«Ніщо не може стояти між Україною та її європейськими амбіціями» – стаття Петра Порошенка у Financial Times

Нічого не робити, що стосується України, без України – Президент про майбутню зустріч лідерів США та Росії

Президент Петро Порошенко у статті в британському виданні Financial Times поділився своїми очікуваннями від зустрічі Президента США Дональда Трампа з його російським візаві у Гельсінкі.

Глава держави зазначає, що нинішній тиждень важливий для України «в часи коли перед нею постають вагомі виклики для безпеки та стабільності». Він нагадав, що розпочався тиждень із Саміту Україна-ЄС в Брюсселі у понеділок і продовжиться Самітом НАТО, в якому Україна також візьме участь.

«Цей «український тиждень» надішле потужний сигнал, що почують і в Брюсселі, і за його межами – насамперед, в Гельсінкі. Виходячи з нашого узгодженого підходу не робити нічого, що стосується України, без України, я бажаю пану Трампу успіху у його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на вірний шлях. Знаючи його, я впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде», – підкреслює Глава держави.

Президент також нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом Декларації про державний суверенітет, «крок, що став поштовхом для України на шляху до незалежності».

Він додав, що в той період був молодим випускником з міжнародних відносин і саме тоді вирішив присвятити своє життя здійсненню долі України як члена європейської сім’ї.

Джерело

 

Ціна за агресію Росії буде лише зростати, доки не будуть виконані Мінські домовленості

У своїй статті у британському виданні Financial Times Президент Петро Порошенко наголошує, що «виклики, перед якими постала Україна є величезними, але це не час для полегшення тиску на Росію».

«Це буде визнанням слабкості. Замість цього нам слід чітко заявити, що цінності і принципи вільного світу не будуть скомпрометовані. Я продовжу захищати цю справу та інтереси України, наполягаючи на необхідності повернути окуповані Росією території», – зазначає Президент України.

Він повідомив, що цього тижня в Брюсселі українське питання стоїть особливо гостро і позиція України активно представлена в європейських інституціях, включно з НАТО.

«Ми дамо зрозуміти, що ціна за агресію Росії буде лише зростати до тих пір, поки не будуть виконані Мінські домовленості і поки не завершиться окупація Криму і Донбасу. Прийшов час для конкретних дій», – зазначає Петро Порошенко та додає «чи то на вулицях англійських міст, таких як Солсбері, на серверах електронної пошти західних політичних партій або через засоби пропаганди контрольовані Москвою на Заході, Росія намагається посіяти розбрат, непорозуміння і страх, користуючись перевагами наших відкритих суспільств».

Джерело

 

Повна інтеграція України в євроатлантичну систему – це найбільша загроза для російської агресії – Президент про Саміт НАТО в Брюсселі

«Мій досвід показує, що ніщо так не лякає Росію, як наша єдність і рішучість. Повна інтеграція України в європейську та трансатлантичну системи – це найбільша загроза для російської агресії», – наголошує Президент на сторінках Financial Times про Саміт НАТО в Брюсселі та важливість НАТО та ЄС для України.

Петро Порошенко зазначає, що має на меті «перетворити європейські прагнення України в більш глибокі альянси з ЄС, починаючи з цифрового ринку, митної співпраці і енергетичної солідарності та включаючи зобов’язання щодо участі європейських столиць у відновленні міст Донбасу». «Будь-що менше не компенсувало б Україні її жертв і не визнало б її прихильність до просування демократії та європейських цінностей», – додає Глава держави.

Президент зазначив, що «протягом останніх чотирьох років, ми зайшли ще далі на шляху економічних реформ, ніж будь-коли з часів незалежності».

«І це було зроблено в умовах зовнішньої агресії. Будь-який західний уряд, проводячи реформи в такій мірі і в таких темпах як ми, зіштовхнувся би з падінням популярності. Проте мій Уряд не зійде з обраного шляху. Реформи є незворотними», – підкреслює Президент.

Джерело

Автор