Сьогодні Протасевича жалко майже так само, як завтра себе

Alex Noinets

Some people have real problems.

Адвокат Протасевича Інесса Оленська заявила, що то у нього на лобі подряпина від того, що він заморився стояти й притулився лобом до стінки, ну і от, подряпався.
Адвокат. Заявила. Захистила. Як бачите, “медведчук” – не фамілія, а юридичний принцип.

Рік тому, коли режим Лукашенко почав саджати до тюрми кандидатів у президенти, я читав дуже багато дуже розумної аналітики, що все це інсценировка, змова режиму Путіна з режимом Лукашенко, всі кандидати куплені, підставні, агенти.

Революція в Білорусі в моменті програла. Люди не заспокоїлися, але перейшли до партизанщини.

Але чомусь я більше не читаю розумної аналітики, що Бабарико, який все ще сидить у тюрмі, – агент Лукашенко або Путіна. Бо немає відповіді, чому він там так засидівся, якщо він агент. Тому прізвище Бабарико розумні аналітики намагаються забути.

Тепер агентом Путіна і Лукашенка розумні аналітики називають Протасевича. Його черга зараз бути агентом.

Що ж. Агент робить все, що може. Бачите, лобом до стіни притулився навіть, щоб краще зіграти роль. Адвокат он йому як допомагає. Дуже натурально виходить.

Я чому з такою цікавістю на все це дивлюся. Не тому, що я прямо великий патріот Білорусі, я там ніколи не бував і навряд чи коли-небудь буду. Тому, що ці розумні аналітики – вони ж не в Білорусі, вони тут, навколо мене. А оскільки Зеленський впевнено крокує шляхом Лукашенка, то логічно, що ми тут останнім часом йдемо шляхом Протасевича, Бабарико і Тихановської. Навіть намагаємося швидше за нього бігти цим шляхом, щоб коли ми там його зустрінемо, він ще не такий колерований був, як у Білорусі Лукашенка.

І коли читаю про російського агента Протасевича, я розумію, що ці ж самі люди будуть писати “нє, ну з Гудименком все зрозуміло, він з самого початку був технічним кандидатом, а в тюрму його Зеленський посадив по домовленості з самим Гудименком” і “ви що, не розумієте, що своїми коментарями робите зі Швеця нову Надю Савченко, яке голодування, ви подивіться, які він в СІЗО щоки наїв”.

Гірше за простий народ лише непростий народ. Народ, який не обманеш. Який знає правду, бо він телевізор не дивиться, він розумний, він підписаний на групу в телеграмі, де вся правда, от на, почитай.

Сьогодні Протасевича жалко майже так само, як завтра себе.

Well you’re art, you fell into this part
You play the victim perfectly holding your beating heart
You used to be so smart
You fluttered round the yard making your magic
Послухайте композицію в коментах, я заради неї пост писав.

Автор