Справжня ціна Кримської платформи

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

ЗЕботві спустили нову тезу на поширення – Кримська платформа. Мовляв, ця платформа – гуд і зе бест, і незрозуміло, як ми взагалі жили без неї. Мовляв, це свідчення, що ми не забули про Крим і нагадуємо про нього міжнародній спільноті…

У зв’язку з цим насмілюся нагадати таке. Взагалі-то, Україна про Крим ніколи й не забувала. Ми завжди нагадували про нього, особливо тоді, коли Україні давали статус країни-аспіранта НАТО, і коли тему України в Європі вважалося не комільфо обговорювати, не запросивши президента Порошенка. Нині, коли Зеленського забувають запросити на саміт НАТО, очевидно треба “нагадувати про Крим платформами”.

На цьому користь і завершується. Бо об’єктивно ціна такої платформи – 3 копійки. Уже й дитині зрозуміло, Крим Україні повернуть не платформи. Крим Україні поверне військова операція, суміщена з економічною кризою всередині самої Росії. Або перспектива такої операції на тлі кризи. Саме тому за президента Порошенка був обраний шлях – максимально давити Москву міжнародними санкціями + зміцнювати ЗСУ. Бо ніхто не буде захищати територіальну цілісність України, якщо її не захищатимуть самі українці.

А що в нас? А в нас другий рік зривають державне оборонне замовлення. У нас з/п військовим востаннє підвищували за президента Порошенка. У нас пілоти звільняються з ПС ЗСУ. У нас офіцери розривають контракти, бо їх дістав совок, що повертається у війська.

Натомість ми займаємося імітацією бурхливої діяльності. Ми проводимо “платформи”. Під слиняві захоплені оплески ЗЕботви.