У прифронтовому Новолуганському поліцейські Донеччини виявили схрон боєприпасів (фото)

Більше 60 гранат, 50 запалів до них та більше 4 тисяч набоїв виявили поліцейські в підвалі колишнього спортивного комплексу у селищі Новолуганське. Арсенал знаходився біля футбольного поля, де грають діти. Небезпечні предмети знешкоджені вибухотехніками ДСНС.

Сьогодні вночі співробітники підрозділу доданих сил поліції «Дніпро-1» під час патрулювання прифронтового населеного пункту виявили біля покинутої будівлі спорткомплексу розтяжку.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група Бахмутського відділу поліції та співробітники ДСНС. Поліцейські оточили прилеглу територію та обстежили її на наявність інших небезпечних предметів.

Під час обстеження було помічено 4 мішки з підозрілими предметами. Протягом декількох годин правоохоронці охороняли вибухонебезпечну знахідку від сторонніх осіб.

В результаті спільної роботи працівників поліції та ДСНС з підвального приміщення було вилучено 57 гранат Ф-1, 4 гранати РГД-5, 50 запалів та 4245 набоїв калібром 5,45 мм.

Треба зазначити, що небезпечна знахідка знаходилась на відстані не більше 100 метрів від житлового сектору, а поблизу розташоване футбольне поле, де у вільний від навчання час грають діти.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення власника вибухового арсеналу.

У разі виявлення підозрілого предмету не підходьте до нього, повідомте про загрозу оточуючим та терміново зверніться до поліції за телефоном 102. Нагадайте правила безпеки своїм дітям.

Джерело