«Скарби» від Порошенка та «Справи громад» вже на Східному та Південному фронтах (фото, відео)

Посмажимо орків: військовий оцінив FPV-дрони, які Порошенко привіз у бригади на Східний фронт

Станіслав Кращенко – боєць 126-го батальйону 112-ї окремої бригади ТрО. Повномасштабне вторгнення зустрів у Києві, де в перший же день в офісі «Євросолідарності» долучився до лав захисників столиці у 206-му батальйоні.

Пізніше виконував завдання зі «Стугнами», на його рахунку 18 одиниць знищеної ворожої техніки. У нових умовах війни ефективнішими стали FPV-дрони, тож зараз він керує розрахунком ударних БПЛА.

Сама 112-а бригада з перших днів повномасштабного вторгнення вела важкі бої на Броварському і Гостомельському напрямках, у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі. Зараз бригада нищить ворогів на Східному фронті.

Петро Порошенко практично щотижня привозить великі вантажі на Східний напрямок. 112-й бригаді ТрО п’ятий Президент цього разу передав сотню десятидюймових FPV-дронів «Мольфар». Стас Кращенко каже: дрони – те, що треба, потужні, надійні і готові до роботи. Кожен «Мольфар» проходить контроль якості, обліт та тестування. Дрони постачаються з характерною системою ініціації, яка виконує роль запобіжника проти детонації тоді, коли вона непотрібна. Плата ініціації на «Мольфарах» має три ступені запобігання детонації – два механічних і один електронний.

«Привезли мені офігезні «десятки». Дуже крутий виробник, вони дуже якісні. У них гарна вантажопідйомність, вони будуть нести хороші бімби. Вантаж суперовий. Сподіваємося, буде хороший результат. Трохи орків посмажимо, «десятка» може йти і на техніку, хороший і кумулятив, і осколок, що завгодно. Будемо їх бити, а ви частіше приїжджайте з гарними подарунками», – говорить військовий.

«Бригада у нас робоча. Постійно батальйони знаходяться на передовій. Маємо і втрати, маємо і поповнення. Працюємо, скажімо так, в досить складних, гарячих точках як правило. І напрямки серйозні. Тому без такої допомоги, без таких вантажів буде складно щось робити», – додає Стас.

Загалом Порошенко на Харківщині передав допомогу у 5 бригад. Попереду ще зустрічі в інших гарячих точках з не менш героїчними підрозділами, яким везуть більше тисячі FPV-дронів, денні та нічні «Мавіки» для коригування артилерійського вогню, пересувні авторемонтні майстерні, вантажівки DAF Leyland, квадроцикли, екскаватори для будівництва фортифікацій і паливозаправник.

Шлях до перемоги один – знищувати якомога більше окупантів, переконаний Стас Кращенко: «вбивати ворогів на кожному кроці. Не жаліти. Працювати. Через втому, через «не хочу». Просто їх треба знищувати. Це єдиний шлях до перемоги. Немає інших шляхів».

Джерело


Петро Порошенко

Український Схід наповнений не лише військовими, а й волонтерами з усіх куточків світу. Зізнаюсь чесно, ця поїздка мала бути без нашого Степана Барни та 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Але не вийшло, бо його з побратимами знають майже всі місцеві волонтери. Тому коли ми почули, що ці хлопці від Барни, навіть не здивувались 😉 .

Це Андрій, Артур та Дуглас — волонтери шведсько-української організації Svenska Bussarna. 28 лютого 2022 року, коли до Швеції почали прибувати тисячі українських біженців, хлопці зрозуміли, що українцям потрібен не лише прихисток. З того дня вони поставили собі за мету допомагати Україні до Перемоги. І тепер безперестанку ганяють автівки в Україну та доставляють тонни гуманітарки. За цей час привезли 62 пікапи, 4 швидкі допомоги та навіть 2 катери. А також евакуювали близько 700 українців із гарячих точок.

Дякую за підтримку та допомогу Збройним Силам, друзі! Не зупиняйтесь, бо лише консолідувавши наші зусилля, зможемо нищити ворога.

* * *

Подалі від донецьких териконів, в рідному Києві, його знають, як лідера гурту Веремій – Veremiy.

Саме такий позивний він і отримав від побратимів трохи більше року тому, коли вступив до лав Збройних Сил. Раніше Vitaliy Kalinichenko боровся проти згубної російської культури в Україні творчістю. Зараз же нищить «російську попсу» зі зброєю в руках на Сході України.

23 березня 2023 року прийшов у військомат і потрапив до 23 окремого стрілецького батальйону. Каже, що цифри — це просто збіг 🙂 .

