Санкції на часі. 24.02.2023

Ростислав Павленко

ООН на річницю повномасштабного рашистського вторгнення ухвалила резолюцію на підтримку України.

Попри декларативність документів ООН і давно назрілу потребу реформування цієї установи, подібні документи таки мають важливе значення. Вони показують питому вагу і впливовість держав у світі.

«За» резолюцію під промовистою назвою «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні» проголосували – 141 держава, «проти» – 7, утрималися – 32. Крім росії, «проти» виступили білорусь, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Сирія. Цілком ілюструє «прорив» рф на «Схід» чи «Південь». Серед тих, хто утримався – Китай, Індія, Пакистан, Куба, Іран, Казахстан, Вірменія, Південна Африка.

З цих країн кожна плекає свої інтереси, про що свідчить, зокрема, розрекламований проект «мирних пропозицій» Китаю. Сенс яких – «Китай теж існує у світі і нагадує про це».

Добре, почули. І б’ємо русню далі – на всіх фронтах.
Зокрема, на санкційному:

1. За підрахунками експертів, федеральні витрати рф у 2022 р. виявилися на 7,4 трлн руб вищі, ніж влада запланувала на цей рік напередодні повномасштабної війни.

2. Загальні втрати рф через зовнішні санкції перевищили $500 млрд.

Заморожені та фактично конфісковані валютні резерви рф ($300 млрд). Як би рашисти не намагалися їх сховати – знайдуть усе. Відтік капіталів з рф за кордон 2022-го зріс на $143 млрд. Втрати від недоотриманого імпорту товарів та послуг з «недружніх країн» становлять близько $50 млрд.

У перерахунку на кожного росіянина витрати на війну проти України перевищили 50 тис. рублів.

3. Збитки у середньому кожного росіянина через санкції досягли $3500 і швидко зростають.

4. У наступні кілька років накопичені матеріальні збитки рф від вторгнення в Україну зростуть ще вдвічі-втричі.

5. Більше третини росіян зізналися у відсутності заощаджень.

І далі ж буде.

 

Автор