Міжусобні войнушки в Раді

Вікторія Сюмар

Рівно рік тому, 23 лютого, я була на останньому ток-шоу. Там був один опзжист, який переконував, що путін нам не ворог, не нападе, і весь ефірний час говорив чомусь про Нікарагуа. Але не про захист України і українців.

На завтра була війна – 24 лютого. До нас на Лаврську прийшли тисячі людей, записуватися в батальйон і їхати на рубежі із захисту Києва. Прийшов і Geo Leros. Як депутата в батальйон його не записали, але він відразу взявся щось привозити, помагати і самому брати участь в евакуації людей під мінометними обстрілами.

Сьогодні Верховна рада нібито позбавила Гео участі в одному сесійному засіданні. Але це як завжди мухльож і брехня. Бо засідання в нас не закривається. Тому йому заборонили участь в роботі Ради як мінімум на півроку, а то і рік.

Тоді як той опзжешник, який окрім ток-шоу, моїм знайомим розказував, як зараз прийде путін, зробить їх владою і розстріляє «цих патріотів», він сидить в залі. Його ніхто відстороняти не збирається. І справи порушувати за держзраду теж.

Як довести людям, що в країні війна, і що є один ворог, і всі мають бути єдиними проти нього, якщо у вас договорняки з колаборантами, а вищий законодавчий орган країни займається примітивними міжусобними войнушками?

Ось це фото зроблене 6 березня в Ірпені. З евакуації людей під мінометними обстрілами.

Всякі кіріли тимошенки, івани баканови, керівники ДБР і більшість народних депутатів повернуться в Київ пізніше і героїчно зроблять селфі з Банкової.

А ось це фото зробив Volodymyr Viatrovych. Випадково. І воно показове – хто є хто…


Іванна Климпуш-Цинцадзе

Напередодні таких страшних роковин, після стількох жертв війни за свободу особливо гірко бачити, як Раду перетворюють на думу.

– Прикриваючись безпекою, сьогодні в першому читанні проголосували зміни до регламенту, за якими будуть карати депутатів, які повідомляють про події в Парламенті під час засідання.

Розумію важливість безпеки, але про все, що відбувається у ВРУ, швидше за всіх повідомляють анонімні телеграм-канали. До того ж у Раді повно відомих на всю країну зрадників.

Парламент – це від французького говорити. Натомість із нього роблять елітарний клуб закритого типу, де в ручному режимі благословляється все, що хоче Банкова. Якщо якісь її хотілки і вдається відбити, то лише завдяки тиску суспільства, яке починає діяти, коли дізнається про плани влади.

Завтра в Раду внесуть законопроєкт про запровадження монархії, і повідомити про це людям буде злочином.

– Крім того, депутату Леросу сьогодні по суті заборонили брати участь у роботі Парламенту на кілька місяців. Так, його виступ був хамським, але усувати депутата від роботи за таке – щонайменше дивно, коли поруч у залі сидять колаборанти.

– Зате гарний день був у Трухіна. Він з почестями «ушол в лєс». За 10 днів мав набрати чинності вирок суду, згідно з яким він позбувався мандата, але колеги допомогли зберегти лице і заразом пропіарити свій «гнів» – у Трухіна забрали мандат – «і щуку кинули у річку…».

 

Фото на заставці: Facebook Geo Leros, Донецька область, листопад 2023 р.

Автор