Передали Віталію та його підрозділу 50 «Мольфарів» та 48 «Штурмів». Бійці вже показали свою майстерність, коли дронами, які ми передавали їм раніше, відбили ворожий штурм із двох напрямків поблизу Кремінної. 20 орків залишились вдобрювати український чорнозем, а інші тікали світ за очі. Ще побачимо більше результатів їхньої роботи по ворожих цілях 😛 .

«Я прокидаюся зранку, відкриваю україномовну газету, включаю радіо і чую тільки ефіри українською з українськими ведучими з українськими піснями, потім слухаю новини і не чую інформації про війну». Цими словами «Веремій» описує Україну, яку хоче бачити в майбутньому.

Переконаний, що не він один. А для цього маємо обʼєднатися та працювати разом задля спільної мети!


Торують шлях до Криму: Порошенко привіз техніку 48-му штурмовому батальйону імені Челебіджіхана

48-й окремий штурмовий батальйон імені Номана Челебіджіхана називають Кримською теробороною. Це добровольче формування, історія створення якого сягає 2016 року. Воно носить імʼя кримськотатарського політика і громадського діяча, організатора Курултаю кримськотатарського народу.

48-й ОШБ масштабувався з роти вогневої підтримки у 2023-му році. Його кістяк складають кримськотатарські та українські добровольці, зокрема вимушені переселенці з тимчасово окупованого Криму. Учасники батальйону неодноразово переслідувалися у Криму російським фсб. Бійці відзначилися у битві за Бахмут, брали участь в боях на Сумщині, Харківщині та Запоріжжі.

Петро Порошенко під час поїздки на фронт передав батальйону пікап, «Мавіки», FPV-дрони і детектори «Цукорок». Василь Зернецький, який воює у складі штурмового батальйону, каже: все це вкрай необхідне і просто зараз йде на позиції.

«Сьогодні нам передали машину пікап. Бо у нас наразі розбиті повністю всі машини, дуже активний фронт. Це в нас прямо сьогодні поїде, прямо зараз звідси повезе «Мавіки», бо вже капець, немає розвідки. Нам передали нічні FPV-дрони, буде «привіт» нічним «Залам» і всім ворожим «очам». Будемо їх ловити нічними ефпівішками. Передали «Цукорки», треті «Мавіки». Батареї, плати ініціації і медикаменти», – говорить військовий.

Василь Зернецький розповідає: на Сході батальйон вже четвертий місяць. До цього 48-й був на херсонському напрямку, на правому березі. Потім Харків. І зараз на південному сході. «Це де-факто кримське ТрО, яке торує свій шлях до Криму, до моря. Ми зараз на Сході. А поїдемо на юга», – переконаний боєць.

За його словами, шлях до перемоги – це щоденне підвищення ефективності і зміни всередині суспільства. «Більше, розумніше, швидше. Тому що перемога – це не лотерейний квиток, який ти сьогодні відкрив вдень – день закінчився, не перемогли, і це типу не вигоріло, чекаємо на завтра. Перемога – це фіксація неминучості. Потрібно змінюватись всередині. Змінювати суспільство, правила. І тоді перемога просто стане неминучою. Це просто буде факт, який відбудеться якщо не сьогодні, то завтра. Щоб перемогти, ми маємо ставати більш ефективними, в нас має ставати більше згуртованості. І ми маємо йти всі разом до однієї мети. Це причина, чому ми вистояли у 22-му, 23-му і маємо гуртуватися далі, далі змінюватись, щоб перемогти. Це шлях», – переконаний військовий.

Джерело

 

Вистачить на 2 місяці насиченої роботи: Порошенко привіз Тетяні Чорновол FPV-дрони

Тетяна Чорновол – журналістка-розслідувач, громадська активістка і учасниця Революції Гідності – ще перед повномасштабним вторгненням вивчилася на оператора ПТРК «Стугна». На відміну від хейтерів, які цькували її за цей вчинок, Тетяна була впевнена: путін рано чи пізно розпочне велику війну проти України. І в перший день повномасштабного вторгнення вона пішла на фронт – знищувати «Стугнами» бронетехніку росіян на підступах до столиці.

Та війна за два з половиною роки змінилася – і Чорновол терміново опанувала роботу з FPV-дронами. Тепер її розрахунок нищить ворога і «Стугнами», і дронами на південному фронті. Дронів постійно не вистачає – каже Таня. Держава їх на екіпаж ПТРК взагалі не виділяє, вся надія на волонтерів і спонсорів. Петро Порошенко, який привіз техніку бригадам на Південь, зробив Тетяні найбажаніший подарунок – 100 якісних дронів-камікадзе.

