Газпром має невідкладно виконати рішення шведського арбітражу

Про це на своїх сторінках в  Facebook написали Головний комерційний директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко та Голова правління Групи Нафтогаз Андрій Коболєв.

Юрій Вітренко

«Тристоронні консультації щодо транзиту газу після 2019 року провели. Чітко пояснили російській стороні європейські правила та ще раз підтвердили, що Україна наполягає на їхньому повному застосуванні.

Ну, а під кінець дня ще одна добра новина – апеляційний суд у Швеції розглянув наші аргументи та відмінив своє рішення про тимчасове призупинення примусового виконання у Швеції рішення арбітражу, за яким Газпром має нам заплатити вже більше 2,6 млрд дол США.

Ми ще раз довели всім, що Газпром має невідкладно виконати рішення арбітражу. Ну, а поки ми продовжуємо примусове виконання по всіх країнах».

Джерело

Андрій Коболєв

«Трохи позитиву:
Сьогодні Шведський апеляціний суд зняв тимчасову заборону на примусове стягнення коштів з Газпрому.

Тимчасова заборона як така нам не дуже й заважала за межами Швеції, але це рішення важливе для всього апеляційного процесу (Газпром оскаржує в цьому суді свій програш по обох справах) оскільки означає, що суд не бачить достатніх аргументів з боку Газпрому.

Ну, і це рішення не підлягає перегляду 🙂 »

Джерело

 

Коболєв розповів деталі тристоронньої експертної зустрічі у Брюсселі щодо транзиту газу

 

 

Автор