«На початку війни Україна була вразливою через відсутність економічних реформ в попередні роки» – О.Данилюк

23 квітня Міністр фінансів України Олександр Данилюк взяв участь у Форумі фінансування розвитку Економічної і соціальної ради (ЕКОСОР), що проходить кожні два роки під егідою Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. Форум триватиме до 26 квітня.

Члени ООН збираються разом в рамках ЕКОСОР на Форум фінансування розвитку для оцінки глобальних тенденцій та викликів, з якими стикається світова економіка та окремі держави у забезпеченні сталого економічного розвитку.

На Форумі обговорюють питання забезпечення фінансування сталого розвитку, економічного зростання та створення нових робочих місць. У Форумі беруть участь провідні міжнародні торгові та фінансові організації, міністри, вчені-економісти, представники бізнесу та громадських організацій зі всього світу з метою зміцнення партнерських відносин та обміну досвіду у забезпеченні сталого розвитку.

Головними темами цьогорічного Форуму є: міжнародне співробітництво в галузі фінансування сталого розвитку; міжнародна торгівля як двигун розвитку; ефективне управління державним боргом; вирішення системних проблем світової економіки; роль науки і технологій у розвитку держави.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк виступив на одному з Міністерських круглих столів, де поділився українським досвідом стабілізації та розвитку економіки у надзвичайно складних умовах. Він підкреслив, що досвід України доводить важливість реформ не тільки для економічного процвітання держави, але і для її безпеки. Данилюк додав, що після набуття Україною незалежності в нашій державі не були своєчасно проведені потрібні реформи, що призвело до вразливості на початку гібридної війни з агресором чотири роки тому. За його словами, Україна набула досвіду, яким ми можемо поділитися з країнами, які тільки на початку шляху змін.

“Найголовніше – не чекайте, коли обставини змусять вас взятися за реформи. Будьте далекоглядними та робіть їх вже зараз. Ідіть в ногу з сучасними трендами та використовуйте інновації. Ви не зможете побудувати майбутнє своєї країни застарілими методами. І останнє. Вам потрібна ефективна співпраця з міжнародними фінансовими організаціями. Їхній досвід та фінансова підтримка стануть важливою опорою, але не забувайте, що результат залежить тільки від вас.” – додав Олександр Данилюк під час круглого столу.

Джерело

Автор