Роз’яснення щодо можливої екстрадиції М. Саакашвілі

Відповідно до Європейської конвенції про видачу правопорушників видача особи здійснюється за умови вчинення нею злочину, за який за законодавством сторони, що вимагає видачі, може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком не менше як один рік.

Прокуратурою міста Києва за зверненням Міністерства юстиції України, на підставі ст. 587 КПК України, проводиться екстрадиційна перевірка стосовно М. Саакашвілі за запитом компетентних органів Грузії.

З метою повноти проведення екстрадиційної перевірки та з’ясування всіх обставин, передбачених ст. 589 КПК України та міжнародними договорами, що можуть стати підставою для відмови у видачі вказаної особи іншій державі, 27.12.2017 р. М. Саакашвілі було запрошено до прокуратури міста Києва для надання відповідних пояснень. Однак, на прохання сторони захисту, явку М.Саакашвілі до прокуратури міста Києва було перенесено.

В межах екстрадиційної перевірки прокуратурою міста також направлено запити до органів державної влади України.

Висновок, складений за результатами екстрадиційної перевірки, буде наданий Міністерству юстиції України для прийняття остаточного рішення.

Джерело

Автор