Андрій Коболєв щодо бажання Міненерговугілля відновити роботу з “Росатомом”

Україна та Росія має перспективи для нарощування співпраці в сфері атомної енергетики.

Про це в своєму листі на адресу першого заступника директора корпорації «Росатом» Кирила Комарова з проханням про зустріч для проведення перемовин написав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик. Відповідний лист опублікувала «Економічна правда».

На своїй сторінці в  Facebook Андрій Коболєв, Голова правління НАК  «Нафтогаз України», дав оцінку діям профільного міністерства:

«Сама важка штука на газових перемовинах з росіянами – не самі росіяни, а «наші», які залишились в Києві, але активно комунікують росіянам через всім відомих посередників (як правило, цю роль виконують представники угруповування Фірташа-Льовочкіна) про готовність домовлятись на інших, кращих умовах.

«Бо Нафтогаз поганий, а ми все розуміємо і знайдемо з вами спільну мову  😉 ».

Саме на цю нашу сумну особливість завжди сподівались і досі сподіваються в Газпромі – знайти «слабку ланку» з нашого боку, яка здасть позицію.

P.S. Офіційні листи росіянам – це новий рівень.»


Глава міністерства енергетики Ігор Насалик спростовує факт пропозиції співпраці корпорації “Росатом”. Джерела ЕП заявляють, що міністра підставили.

“Насалик дійсно підписав цей документ, але зробив це не читаючи його – міністр в день візує величезну кількість документів”, – говорить джерело ЕП.

У той же час Насалик спростував існування раніше опублікованого ЕП листа за його підписом, в якому йдеться про необхідність відновлення ряду спільних проектів з ТВЕЛ в ядерній енергетиці.

“Це фейк”, – сказав міністр.

На підтвердження своїх слів він надав лист, адресований першому замдиректора корпорації “Росатом” Кирилу Комарову, в якому йдеться про “готовність обговорити стан реалізації спільних проектів”.