Ми ще можемо програти цю війну

Ніна Южаніна

Є ситуації, про які має знати вся країна.

Це стосується проєкту закону, яким передбачалося вилучення майна оборонних заводів, які знаходяться на території, де йдуть бойові дії, та де є загроза окупації регіонів і захоплення цих заводів росіянами.

Парламент постановою №2427-IX 19.07.2022 р. вже висловив свою політичну волю щодо націоналізації і швидкого вивезення таких підприємств.

Цього стало мало, уряд ніяких рішень так і не прийняв (у чому я тепер хотіла б розібратися).

Наступним кроком був проєкт закону №7605, де прямо виписано дії Ради національної безпеки і оборони, Кабінету Міністрів України задля того, щоб заводи на відстані до 30 км від межі адміністративно-територіальної одиниці, розташованої в районі бойових дій або такої, що перебуває в окупації, були вивезені і стали працювати на оборонний комплекс України, а не росії.

І що виявляється?

Парламент проголосував у цілому цей закон 15.08.2022. Минуло майже пів місяця. Сьогодні дізналася, що закон заветований Президентом через одну з поправок, які були підтримані в залі.

І тут у мене виникає питання: очевидно, що всім наплювати на те, що ці заводи можуть потрапити до рук росіян і будуть використані ними проти нас? Головне – відпрацювати лобістські інтереси групи людей, які хочуть захопити лісгоспи?

Суспільство, прокинься.
Ми через те в тому числі й можемо програти цю війну.
Перестаньте ділити українців на своїх і чужих, бо через такі дії втратимо Україну.

 

На фото: Ворог здійснив авіаційний удар та удар з РСЗВ по заводу ім. Малишева в Харкові. 07.03.2022 р. Фото: Нацполіція Харківської області

Автор