Хороші новини. 17 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку, друзі! Із вами як зазвичай гарні новини вівторка, 17 квітня на хвилях Радіо Тисячі Мазеп. Налаштуйтесь на приємне!

Найприємніша новина – Збройні Сили України посіли 29 місце серед найсильніших армій світу (порівнювали 136 країн).

Найприємніша новина нумер два – Порошенко проголосив про намір просити про єдину помісну автокефальну церкву. Ну, про це всі написали і я також вчора одразу, але повторювати то приємно.

Вчора Мінфін показав свої досягнення, а сьогодні весь Кабмін вирішив зібрати докупи досягнення всіх міністерств. Надзвичайно цікаве чтиво.

У запорізькому селищі Веселе, на території Веселівської територіальної громади, вже другий місяць працює нова сонячна електростанція, збудована на місці сміттєзвалища, що було закинуте ще у далекому 1991 році. Гарний приклад того, як треба поводитися із наявними ресурсами.

Житомирські кондитери створили чорне морозиво. Таку штуку у всьому світі можна скуштувати у Японії, Америці та… Житомирі. Хоч бери та й до Житомира їдь задля такої цікавинки.

У селищі Любимівка Херсонської області фермер вирішив створити повноцінний туристичний об’єкт і висадив поле голландських тюльпанів. Крім екскурсії на поле тюльпанів, на території планується приготування їжі з нішевих культур: спаржі й шафрану. Квитки на наступні вихідні вже закінчилися, також наполовину закрита реєстрація на 28-29 квітня. Гарно, коли люди цікавляться туризмом усередині країни, а не тільки й мріють побачити Париж та померти.

Gepostet von Маленька Голландія на Херсонщині am Dienstag, 17. April 2018

На Міжнародній виставці Defence Services Asia (DSA) відбулася зустріч генерального директора ДК «Укроборонпром» Павла Букіна з командувачем сухопутними військами Малайзії генералом Tan Sri Dato Sri Zulkiple Bin Hj Kassim. Як виявилося, Малайзія зацікавлена в наших літаках, плавучих доках та дронах.

ПрАТ «Укрнафтобуріння» в січні-березні 2018 року збільшило видобуток природного газу на 16% (на 15 млн куб. м) у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. А ще ми вдало пройшли сезон опалення і почали заповнювати ємності на наступну зиму.

На Львівщині збудують завод з виробництва сухих будівельних сумішей – голова ОДА вже передав представникам компанії підписане розпорядження про виділення земельної ділянки. Схоже на те, що весь промисловий потенціал поступово переповзає із переважно східних областей до переважно західних – це вже далеко не перша новина про якісь виробничі потужності на Львівщині.

З 2 червня авіакомпанія Qatar Airways збільшить частоту польотів на лінії Київ-Доха, додавши 4 додаткових рейси на тиждень, таким чином збільшивши кількість рейсів до 11 на тиждень

І ще одна типу гарна новина, але для мандрівників-мазохістів. Поїзд Баку-Харків продовжений до Києва. Поїзд формуванням «Азербайджанська залізниця» у перший рейс за новим маршрутом відправиться з Баку 21 квітня, а з зі столиці України – 23 квітня. 60 годин у дорозі, вартість купе – майже 4 тисячі гривень. Для тих, хто фанатіє від залізниці онлі, інших варіантів їхати майже три доби у потязі за вартістю авіаквитка я просто не бачу.

Мандруйте з ПАТ «Укрзалізниця». Ми розширюємо перелік міст, куди з комфортом можна дістатись поїздом. Відтепер маршрут "Баку – Харків" буде подовжено до Києва. Поїзд формуванням «Азербайджанська залізниця» у перший рейс за новим маршрутом відправиться з Баку 21 квітня, а з зі столиці України – 23 квітня. Ми аналізуємо пасажиропотік і пропонуємо нові варіанти логістики. Сподіваємось, зручність цього маршруту оцінять пасажири. Якщо попит буде рости – розглянемо можливість збільшення періодичності курсування поїзду до столиці Азербайджану.На території України зупинки будуть у Харкові, Люботині, Полтаві, Миргороді, Лубнах і Гребінці.

Gepostet von Євген Кравцов am Dienstag, 17. April 2018