Похід Вакарчука в Раду – це добре

Mason Lemberg

Щодо Вакарчука. І не тільки.

Я був противником того, щоб Вакарчук йшов в президенти. Бо він не може виконувати функції лідера держави, як і обрана табуретка. І тоді я казав, що він має можливість зібрати команду і спробувати себе на парламентських виборах.

Зараз я готовий це повторити. Більш того, сказати, що це буде чесно по відношенню до всіх.

Це буде чесно та послідовно по відношенню до самого Вакарчука, який прагне себе реалізувати в політиці, але пожертвував своїми амбіціями на президентських виборах.

Це буде чесно по відношенню до всякого роду номенклатурних мародерів типу аталотія і цього другого смешного, які 25 років грабували і допомагали іншим грабувати Україну, а потім раптом на старості років стали реформаторами, які зможуть. І тут саме той момент, коли можна сказати “а я казав”. Бо “а я казав”, що аталотій – це гидливе сцикливе злодійкувате брехло, а ви казали, що ні, він чесний, що це наговорюють, нічого він не грабував, не продавав. Але перше, що прозвучало з брудного рота його “міністра оборони” – це словосполучення про “продаж надлишкового майна” і про те, що захищатися на Азові нам не треба.
Тому те, що Вакарчук їх поховає, – це просто прекрасно.

Це буде чесно по відношенню до недороблених реформаторів з самопомочі, які всі 5 років продукували лише брехню, шизу та мракобісся, а в кінці почали відкрито топити за зелену шмарклю.
Тому те, що Вакарчук їх поховає, – це просто прекрасно.

Це буде чесно по відношенню до молодих проектів, бо їх життєздатність буде залежати від того, наскільки вони живі, нові, оригінальні по-справжньому та зможуть бути конкурентними баблу, наскільки швидко вони можуть розвиватися і бігти вперед. А хто казав, що буде просто, і що легко бити нерухому грушу?

Це буде чесно по відношенню до Порошенка, який для того, щоб йти далі та вигравати, має показати “я вас почув” наочно, бо ніякі косметичні зміни та праймеріз вже не допоможуть, якщо не змінити світоглядний підхід до формування команди. І Вакарчук тут буде виступати хорошим стимулятором і лакмусом того, чи зможе Порошенко і оточення чути і мінятися, чи все залишиться по-старому і буде 6%.

А що Зеленський? А нічого! Бо це технологія, і Вакарчук з нею не може і не зможе конкурувати. Бо його гасла перед першим і перед другим туром просто не заходили для зомбованих пропагандою, наколотих агресією і брехнею. Ну тобто якусь частину протестних до Порошенка голосів киян і жителів обласних центрів центральної України Вакарчук відбере в Зеленського, але це не критично ні для одного, ні для іншого.

В цілому, я вважаю, що “Похід Вакарчука” – це добре, бо романтичний недосвідчений дурник – це таки краще ніж брехливі номенклатурні мародери, які прикриваються чесністю і реформаторством.

Тому бажаю Вакарчуку успіхів за двох умов:

1) в його партії не буде тушок у вигляді лещів та їм подібних. Власне, якщо будуть, то він сам себе і похоронить,
2) якщо не зможеш набирати 5% – зливай воду, не розпорошуй голоси. Тобто я буду нещадно хейтити Вакарчука з 3-4%.

Чи буду я його підтримувати і голосувати за нього? Ні, звісно.
Як ви собі уявляєте це?
Як ви собі уявляєте, щоб правий консерватор (справжній, а не з тих, що програму лівакам пишуть і формують для ліваків кадровий резерв) міг підтримувати на політичних виборах аматорський хор незайманих гімназисток?

Я буду підтримувати партію Порошенка і дуже сподіваюся на зміни там, бо те, що відбувається, мені не дуже подобається. Адже зовсім скоро буде не до сміху. Зате я сподіваюся, що в наступному парламенті буде трохи менше тушок і зрадників завдяки входженню туди Вакарчука і непроходженню власне цих партій.