Про УПячкові апокаліптичні прогнози

Mason Lemberg

А пам’ятаєте, як минулого місяця малограмотні ідіоти, афілійовані з “українською правдою”, розносили апокаліптичні прогнози про те, що в Україні “будет дефолт”, аргументуючи свої слова тим, що:

  • Дефіцит держбюджету на 01.07.2018 склав 10 мільярдів. А нічого, що планові показники бюджету 2018 передбачають дефіцит бюджету 80 мільярдів? І це абсолютно нормально.
  • Доходи держбюджету за півроку виконані ЛИШЕ на 98%… Ну, що тут сказати, явна ознака апокаліпсису. Що й говорити про якийсь незубожілий 2009 рік, коли план по доходах бюджету виконувався на 80%.
  • Нас чекають виплати МВФ в розмірі 0,5 мільярда доларів. Найцікавіше те, що “оналітика” УП виходила після того, як ми вже здійснили ці виплати (вони були 1-4 серпня). Нагадаю, що це були борги тимошенко та януковича.
  • В липні були затримки з пенсіями на декілька днів, а залишок коштів на єдиному казначейському рахунку станом на 01.08.2018 став найменшим залишком на 1 число місяця за багато років і склав всього 2 мільярди гривень.

Остання новина була особливо широко розтиражована в ЗМІ. БАРИГІ РАЗВАРАВАЛІ СТРАНУ – кричали ольгинські запєвали в соцмережах! А очкасті недоумки в студіях медведчуківських телеканалів подавали це як кінець світу. Звідки ж цим “експертам” знати, що сума коштів на ЄКР – це постійно змінна величина, це як сума коштів у вас в кишені, вона може зменшуватися в якісь моменти, особливо після великих витрат, до мінімальних значень, але це ні про що не говорить.

Бо ж сьогодні ці “експерти” не напишуть, що, наприклад, станом на 01.09.2018 сума коштів на ЄКР склала 27 мільярдів гривень, і це найвище значення станом на початок місяця з початку 2018 року. Але ж ніхто не напише про БАРИГІ ЗБАГАТИЛИ СТРАНУ!

Ось так от і живемо…

Але я не про те.

А про те, що в 2019 році ми маємо виплатити кредиторам 6 мільярдів доларів боргу. Знову ж зауважу, це борги тимошенко та януковича. Це занадто багато для того, щоб обійтися без зовнішніх запозичень або реструктуризації боргу.
А де позичати гроші? – В МВФ, наприклад.
В що сказав МВФ? – А МВФ каже, що треба вирішити питання зі справедливою ціною газу, збільшивши її значно, провести земельну реформу і т.д.
А що нам кажуть по телевізору? – А нам розказують про дешеві тарифи і “землю крестьянам”.

Ось в цьому вся й біда, що “оппазіціанєри”, які рвуться до влади, і їхні програми не передбачають розвитку України, вони не задумаються, що буде, коли вони стануть за рулем.
Чи не тому, що вони не бачать існування України як держави?

Автор