Чорновол одразу ж по-діловому «розпакувала» і роздивилась сюрприз. «Мені сьогодні привезли FPV-дрони – камікадзе. Ми ще не дивилися, чим вони тут наповнені. Але навіть я тримаю це в руках – це дрон надзвичайної якості. По-перше, тут вбудована плата ініціації. Це додаткова безпека. Тому що я вмикаю ініціацію боєприпаса на пульті. Тобто я «злітаю» – він не включений, а коли вже летить, я пролітаю наших, над ворогом на пульті включаю, і це означає, що вже при ударі в мене спрацює БК. І ця вбудована плата ініціації – це супер. Бо завжди з усіма дронами, які до нас приходять, ми дуже мучимося, щоб дістати ці плати», – розповідає військова і додає: бувають випадки, коли не дуже якісні дрони вибухають просто над головами наших бійців.

«Бачу, що в дрона дуже хороші пропи. Такі тверді пропи – це означає, що дрон буде стабільний під час польоту. А це для дрона важливо. Дуже останнім часом ми мучилися з антенами. Купуємо ці речі. Тобто приходить якийсь дрон, все, що треба для покращення – купуємо за бойові. Антени неможливо купити в країні. А тут, бачу, стоїть ця антена. Я вже по зовнішньому вигляду розбираюся, що це хороша антена», – відзначає Чорновол.

«А особливо тепло від того, що Порошенко турбується про моє життя. Сьогодні розбирала коробки, знайшла, що крім дронів, в одній – наземна станція керування, а там кабель – 30 метрів плюс ще 30 метрів доєднання. Тобто пілот може бути від станції аж на 60 метрів. Що це означає. Це означає додаткові бонуси виживання, бо  саме станція це місце ворожого ураження фпвішників. Щоб ви зрозуміли, я працювала на 15 метрах. Це дуже мало, це по суті поряд, бо станція піднімається на висоту. І було у нас, що по станції прилетіло вороже фпв. Добре, що фпв, а не ракета чи каб, що часто у нас на лінії трапляється з фпвішніками», – розповіла Чорновол у соцмережах.

«Ми намагалися подовжити цю дистанцію. Купити якісний провід важко. Не якісний – втрата сигналу. Добилися 30 метрів, ворожа фпв нам його покромсала і знову працювали на 15. А тут 30 і 30. Це дуже важливо», – зазначає Тетяна.

«Для мене це – надзвичайний подарунок. От у мене розрахунок, один екіпаж: я – перший пілот, Вітя – другий пілот, Макс – сапер. Ще у нас є інженер, який обслуговує, щоб усе це долітало до ворога – перепаює, переставляє. Це у нас екіпаж. Але так було, що тимчасово до мене бригада відправила ще два екіпажа. І в нас на три екіпажа було 30 дронів в місяць. 30 дронів це і для одного екіпажу мало», – говорить Таня.

«Ми працюємо дуже акуратно. Для нас дрони – це цінність. Ми стараємося робити так, щоб кожен дрон долітав до цілі. Ось це – на два місяці роботи у мене буде додатково. Це буде два місяці такої насиченої роботи. Це буде буде просто клас», – не приховує емоцій Чорновол.

Вартість тільки цієї партії дронів – 1 млн 400 тис грн. Бійці кажуть: ефективність використання буде як мінімум 60%. А це означає десятки знищених окупантів і спалена ворожа техніка.

Тетяна Чорновол переконана: передумова української перемоги у підвищенні професіоналізму армії, новітній зброї і постійному розвитку. «Команди, які постійно вчаться, постійно працюють з новим обладнанням. Тому що FPV-шки постійно міняються. За ці пів року, що ми працюємо з FPV, з тих, що ми починали, вже нікуди не долетять», – констатує Чорновол.

«Це майбутнє нашої армії, повинні буди професійні команди зі зброєю. Команди, які жаліють своїх людей. Командири, які розуміють що людей треба розвивати. Ми переможемо – ми приречені перемогти», – переконана Тетяна Чорновол.

Джерело


Петро Порошенко

У наші любої Марʼяни Ніцевич, яка з самого початку повномасштабного вторгнення взяла до рук зброю, — день народження.

Для нас із Мариною велике щастя — привітати її особисто. Традиційно наша зустріч відбувається на Півдні. Минулого місяця — з технікою, цього разу — з квітами 🙂 .

У нашому офісі вона була для всіх сонцем. Піклувалася, дбала про інших. Нічого не змінилося і під час служби. Для своїх побратимів вона зуміла пролобіювати важливу техніку, яку ми не раз привозили.

Сьогодні Марʼяна повинна відчути нашу любов, підтримку та піклування. Ми тебе дуже любимо, наша Марʼяша.

Давайте насиплемо їй теплих слів у коментарях!

* * *

Сталевий Миколаїв. Батьківщина Гліба Бабіча… Мого друга, поета, митця, воїна та філософа.

Сьогодні тут, в кавʼярні «Філіжанка» на вулиці Декабристів, зібралися друзі Гліб Бабіч. От-от цю вулицю перейменують на його честь. За таке рішення проголосували миколаївці.

