Гомо советикус в капіталістичній обгортці

епіграф мовою оригіналу:

“…творцы нам тут на х*й не нужны… криейтором, Вава, криейтором…” (с) В. Пєлєвін

Вони поруч. Соціалістичні покручі, котрим треба підживлюватись духом падаючої імперії. Їм бракує парадів із гвоздиками, п”ятрічок в рік, соцзмагання за грамоту… Весь антураж тоталітарної показухи від пам”ятників ідеологічним упирям і фізічним убивцям, до совко-ретро кафе “Катюша” та 8 березня – це їх реальність.

25 років суверенної України позаду, а будяки совка проповзають, хоч в бетон їх катай.

І от нові метастази – Експоцентр Україна хочуть переіменувати у ВДНХ. Що таке ВДНХ українською? Біс його знає… Українською цей есрсрський АБЫРВАЛГ не розшифровується. З якого переляку ці 4 літери? Хто?

Є такий собі персонаж, Павло Клубнікін. На замовлення кураторів експоцентру, він мудрує над ребрендінгом. Клубнікін вважає, що Експоцентр Україна це “нєпрівично”. А що ж “прівично”? Цитую в подачі LB з першоджерела Інтерфакс-Україна: “Мы хотим вернуть название, которое люди любят и знают, которое им привычно. Мы не хотим его расшифровывать, мы хотим его наполнить новым смыслом” (с)

Слухайте, Клубнікін, блін, це кому раптом “нєпрівично”, Вам? Ви 1984 року народження, якщо я не помиляюся. Коли совок здох, Ви в школу тільки потопали, то якого ж лисого Вам, Клубнікін “прівично” сприймати ВДНХ?

Найбільше дивує, що молода людина – по світу поносило, творити вміє і на тобі – тиць-пздць – “названіє, котороє люді любят і знают”. Які люді? Хто Ваша цільова аудиторія? Ті, чия молодість була в 60-х? Вони нестимуть гроші в парк розв…

А, тут ще є одна цитата… Клубнікін вважає, що назва ВДНХ пасуватиме, бо:
“Мы строим не просто парк, или выставочный центр, мы строим новый инновационно-культурный центр…” (с)

ВДНХ , значить це – НОВИЙ (!) іноваційний (!) культурний (!) центр… Ну от з якої чугунної табуретки треба було гепнутися головою, щоб побудувати такий асоціативний рядок?

Але найбільший маразм полягає в тому, що Експоцентр України, це не приватна лавочка, а… НАЦІОНАЛЬНИЙ комплекс!

Єдина ДЕРЖАВНА виставкова установа! sic!

Знаходиться в юридичному підпорядкуванні Державного управління справами!

ДУС, щоб вам там пір”я в роті поросло!

Ви куратор ілі гдє? Заберіть в кріейтора дурь, йому власної вистачає. Чому контора, котрій підсрачники роздає особисто глава адміністрації президента, не помічає, як столиці хочуть впарить совковий топонім?

Ні, я розумію, що пан Клубнікін під тиском шафи міжнародних нагород вирішив, що схопив Бога за бороду, але національний виставковий центр це не клуб соціалістично стурбованих, не рекреація для совкодрочерів, це… ну власне сам кріейтор говорить, що це:
“…место актуальным (зробити) для города, для страны и, в идеале, для восточной Европы на ближайшие 30-40 лет. То есть это огромный проект, который развивается десятилетиями…” (с)

Це місце, котре найближчі десятиліття з подачі Клубнікіна і з попустітєльства ДУС хочуть іменувати ВДНХ? Ні, я зрозумів би, якщо цей маразм тулили Собяніну в Москві, але в Україні… Київ…

Якась даздрапєрма головного мозку…

Звісно, громада міста може вплинути на йолопанство креативне. Як максимум своїм конструктивним обуренням, як мінімум жодного разу не переступити поріг тієї ВДНХні. Але ж як озирнешся довкола і побачиш які плачі Ярославни звучать за радянськими уродцями, які крокодилячі сльози за мозаїками в будьонівках… просто губишся.

Стокгольмський синдром, кажете? Коли приязнь до нападника?

Та ви ще хохляцький синдром не бачили – хоч в очі нацюцюр, але якщо скажеш, що “нє всьо так плохо било… ми же билі братьямі” – обітруться і попросять ще.

Стокгольмський синдром проти хохляцького, то просто малий пісюк…

З ВДНХою, кияни…

Автор