Петро Порошенко передав чергову партію техніки на фронт (фото, відео)

Все для контрнаступу!

 

Петро Порошенко передав чергову партію техніки для бійців, які зараз на передовій. Новий пікап Mitsubishi L200, а також радіостанції Motorola, генератори, комп’ютерна техніка, шоломи, придбані коштом Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа Громад», відправляються в одну з бригад.

«Чим зараз живе Україна? Одним словом – контрнаступ. І кожен українець намагається зробити все, щоб підтримати Збройні Сили України. Ми віримо в успіх Збройних Сил», – наголошує п’ятий Президент.

«Ми багато не говоримо. Не говоримо, хто наступає, де наступають. Не говоримо, які просування щодня демонструють Збройні Сили, але знаємо – перемога буде точно за нами. Жодного дня у нас не відбувається без того, щоб передати допомогу в армію», – зазначає Порошенко.

«Сьогодні я маю велику честь допомогти справжнім воїнам. Ми не називаємо бригаду. Новенький L200 ми презентуємо цій бригаді для наступу. Олексію, вручаємо ключі. Генератори, радіостанції Motorola, сервери, шоломи. Це звичайна, буденна, щоденна робота. І маленьке свято для наших солдатів», – говорить Порошенко.

Відомий блогер, ветеран АТО Олексій Петров, який знову пішов на фронт, подякував за техніку для побратимів. «Техніка перш за все – це врятовані життя. Про зв’язок і казати годі. І безумовно транспорт. Новий транспорт, який не ламається, який може і врятувати життя, і в залежності від бойової задачі може зіпсувати життя, але вже російським окупантам. Дякуємо і чекаємо вас у гості», – говорить Олексій Петров.

«А ми чекаємо тебе з перемогою», – відповів Петро Порошенко.

Як відомо, вчора Петро Порошенко презентував унікальну зброю майбутнього – бойового робота, призначеного для евакуації поранених бійців з поля бою, а також транспортування боєкомплектів та виконання інших військових задач. Робот буде використовуватись парамедиками батальйону «Госпітальєри». Такі військові машини стоять на озброєнні трьох армій країн-членів НАТО – Естонії, Німеччини та Норвегії. Вперше ця бойова техніка з’явилася в Україні.

З 24 лютого структури Порошенка спрямували на підтримку ЗСУ понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування.

Нещодавно п’ятий Президент повідомив про новий багатомільйонний контракт на закупівлю БПЛА оперативного рівня «Очі Арти». Перший комплект БПЛА вже надійшов у війська.

Один з батальйонів ДШВ вже отримав 11 нових італійських бронемашин, куплених спільно з волонтерами ГО “Справа Громад”. Для підрозділів ЗСУ також купили 350 дронів Autel. У Великій Британії законтрактовані понад дві сотні вантажівок Leyland DAF, перші партії вантажівок вже надійшли у бригади на передову.

Джерело

 

Фонд Порошенка з волонтерами відправили фронтовим бригадам 80 потужних генераторів

 

80 потужних генераторів вартістю майже 5,5 млн гривень, придбаних Фондом Порошенка та волонтерами ГО «Справа Громад», вже із завтрашнього дня поїдуть у війська. Про це повідомив п’ятий Президент.

«Ми працювали із ГО Справа Громад над цим проектом останні три тижні. Як завжди – половину суми оплатили ми з Мариною та Фонд Порошенка, половину – всі ви. Ці потужні генератори призначені для штабів батальйонів. Більше десяти бригад будуть забезпечені енергією», зазначає Петро Порошенко. Додаткова перевага цих генераторів у тому, що вони мають спеціальний звукоізольований кожух і дуже тихо працюють.

Журналіст, волонтер ГО «Справа Громад» Віталій Гайдукевич подякував усім небайдужим українцям, які донатять на допомогу армії хто скільки може: «величезна подяка кожному донатору. 5 10, 50, 150 тис грн – скільки б ви не перерахували нам коштів, ми вдячні за кожну гривню. Це надзвичайно важливо, позаяк саме сукупність ваших і наших зусиль і надає нам можливість вчасно реагувати на пропозицію на ринку і вчасно закуповувати генератори чи радіостанції – велику номенклатуру товарів».

«Ми моніторимо все те, що потрібно нашим військовим. Ми вчасно намагаємося викупати за максимально вигідними цінами. І коли на рахунках «Справи Громад» є запас коштів, ми можемо реагувати і забирати з ринку, одразу резервувати, вивозити і відповідно максимально швидко доправляти, зокрема, як ці генератори до адресатів», – пояснює Гайдукевич.

«Вони поїдуть у війська, які зараз на вістрі подій. І генератори як елемент живлення є надзвичайно потрібними», – пояснює волонтер.

«Не забувайте, що яку б суму ви не перевели, все одно на кожну вашу гривню Фонд Порошенка надає ще одну гривню. На кожен ваш мільйон Фонд Порошенка додасть мільйон», – нагадав Гайдукевич.

«Працюємо на контрнаступ та нашу перемогу. Все буде Україна!», – наголошує Порошенко.

Джерело


Юрій Бірюков

По классике звучит “Бороться и искать, найти и перепрятать”.