Гліб загинув, але він завжди поруч: у свої піснях, в наших спогадах та у назвах вулиць. Одна з них — в Києві. І я дякую Діні Барті, яка запропонувала зробити це у Миколаєві. Кожен з присутніх теж доклав максимальних зусиль для цього.

Це найменше, що ми можемо зробити в памʼять про тебе, Глібе.

Важливим є й те, що саме памʼять про Гліба, українського воїна та поета, зітре з українського міста частину російщини. А дорослі та діти, з якими Гліб ходив одними вулицями, питимуть каву, навчатимуться, вперше закохуватимуться, житимуть не з чужими їм «Декабристами», а поруч зі справжнім другом, соромʼязливим, але героїчним Глібом Бабічем…

Дякую, що завжди був і залишаєшся поруч.

* * *

Бої за Миколаїв заповнять окрему сторінку в історії цієї війни та нашої Перемоги.

Окупанти були переконані, що після Херсону наступним буде Миколаїв. Перша спроба зайти до міста була здійснена вже 26 лютого 2022 року. Проте ворог не врахував один фактор: тверде рішення однієї людини: «Доки я тут, місто ніхто не здасть».

Це був генерал Дмитро Марченко, який терміново виїхав із Києва до рідного міста, ризикуючи потрапити в оточення. З цього моменту аж до 10 листопада 2022 року тривала відчайдушна оборона Миколаєва під керівництвом Марчелло.

Важливу роль у ній зіграли загони ТрО. Захищаючи свій дім, колишні цивільні швидко перетворилися на воїнів. Серед них були і хлопці з 190-го батальйону 123-ї окремої бригади ТрО. Учора ми побачилися поблизу Миколаєва. Зокрема, завдяки їм місто вистояло, а шлях на Одесу для ворога був закритий.

Сьогодні вони виконують не менш важливі завдання на Півдні, для яких потрібні моторні човни. Ми привезли три нових на надійних моторах Honda, каремати та вогнегасники.

Честь і шана вам, воїни, за відмінну службу. Продовжуємо наш шлях до Перемоги!

* * *

Вони не піхотинці, тому ворог зазвичай не бачить їх. Проте дуже добре відчуває на собі їхні смертельні пуски.

На Півдні ми зустрілися з легендарними ракетчиками, від згадок про яку у росіян мороз іде по шкірі. Особливо, у Чорноморського флоту рф, який зусиллями цих хлопців та дівчат був позбавлений свого флагмана. Так-так, саме ці ракетчики відправили спочивати на піщане дно крейсер «Москва».

Корабель разом зі своїми моряками вже понад два роки підгодовує мешканців Чорного моря, а наші військові продовжують нести службу та знищувати ворожі цілі.
Ми вже не раз приїжджаємо до них із вантажем техніки. Але нещодавно до мене звернулась наша Софія Федина разом з ГО «Байрактар-14», з якими вже передавали цьому підрозділу броньовані автівки. Цього разу з людьми доброї волі вони зібрали 700 000 гривень, а ми з Мариною доклали решту.

Як результат: військова частина отримала від нас пересувну авторемонтну майстерню на базі вантажівки DAF Leyland. ПАРМ укомплектований усім необхідним для того, щоб повернути в стрій поламану техніку в найкоротші терміни — від генераторів та гайкових ключів.

Радий був нашій черговій зустрічі, друзі 🙂


Юрій Бірюков

Прально-душові комплекси №№187, 188 та 189 вже передані до ЗСУ і незабаром розпочнуть роботу. За кілька тижнів буде “ювілейний”, який ми пронумеруємо… ще поки що не придумали, як обійти “200”. Запускаючи цей проєкт два роки тому, ми не думали, що вийдемо на велико-серійне виробництво.

Але є нюанс…

Розумієте, з погляду взаємодії з аудиторією (той самий “піар”) цей проєкт вже не викликає жодних сплесків позитивних емоцій, а отже і не викликає додаткових надходжень пожертвувань. Ну, я правда розумію. Два роки однакові фотографії, два роки однакові ракурси, два роки однакові прохання допомогти викупити причепи. Це крім загального мерзенного стану з економікою та всього цього.

Але справа така, що кількість запитів від військових тільки зростає. Саме у геометричній прогресії. Бригади стають у чергу, бригади штовхаються ліктями, бригади пропонують рідкісні військові сувеніри та артефакти. Тому що можливість викупатися і попрати форму — це крутіше, ніж усі армійські психологи разом узяті. Гарантовано!. Ні, я не намагаюся принизити роль психологів підрозділів. Просто “лазні” дуже гарні.

Понад 150 000 військових нашими комплексами вже користуються. Але армія значно більша.

А тому… так, знову прошу про вашу допомогу. Як із ресурсами, так і з репостами.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
,