На Луганщині судитимуть особу, яка готувала теракти у Сєвєродонецьку

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця м. Сєвєродонецьк за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258 (готування до терористичного акту, який міг створити небезпеку для життя чи здоров’я людини або заподіяти значну майнову шкоду чи інші тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

Розслідуванням встановлено, що мешканець Луганщини передавав інформацію про місця розміщення адміністративних будівель (прокуратури та поліції) у м. Сєвєродонецьку, місця дислокації підрозділів, які беруть участь у проведенні АТО, їх кількісний склад, озброєння, умови охорони. Окрім того, він отримував завдання на збір такої інформації за грошову винагороду.

Протиправну діяльність терориста викрито співробітниками Служби безпеки України на стадії готування до злочину. Правоохоронцями під час обшуків вилучено пакет із вибуховим пристроєм із двома тротиловими шашками та електродетонатором.

Під час досудового розслідування до правопорушника застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинення злочинів передбачених . 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Джерело