За лаштунками параду…

Віталій Гайдукевич

Усі репетиції, і генеральна також, для жменьки консультантів були суцільною біганиною. Там вичитай текст, щоб все було правильно сказано, а те, що не слід говорити, поки не озвучували. Тут перевір, як вдягнуті берети… Чому хор на Марші нового війська співає так, що нічого не чути… і так далі. В цій біганині після генерального проходу просто посеред Хрещатика Алексей Никифоров і позивний Редут (угу, легенди ходять поруч) несподівано розповідають фантастичну історію…

Одразу після параду 24-го, а якщо чесно, то ще під час нього, із коробки іменних частин, що несли нові бойові прапори, знамено 3-го полку мало рушити до Воїна, який загинув у 2014 році. Він не був вояком 3-го полку спецпризначення, але він воював на рівних поруч із ними. Він загинув, але 3-й полк вважає його своїм. Де-факто. Хоча держава колись не визнала Воїна військовослужбовцем де-юре. Із легалайзом добровольців в 2014-му було скрутно.

І от 2018 рік, 3-й полк отримує почесне найменування “Ім. князя Святослава Хороброго”. Бойовий прапор із іменною стрічкою їде на могилу Воїна, що бився, по суті, в лавах полку, хоча офіційно був не їхній. Бився проти зла.

Воїна звуть (герої ж не вмирають? значить, про них не говорять в минулому) Святослав.
Ще раз… С В Я Т О С Л А В. І прапор ім. СВЯТОСЛАВА Хороброго був в день найменування на його могилі.

Вовча зграя йде в бій, чітко будуючи тактику. Ватажок (Вожак, якщо зручніше) керує боєм, і б’ється на рівні з сильнішими.

Воїни-вовки – це легенда скандинавської міфології, воїни із надприродними властивостями, на відміну від Берсерків вирізнялися манерою дій, що зараз притаманна спецпідрозділам.

Вовкулака, воїн-вовк – символ ССО.
Кн. Святослав Хоробрий – покровитель усіх ССО і третього полку персонально.

Святослав Горбенко любив стрічку “13-й воїн”. Там йшлося про те, як людина, яка була чужа скандинавському світу, стала на рівних до бою разом із норманами. До бою проти зла.

Святослав Бойко пише на честь Горбенка пісню “13-й воїн” (відео).

Вовкулаки першим ділом приносять свій новий прапор імені Святослава до свого брата по вовчій зграї – Святослава.

Що таке символіка? Це символи, в які впаяна суть, сенси, ідеї, меседжі. Коли у нас народився образ емблематики ССО, ми не знали про цю історію. Ми поєднували образи Святослава Хороброго – козака на престолі, характерників, воїнів-перевертнів, легенди про наших вовкулаків і скандинавських ульфхеднарів в єдине ціле, відчуваючи, що це щось надзвичайно потужне…

І от сірі мундири, сталеві двозуби на нашивках, підперезаний золотим наузом Вовкулака, “тихо прийшов, тихо пішов”, шанування побратима як “одного зі зграї”, Святослав, який знаходить своє віддзеркалення в сучасному герої, і вирок ворогові “іду на Ви”. Пазли склалися…

Всесвіте, ти щось знав…

Поширте цю історію. Вона того варта.

 

Своїх не забуваємо: як бійці просто з Майдану повезли бойовий стяг до могили загиблого 19-річного побратима – репортаж

Прапор Святослава Хороброго.«Ти стояв до кінця!Духи Предків кликали до бою!Чи знав ти колись, Що на стежку війни Ти…

Gepostet von Sergio Alessandro Gorbenko am Freitag, 24. August 2018

Автор