«Коли ми говорили про уряд національної єдності, ми говорили не про посади. Мені особисто в уряді немає що робити. Президент – це криза карʼєрного росту. Ти вже всім був. Але принципова позиція – це те, що ми маємо розділити відповідальність. Наш голос має бути почутий, коли ми формулюємо питання мобілізації в тому числі, питання розвитку економіки, питання обороноздатності, і несемо за це відповідальність, обʼєднавшись в складні часи», – зазначає пʼятий Президент.

«Сьогодні цю програму вже треба перейменовувати. З уряду національної єдності на уряд національного порятунку. Бо подивіться, що ми сьогодні наслухались. Мені здається, коли почали розуміти, що тепла ванна охолола, і що не буде в нас сніданку в 2023 році на набережній Ялти, як обіцяли деякі представники влади абсолютно безвідповідально, і деякі керівники, які носять погони. То на сьогоднішній день маятник йде в інший бік. І вони з теплої ванни замість того, щоб почати розмову дорослої людини з шановною нацією, поставили під крижаний дощ. І пішли якісь меседжі про те, що в нас немає грошей для зарплати, що в нас немає грошей для пенсій, що ми будемо затримувати бюджетні виплати. Навіщо і для чого ви лякаєте, у вас 40 мільярдів золотовалютних резервів», – зауважив Порошенко.

«Замість цього ви маєте запропонувати Україні режим запровадження тієї чи іншої програми військової економіки, в першу чергу по відношенню до ВПК. Не можуть на сьогоднішній день правоохоронні органи за цидулкою аудиторської служби зупиняти виробництво зброї. Це злочин. Не може Офіс генерального прокурора вдиратися на підприємство ВПК – це злочин. Хочете щось робити – війна закінчиться, приїдете, перевірите, притягнете до відповідальності», – вважає Порошенко.

«І що має перешкоджати подібним ініціативам? Уряд національного порятунку. Відновлення роботи парламенту», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело