Навіщо ми нищимо своїх?

Олександр Погребиський

Коли ми були в оточені в Соледарі, одним з перших до мене подзвонив Юрій Луценко, бо він із підрозділом був поряд, і спитав, чим вони можуть допомогти. Я завжди оцінюю людей за вчинками! Дякую вам, пане капітане, за те, що, не дивлячись на негідний хейт диванних вояк, ви продовжуєте службу українському народові.

Я на війні бачив багато публічних людей, які як звичайні солдати, сержанти або офіцери виконують поставлені задачі в однакових умовах, але у деяких людей в тилу подібний алгоритм не вкладається в голову, вони не можуть усвідомити, що так може бути, тому шукають у цьому «обман», якщо не знаходять – придумують, бо у їхньому світосприйнняті все стає на свої місця, а якщо не стає, тоді більше лайна, доки не досягнуть результату, який задовольнить.

Наскільки мені відомо, призначення на посаду командиром взводу відбулось разом з переведенням із одного роду військ в інший, а це значить, що призначав дійсно Залужний. Але обливати лайном – це забава, хайп, на цьому простіше збирати публічні бонуси, і багато хто, не дивлячись на те, що скочується в багно, яким кидається, продовжує подібну діяльність. Я на собі це відчуваю систематично, оскільки теж є публічною особою.

Нас попереду чекають грандіозні срачі зі змаганнями – хто скільки навоював і так далі, сумно тільки те, що авторами подібних срачів виступають люди, які ні дня не прослужили. Я намагаюсь уникати подібних дискусій, але іноді цього лайна через край.


Валерій Прозапас

Оце, я розумію, позітівного Іванова попердолило від призначення Юрія Луценка взводником підрозділу ударних дронів. Само за 9 років так і не добралося до військкомату відбивати рідний Луганськ, а Залужного критикує за кадрові рішення, це жесть.

Якби Сірьоня і компанія не сиділи під спідницею у бабушкі Бєні, то знав би, що в армії в хорошому сенсі pohuy на твій статус і положення на гражданці – ти або робиш смерть ворогам, і тоді тобі довіряють інший рівень відповідальності, або не відсвічуєш, і ніякі колишні посади чи регалії нікого тут не цікавлять.

Так що якісь флешбеки до політичної кар’єри військовослужбовця Луценка виглядають не просто тупо, а прямо по-ольгінські.

Виходить, він свою роботу в ЗСУ виконує добре, а господарям Іванова це нестерпно, раз так бомбануло – всі ж знають, що у нас справжній герой – це генерал Поворознюк з Єрмаком, на якого не налазить бронік.

Інша справа, що в умовах інформаційної узурпації чимала частина населення буде продовжувати ржать від тупорилих сміхуйочків обслуги кротівні, як раніше ржала від “а то путін нападьот”, але про всяк випадок Подоляку б не завадило взяти деяких своїх коз на поводок, во ізбєжаніє.


Тамара Горіха Зерня

Про призначення Юрія Луценка на посаду командира взводу написала його дружина на своїй приватній сторінці. Звідти перепостами новина розійшлася по фб, потім її передрукували деякі ЗМІ.

Сьогодні вранці читаю звинувачення на адресу пана Юрія, що він собі замовив піар у пресі.

Знаєте що? От я практично у тому ж становищі, що Ірина Луценко. Наші чоловіки воюють поруч. Організаційні зміни у їхньому підрозділі, переведення, зміна статусу, переїзд з півдня на схід відбуваються одночасно. Я теж час від часу пишу про Свята, іноді ці дописи передруковують.

Але я помітила, що хлопці все менше і менше розповідають про свою роботу. Їм ніколи, з появою нічної оптики робота майже цілодобова. Вони виснажені, мало сплять, вони щодня ризикують життям. Вони заїжджають і виїжджають з “роботи” під носом у ворога. Я вже збилася з ліку, скільки разів артилерія розбирала їхні спостережні пункти.

Вони дуже мотивовані, вся енергія йде на виконання поставлених завдань. Виявляють ціль, наводять артилерію, якщо немає артилерії, піднімають свої дрони з цими бомбочками і бомблять. На їхньому рахунку врятовані життя нашої піхоти, коли такими бомбами вони розганяли ворожі ДРГ або засідки, даючи можливість нашим вийти без втрат.

Підрозділ дуже добре технічно оснащений, але це все куплене за власні гроші і за кошти приватних спонсорів. Аеророзвідка – це дуже дорого, я тепер точно знаю.

Якщо випадає вільна година, вона присвячується навчанню. Нести відповідальність за кілька (десятків) тисяч євро, які літають десь там по твоїй команді, не дуже легко. Це дисциплінує і тримає у постійній напрузі.

У них взагалі немає ні сил, ні часу огризатися на закиди фб-блогерів, які зі свого дивану краще знають, як і кому воювати.

Причому військове керівництво хлопців цінує і розуміє, яку величезну роботу вони тягнуть на своєму напрямку.

А цивільні “експерти”, як падальники, клюють і клюють. Замість того, щоб пишатися Птахами, які організували і тягнуть такий проект.

Вибачте, накипіло.


Сергій Місюра

Про Луценка. Так, я не розумію хейту до нього.

За майже рік повномасштабного наступу росіян ви, бачу, втратили пильність та повернулись до звичайних своїх справ. А ця людина при цьому воює.

При усіх цих постах хейту щодо переведення Залужним Луценка ви (настільки фахівці вже по армії, бо зараз ЗСУ фактично являється Богом ступені віри) побачили тільки прізвище і вже завелись.

Прізвище Залужного вже не справляє враження, що Главком знає, що робить, якщо переводить людину в інший підрозділ своїм рішенням?!

І головне. Скільки хейтерів чули до 24 лютого про посади командирів УДАРНИХ БПЛА? Ви настільки вдарились у піар себе на хейті Луценка, що при відсутності знань, що творилось в армії, критикуєте рішення Залужного, а не самого Луценка.

Для мене головне з новини про призначення Луценка – що у нас вже є взводи УДАРНИХ БПЛА. Є взводи, значить, і роти є. Значить, у нас стільки техніки, навчених людей та технічної бази, що в бригадах і полках створенні нові підрозділи. Ба більше, існують окремі і великі підрозділи, які роблять демобілізацію у російських військах. Байрактар, якщо ще пам’ятаєте такий апарат, – також УДАРНИЙ БПЛА.

Тому, люди, що хейтять Луценка, під кожним постом пишіть свою посаду або причину відсутності на його місці.

Нормальним людям, які розуміють важливість кожного на війні та не бачать хейту в рішенні Залужного, – на фото ударний дрон, який скидає от такі невеликі снаряди на голови окупантам.


Олексій Петров

В черговий раз переконався, що ми унікальна нація. Спостерігаючи за істерикою «Аааааа… Луценко – командир взводу! Юґа плокулол… Ги-ги-ги-ги», чудово розумію просту річ. Нам вороги не потрібні. Ми – самі собі ворог. Злий і підступний!

Я розумію, що хронічний телевізійний квартал головного мозку вразив дуже багатьох! Ну це ж смішно, пореготати з вад людини, так? Але ж скажіть мені. Навіщо ми нищимо своїх? Щоби що? Треба допомогти окупантам? Ну так і скажіть «Я влаштував хейт, щоби знищити цю людину зі зброєю! Так, я розумію, що то мінус один український воїн і маленька допомога ворогу! Але я такий йобнутий, що не можу зупинитись!».

Вам не подобається Юрій Луценко? Буває… Я не можу сказати, що він був найкращим Генеральним прокурором. Але і не найгіршим. Хоча ми зараз трошки про інше!

Зараз про війну. А він на війні… З 24 лютого. Тобто рік. Не став никатись в тилу. Розповідати про свої захворювання. Ще про щось. Не з’їбався за кордон заздалегідь, або трохи пізніше, закатавши істерику. Ні… Він залишився з Україною. І майже рік у строю.

Ви вважаєте, що не занадто героїчно воює? Ну хто зна? Залиште в спокої свій диван, станьте поруч і узнайте. Ви теж воюєте? Честь! Але ви точно не виконуєте його бойове завдання! Як і, до речі, він ваше! І якщо ви на війні, то краще за мене знаєте, що кожен виконує свою задачу. Навіть якщо кожного дня картошку чистить на кухні…

Юрій Луценко як громадянин України зараз виконує СВОЄ бойове завдання на посаді командиру взводу!

Почніть поважати своїх, і тоді ворог обісреться від страху!


Mason Lemberg

А щодо Луценка, то тут все просто. Просто не треба заздрити, дами, тим більше у ваш святковий день.

Ніхто ж не проти бачити колишнього працівника телеканалу Медведчука Іванова у ролі керівника взводу кунгів імені Наталі Мосейчук.

Ніхто ж не проти бачити багатодітного батька Портнова з неповнолітнім 25-річним сином-волонтером керівником взводу ППО з вилученими клістронами.

Ніхто ж не проти бачити адвокатів Януковича і Єфремова разом із вбитим Порошенком братом Єрмака в групі снайперів.

Ніхто ж не проти, щоби лейтенант Баканов вів у бій елітні спецпідрозділи, складені з чоловіків і синів тих, хто дуже довіряє пану Зеленському. Можна навіть вести їх у бій в тій амуніції, яку закупив пан Зеленський перед вторгненням. І з таким же рівнем підготовки до війни. Можна навіть просто прєкратіть стрелять.

Та й ніхто, я думаю, не проти бачити на війні Юзіків, Лисих, Дубінських, Ковальових, Гетманцевих та інших Бужанських. Тільки десь окремо від інших. Але нехай воюють проти Росії.

І найкращого Генпрокурора рагулів Рябошапку теж не проти. Тільки де він? Ох..

Тільки їх всіх там чомусь нема. І їхніх дітей теж. А от Луценко є. Причому є на війні, на відміну від багатьох інших мертвих політичних душ (яких зараз не видно, а потім вони надіються розказати байки, як вони воювали на невидимих фронтах і блатхатах/блатбазах у Карпатах, і щиро думають, що про це ніхто не знає 😎 ). Причому воює, інакше інших людей йому б не довірили.

А я чекаю на війні і всіх інших, вищеперелічених, довірених осіб пана Зеленського. Нехай покажуть клас тим дідам-попередникам.


Serg Marco

В стрічці побачив новину, що Юрія Луценка призначив Валерій Залужний командиром взводу ударних БПЛА, і не розумію глузування спільноти, тому що глузує здебільшого цивільна спільнота.

Так ось. До діяльності Юрія Луценка на посаді Генпрокурора відношусь негативно і не вважаю його гарним Генпрокурором. Щоб зразу все вирішити. Але спільнота репостить новини про різних людей, теж доволі неоднозначних до війни (та і взагалі), і нічого.

Залужний може призначати на посаду командира взводу, коли це призначення йде одночасно з наказом про переведення з одного підрозділу в інший. Тому, експерти, які писали, що Залужний не призначає командирів взводу, – іноді призначає.

Командир взводу ударних БПЛА – це посада, яка вимагає інтелекту вищого за середній та вміння “хоботити” борти своїм людям. Іноді вкидуя свої гроші. Грошей та можливостей у Юрія Луценка вистачає. Голова на плечах теж є. Тому припускаю, що в його підрозділі хлопцям буде на чому літати.

А там хто на посаді взагалі похер, хоч Юрій Луценко, хоч пес Юрія Луценка, хоч фікус Юрія Луценка, головне, щоб підрозділ мав крила, аби бути боєздатним, і його не кидали на “албанські” задачі. А так, взагалі, пох, хто командир. Лише б функція працювала.

Якщо Залужний підписав цей наказ, то якісь доводи для переведення та призначення на цю посаду в нього були. Якщо я буду мати інформацію про неналежне виконання обов’язків командира взводу ударних БПЛА Юрія Луценка, то мовчати про це не буду.

Але я не розумію стьобу від людей, які сидять по диванах, на тему 58-річного екс-генпрокурора, який зараз в армії. Це виглядає дуже дивно. Мені не подобається ціла грядка людей, які зараз в армії, але вони зараз солдати, і я мовчу. Яке моральне право мають люди з дивану критикувати того, хто пішов замість них в армію, я хз. Але це виглядає як мерзость.

Доповідь закінчив. Дата. Підпис.


Костянтин Зоркін

У мене свого часу було багато запитань до Луценка-політика. Але то було вже дуже давно і не має зараз жодного значення.

У мене не було запитань до Луценка-генпрокурора. На відміну від більшої частини фейсбучеку.

До Луценка-військового взагалі не може бути запитань. За визначенням.

А до сірожі іванова теж не може бути жодних запитань. Але зовсім з іншої причини. Бо які запитання можуть бути до глиста.


Юрій Луценко

Приїхав з бахмутської передової на базу.

Сильно здивований з реакції ФБ на моє призначення комвзводу роти БПЛА.

Друзі якось надмірно щасливі від рядової події, недруги звично бурхливо ненавидять мене за те, що виглядають диванними пігмеями.

На фоні цього – вуличні бої в передмісті Бахмуту, перерізані траси сполучення, нестача БК, смертельна втома героїчної піхоти.

В цих обставинах я віджартовуюся від поздоровлень словами, що кар’єра нарешті пішла вгору 🙂 , але, правда, щиро вдячний кожному за добре слово.

А недругам (до війни називав їх ворогами, але зараз це слово використовую лише для тих, за ким полюємо день і ніч) щось пояснювати немає сенсу. Знайте лише, що я, не ховаючись, пережив та переміг і дніпропетровську, і донецьку мафії. Переживу і вашу естрадно-циркову.

Честь маю.

 

Новинарня: Луценко показав наказ Залужного про своє призначення командиром взводу. Його роту очолює Мадяр

Автор