«Велике будівництво» Зеленського

Володимир Омелян

Ну, і про Велике Будівництво…

А в Одесі в червні планують відкрити нову злітну смугу, яка була збудована ще в 2019…

Скоро будуть заселяти українців в оселі трипільців і видавати вози чумаків з музеїв замість лоукостів…

* * *

В чому різниця між мишею і Міккі Маусом?
Відповідь: піар!

Вчора я делікатно написав короткий пост (див. вище – ред.), що сьогодні на Львівщині будуть вдруге відкривати дорогу, яку було збудовано в 2019 році. І запостив посилання на львівське видання, сподіваючись, що цього буде достатньо і натяк зрозуміють.

Але, щось знову пішло не так…
Бажання піару і наївна віра в коротку пам’ять перемогли.

Сьогодні було офіційно презентовано першу дорогу в рамках Великого Будівництва.
Львів-Пустомити-Меденичі. Т-14-16.
На жаль, це така ж нова дорога Зеленського, як і Маріуполь-Запоріжжя, коли з додатково відремонтованих 50 км, на додачу до вже відремонтованих 150 км у 2017-19 р.р, зробили піар на цілих 200 км абсолютно нової дороги Зеленського.

Львів-Пустомити-Меденичі будувалися у 2017-19 р.р, з 45 км усього шляху було зроблено близько 40 км. У 2020 відремонтували решту 8 км, встановили освітлення у двох селах і гордо сказали – Ми зробили!

Цікавим є також факт, коли говорять про факапи Зеленського, то його команда розповідає, що він став президентом у червні 2019, але був старий парламент і Уряд, тому нічого він змінити не міг. І лише з вересня 2019, коли прийшла його команда в парламент і уряд – спершу вони розбиралися, а потім почали змінювати країну. Правда, уряд Гончарука теж був поганий, то поміняли його на Шмигаля. Тому Зеленський почав реально працювати лише з березня 2020. Але тут так невдало почалася світова криза і поглибила кризу українську, яка почалася у грудні 2019.
Тому, не здивуюся, якщо Зеленський ще й не починав взагалі працювати, бо всі йому досі заважають. І президент досі у нас – Порошенко.
Але це коли про факапи.

А от коли про перемоги, чи вірніше, коли зроблене чужими руками можливо присвоїти собі – тоді Зеленський став президентом з червня 2019!
Бо, як виявилося, фінансування на цю дорогу вже з червня 2019 виділяв він 😆
І байдуже, що до кінця вересня 2019 керівником Укравтодору був ще Славомір Новак, що Дорожній фонд планується на календарний рік, і все одно, які у кого вибори. Тендери там всілякі… І про Пустомити Зеленський у 2019 знав тільки те, що він там колись курам концерт давав.

Підсумовуючи:

Я щиро вітаю Уряд, що вони прийшли на все готове. У нас так не було, доводилося все самим з нуля робити.
Щиро вітаю Укравтодор з першими відремонтованими 8 км у середині будівельного сезону 2020 р.!
Восени 2020 року порахуємо, скільки відремонтовано км. Чи, як каже Зеленський, скільки «тисяч нових доріг».
Щоб усім було легше рахувати, прошу Укравтодор все ж позначити на вашій інтерактивній карті геотегами початок і завершення будівництва кожної дороги та її ділянок, які ремонтуються.
І надайте нарешті ці дані CoST Ukraine.

Бо якщо Ви цю саму дорогу будете відкривати третій раз, навіть Зеленський може щось запідозрити…

П.С. До речі, ремонт місцевих доріг Зеленський провалив у 2019, провалює і в 2020.  Бо за місцеві дороги відповідають його очільники облдержадміністрацій. Яких він міг призначити з червня 2019…

Автор