Дівчинка з пухнастим коргі (фото)

Serg Marco

Свій перший труп я знайшла у 15 років, – шуткує дівчина при спілкуванні зі своїм родичем. А в мене лізуть очі на лоба, коли я чую ці діалоги.

Але по порядку.

Світ активних людей дуже малий. Так, наприклад, декілька років тому я писав про операцію по знищенню РЕБ “Житель”, а сьогодні абсолютно випадково на бойових натикаюсь на людину, яка тоді шукала цей “Житель” на БПЛА та корегувала арту.

А ще випадковіше, коли цей боєць розповідає про свою родичку, 17-річну дівчину, фото з якою облетіло статті видань після трагедії у Дніпрі, коли в дев’ятиповерхівку влетіла російська ракета Х-22. Але не тільки Дніпро. Це і її робота на знищенних будівлях у Запоріжжі, і пошук тіл загиблих у Київській, Харківській та Херсонській областях.

Дівчинка з пухнастим коргі на ім’я Елтон, та малінуа Пуля, які завзято шукають уцілілих, стала відомою завдяки тому трагічному дню.

Дівчинку звуть Маша, і вона має сталеві нерви. Кінологією вона займається з 15 років. Вона – член волонтерського кінологічного пошуково-рятувального загону “Антарес”.

І в зв’язку зі специфікою загону, кадри там постійно змінюються. Це робота не для всіх. Ця ж дівчинка вже два роки шукає трупи та вцілілих і планує у подальшому зв’язати з цим життя, не дивлячись на те, що її мати трошки в ахєре від специфіки роботи її улюбленої тендітної донечки.

І щось мені підказує, що роботи в цієї дівчини за цю війну буде багато, на жаль. Але які часи – такі і герої…

Я залишу тут посилання на її профіль.

Але якщо ви хочете допомогти цій завзятій дівчині та її чотирилапим друзям, які є вже її невід’ємною частиною, то зайдіть на сторінку “Антарес” та допоможіть їм фінансово. Бо у цього загону ще багато роботи…

ДЛЯ БАЖАЮЧИХ ДОПОМОГТИ волонтерському загону (працюємо по всій Україні):

Отримувач: ГО ПАВЛОГРАДСЬКИЙ ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНИЙ КІНОЛОГІЧНИЙ ЗАГІН «АНТАРЕС.»
Код отримувача: 43330552
Рахунок у форматі згідно стандарту IBAN:
UA333052990000026007050528903
Назва Банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Код Банку (МФ0): 305299

Картка “ПриватБанк” для допомоги: 4731 2191 1879 2278 Борисенко Лариса Анатоліївна (призначення: допомога для загону “Антарес”)

PayPal – k9.poisk@gmail.com

Автор