгу мою читали? Читали! «Адриатику» помните? Так за него же речь. За две ротации, конец 2014 и половина 2015 года, майор Лопатюк не потерял ни одного бойца. Многие скажут «повезло». Кто знает? Я, например, смею предположить, что Васильевичу не пришлось хоронить своих парней во многом потому, что его вторая рота была лучшей в батальоне!

Є таке файне місто Коломия! І там мешкає друг Гуцул, тобто Виталий Гурник. Начмед нашого батальйона 2015-2016 років. Людина слова. Людина честі. Він балотується від «ЄС» до міської ради…

Александр Лопатюк

Виталий Гурник

Далі буде!


Завжди думала, чим жіноча політика відрізняється від чоловічої… Скажу так: жінки в політиці про інше – про результати,…

Опубліковано Вікторією Сюмар Середа, 16 вересня 2020 р.


 

Брифінг кандидатів від “Європейської Солідарності” в депутати Київради

 

Повне відео конференції Київської міської організації партії

Автор