Просто працювали

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Згідно звіту Кабміну за 9 місяців в бюджет поступило 675 мільярдів грн, що на 89 мільярдів більше ніж у минулому році. Що це означає? Це означає що країна Україна заробила більше на 89 мільярдів.

Зрозуміло? Не кредитом отримала, не подарував хтось, а заробила. Вся. Від слюсаря Петровича та прибиральниці тьоті Марійки до менеджера з корпоративних продажів і Президента країни. Не на міхомайданчиках фестивалила і не про злочинну владу просторікувала по телеку – країна вкалувала. І заробила.

Я дуже гарно пам’ятаю цю ситуацію на крупних фірмах, де я працював, – коли під Новий рік (як правило) гендиректор урочисто повідомляв, що наша фірма за підсумками року заробила на скільки-то сотень тисяч більше ніж торік. Реакція співробітників завжди була різна. Хтось лише скептично кривився, бо гарно знав, що особисто для нього це ні про що. Особисто його з/п від того не зростала, а справи керівництва від нього були далекі. Хтось просто пропускав цю інфу повз вуха, мовляв, все одне керівництво все витратить саме.

Я належав до тих, хто такій інформації щиро радів. Чому? Бо живемо. Бо прогресуємо. Бо не треба думати про пошук нової роботи. Бо додатково зароблені гроші – це ще один новий верстат, це розгорнута нова виробнича ділянка, це новий сегмент продукції, який ми випускатимемо за проектом, розробленим мною, а значить, опанувавши цей напрямок, я матиму додатковий заробіток. Це, хай йому, рахунок витрачений власником у ресторані, де він схопить ще один крупний контракт, проектну роботу, яку знову таки виконуватиму я, і знову таки зароблю.

Я – наївна людина? Можливо. Але якось моя наївність привела мене з заводського цеху у Запоріжжі в офіси кількох крупних фірм у Києві, а звідти – в редакцію всеукраїнського журналу та на презентацію власної книжки. Життям задоволений. Порівнюю, знаєте, з “НЕнаївними”…

Тому й зараз радію. Бо додаткові 89 мільярдів грн – це нова інфраструктура. Це нові казарми для армії. Це нові робочі місця, створені коштом бюджету. Це ті самі підвищення з/п для бюджетників. Країна заробляє, значить, країна прогресує.

Ну й так по дрібницях ще. За 9 місяців року на теплі кредити вже видано 400 мільйонів грн і ще додатково видадуть 100 млн.

Відремонтували більше 1000 км доріг, причому темпи виконання робіт зросли на 30%. Це я бачу – про об’їзну дорогу від Укравтодору навколо міста-убивці моїх коліс між Полтавою та Запоріжжям я вже писав.

Країна просто працювала.

Автор