«Коли я служив в армії, навіть мріяти не могли, що військовослужбовець матиме такі умови» – Президент (фото)

Президент Петро Порошенко відвідав Центральний спортивний комплекс Збройних Сил України, де йому були продемонстровані проекти гуртожитків для військовослужбовців та ознайомився з іншими новаціями в матеріально-технічному забезпеченні Збройних Сил України.

Глава держави поділився враженнями від проекту житла для військових: «Коли я служив у армії, в казармі мріяти не могли, що коли-небудь військовослужбовець буде мати такі умови». Він зауважив, що для військовослужбовця-контрактника буде забезпечуватись абсолютно нова якість умов проживання, яка передбачена стандартами НАТО.

«Більше ста комплексів має бути побудовано вже в цьому році. При чому на гроші, які були конфісковані – 1,5 млрд грн. – у попереднього керівництва країни. Відновлення справедливості – йдеться про озброєння та створення нормальних умов для військовослужбовців-контрактників», – розповів Президент та подякував волонтерам, які розробили умови для військових-контрактників.

«Це вже називається не казарма. Це вже називається гуртожиток для контрактників. При чому підвищеної комфортності. Хочу наголосити на тому, що п’ять ліжок в кімнаті – це максимальна завантаженість. Думаю, що ми будемо мати можливість зменшити (їх кількість – Ред.), в ідеалі до двох-трьох», – зазначив Глава держави. Він додав, що хороші умови проживання допоможуть військовослужбовцям після виконання бойових завдань або навчань повноцінно провести реабілітацію та відпочити. «Це абсолютно інше ставлення до наших військовослужбовців. Я це повністю підтримую», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, змінами до держбюджету в 2017 році за рахунок конфіскованих коштів було спрямовано 1 млрд гривень на забезпечення будівництва гуртожитків підвищеної комфортності. «Ці кошти спецфонду переходять на наступний рік. І в бюджеті наступного року також ми будемо передбачати кошти для фінансування цієї програми», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави ознайомився з ходом будівництва військових та житлових об’єктів, оглянув інформаційні стенди з проектно-технічною документацією та заслухав доповідь Міністра оборони України Степана Полторака про стан виконання програми забезпечення контрактників ЗСУ житлом в нових гуртожитках.

Міністр зазначив, що за рахунок коштів, передбачених державним бюджетом на цей і наступний роки, буде можливість побудувати такі гуртожитки на загальну чисельність більше 22 тис. особового складу.

Відповідно до «Плану будівництва гуртожитків для військовослужбовців військової служби за контрактом на 2017 рік за бюджетною програмою «Видатки для Міністерства оборони України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави», виділено 1 млрд грн на будівництво 91 житлового комплексу, що дасть змогу забезпечити житловими приміщеннями 10920 військовослужбовців військової служби за контрактом.

На наступний 2018 рік витрати по цій статті складуть приблизно ж такі цифри.

Джерело

Презентація новацій та досягнень в матеріально-технічному забезпечені ЗСУ.Це була не велика презентація по типу Зброї…

Gepostet von Сергій Місюра am Donnerstag, 12. Oktober 2017

Автор