Боремся, да. С борьбой у нас выше крыши, всем хватит и еще паре поколений выпадет. Ищем, да. Ищем полезное и нужное для армии, ищем остро-дефицитное и крайне-необходимое. Находим, да. Не так часто, как нам бы хотелось. Но находим крайне важные для армии штЮки, собираем деньги и выкупаем. Перепрятываем… нет, вот тут нет. Сразу стараемся как можно быстрее отдать. Каждый день, каждый час ценен – ведь армия не может ждать.

Нашли и выкупили 50 штук Motorola DP4800 с армейским 256-битным шифрованием по вкусной-вскусной цене. Полтора миллиона гривен, оплатили. При средне-рыночной цене в 35-36 тысяч раций, которых никогда нет в наличии, купили за 30 000. С прошивкой!

И первые 10 штук уже умыкнул некий Кот, известный в миру как Олексій Петров, который грозился за рации орден дать. Орден, ага. Оч прямо смешно.

Нам не орден, нам денег на следующую покупку надо.

* * *

Одиннадцать дней.

Одиннадцать дней назад я написал пост о том, что мы нашли партию генераторов и предложил попробовать собрать деньги. Ровно на следующий день Петро Порошенко оплатил половину суммы, а мы, собирая деньги, взяли быстрый кредит и оплатили. Доставка, покраска.

Одиннадцать дней, груз готов!

80 мощных (стабильные 6 кВт) дизельных генераторов в специальных звукопоглощающих кожухах. Это штабы артдивизионов и батальонов, это около 10 бригадных комплектов, которые через несколько дней уже поедут на фронт. Я сейчас не буду писать длинный-длинный список всего того, что будут эти генераторы запитывать – это уже и так все знают. Я лучше про вас.

Это вы помогаете армии.
Это вам спасибо.
Это вы выдергиваете из своего бюджета.
Это вы – герои, я вот сейчас вообще без пафоса.

Завтра новый день и новые задачи. А генераторы мы купили, одиннадцать дней от начала проекта.


Олексій Петров

Так ось… Якщо загалом сказати про поїздку до Києва, то на думку приходить фраза зі старого фільму «Этоооо я удачно зашёл». Дорогою до столиці прийшло повідомлення від Юрія Бірюкова: «Твоє питання вирішено. Пікап чекає»…

Декілька тижнів тому, коли вже знав куда йду, тобто до якої бригади і, відповідно, коли, я набрався нахабства і записався на прийом до Петра Олексійовича. Щоби не прийти до підрозділу з порожніми руками (не по-людські якось-то), мій внутрішній кіт вирішив увімкнути режим «Дяденька, дайте водички выпить! А то так кушать хочется, аж переночевать негде». Петро Порошенко вислухав мене, на мить задумався і сказав: «Олексію, щось придумаємо! Треба розібратися, кому обіцяли та вже віддали автівки! Але буде твоєму підрозділу пікап. Я обіцяю. Дай мені деякий час!». Ми потиснули руки, і я зі своїми хлопцями відправився в українське Монако.

Власно кажучи, я відпустив це питання! Дадуть автівку – добре! Забудуть – ну, значить, так треба. У нього кожен день купа зустрічей, вагон справ, у тому числі міжнародних, а тут я зі своїм «треба».

За цей час рідна, саме так, вже рідна ГО Справа Громад, дякуючи вашим фінансовим донатам, виконала мої замовлення, а саме:

– три великі монітори для командного пункту бригади,
– десять радіостанцій Motorola. Я би з радістю взяв і сто, але Antonina Buzilo може і олівець видати губозакаточний (жартую),
– потужний ПК для однієї дуууууууже важливої програмуліни, яку вже київські фахівці встановили, а мені та моїм «котятам» тепер треба буде вкрутити її в систему бойового керування бригади. Батальйони будуть задоволені, а ось російські окупанти, ні,
– шоломи з відкритими вухами (під активні навушники) для хлопців,
– бензинові генератори невеликої потужності (те, що треба) і дещо по зв’язку.

(На цьому місці вже можна робити репост).

І коли вже ламали голову, як це все відправити, зокрема здоровенні монітори (щоби вони не кердикнулися в дорозі), прийшло те саме повідомлення:

– Привіт. Твоє питання вирішене, пікап чекає.
– Привіт. Супер… Як раз летимо в Київ.
– Чудово. Одразу заберете все, що ти назамовляв!

Учора було багато жартів та обнімашек! Наче рік не бачились. Антоніна зі словами «Петров! Ну ти же знаєш, як ми тебе любимо» віддала нам офісний холодильник. Дуже важлива річ, самі розумієте. І мова ось про що… Особливо для мене в моїй маленькій системі довіри (або недовіри) до людей важливо те, що вони виконали свої обіцянки. Не забули. Не зробили вигляд, що багато справ. І таке інше. Це добре! Я звик людям довіряти…

Друзі! Я хочу сказати ДЯКУЮ кожному, хто так чи інакше долучається до процесу допомоги армії. Кожна гривня, яку ви добровільно передаєте волонтерам, наближає перемогу України над російськими загарбниками!

P.S. Але я не полишив питання виклянчати у Справи громад сто (ну добре, п’ятдесят радіостанцій), правда, зможу, друзі, це зробити тільки за вашої фінансової допомоги!

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Автор