Санкції на часі. 11.12.2022

Ростислав Павленко

Лояльні рашистські пропагандони наввипередки вихваляють, як стійко стоять в обороні мобіки. Закони пропаганди невблаганні – поки більшості рашистів не дуже кидається в очі просте запитання: чому мобікам, як і всій «другій армії світу», доводиться стояти в обороні, поки ЗСУ її «промацують» і нищать штаби, склади і лінії постачання? «Апєрацию» починали, щоб стійко в обороні стояти?

Однак кожна поразка рашистів ставить ці питання актуальніше і відкриває правду ширшим колам росіян.

Тим часом «ниючі рашисти», штибу засудженого в Гаазі терориста гіркіна, продовжують стогнати, що кремль все не слухає їхніх мудрих порад «наваліцца всєй сілой». І їм байдуже, що «наваліцца» і хотіли б та не можуть: можна загнати у військо хоч мільйони мобіків, але озброїти, вдягнути, посадити на техніку і хоч якось навчити вже нічим. Тому утилізація мобіків відбуватиметься поступово, а ЗСУ знаходитиме способи прискорити цей процес.

А тут ще The Times повідомляє, що США більше не наполягають на тому, щоб ЗСУ не завдавали ударів по російській території. США тепер менше бояться ескалації з боку москви – співрозмовник видання зазначив, що те, як Україна використовуватиме передану їй зброю, залежить лише від неї.

Тож дно для росії наближається, і контакт буде жорстким. І, як слушно стогне гіркін, росія як цілісна держава його не переживе.

1. ЄС погодив пакет допомоги України на 2023 рік у розмірі €18 млрд – тепер його має затвердити Європарламент, це може статися наступного тижня.

Кредити, виділені Україні, матимуть 10-річний пільговий період, гроші підуть серед іншого на відновлення критичної інфраструктури.

Як і прогнозувалось, Угорщина не зірвала, а дещо затримала рішення про виділення допомоги. Про ціну, яку їй доведеться заплатити, стане відомо вже незабаром.

2. Туреччина планує транспортувати в Європу газ в обхід росії.

Планує транспортувати газ з Туркменістану Каспієм на суднах до Азербайджану, а потім закачувати його в ланцюжок трубопроводів Південного газового коридору, який з’єднує Азербайджан із Європою через Грузію та Туреччину.

Анкара вже вирішила подвоїти потужність Трансанатолійського газопроводу (TANAP) до 32 млрд. кубометрів.

3. Марокко за рекомендацією США поставить в Україну запасні частини для танків Т-72, повідомляє Le Journal de l’Afrique.

Марокко – перша африканська країна, яка надасть військову допомогу Україні. Можливо, успіхи марокканців на Мундіалі якось пов’язані зі перебуванням на правильному боці історії 🙂 .

4. На росії прискорюються темпи зниження авіаперевезень.

За січень-жовтень авіакомпанії перевезли на 14% менше пасажирів у порівнянні з минулим роком. Причому в жовтні перевезено на 25% менше пасажирів, ніж у жовтні 2021 р.

5. Уряд росії ввів мито 35% на ввезення товарів особистої гігієни, таких як шампуні, зубна паста, а також миючих та чистячих засобів із «недружніх країн».

Згадуються фантазії рашистських пропагандонів про «глибинний народ», здатний заради «вялічія» «мох жрать». Мрії цілком можуть збутися, як кажуть рекламники «газпрому».

І далі ж буде.

 

Фото: Генштаб ЗСУ

Автор