Найкращі моменти в історії української держави

Віктор Трегубов

Я вам одну річ скажу з нагоди Дня державності.

Найкращий момент в історії української держави ще буде.
А найкращий момент з тих, що вже був, зараз.

Найбільші герої в історії України – ми. І це не привід для гордощів, а безмежна відповідальність.

Ми зараз дуже швидко будуємо країну. Часто нам при цьому доводиться відштовхуватися від власних травм. Ми так ненавиділи радянський сервіс, що за покоління збудували країну з дуже високим рівнем сервісу.

Ми таке пережили через відсутність армії, що за вісім років збудували армію, від якої все людство в захопленні. Ми боремося з однією з найбільших паскуд в історії, виправляючи помилки пращурів. І перемагаємо.

Україна зараз – країна можливостей. Країна, в якій не так-то просто “просто жити”, але в якій можна творити дива, якщо є звитяга, наполегливість, винахідливість. Саме в такий історичний момент держави стають великими – якщо великими стає достатня кількість їхніх громадян.

Цінуйте, що вам випала доля жити тут і зараз. І не втрачайте шанс стати великими та збудувати найкращу країну на світі.


Микола Княжицький

Україна сьогодні вперше відзначає День української державності. А досі в цей день вшановували пам‘ять одного з перших державотворців, святого рівноапостольного Володимира Великого.

Ми маємо декілька свят, у які шануємо нашу Державність, Соборність , Незалежність. День Хрещення Київської Русі-України – один.

Князь Володимир ще у 988 році, обравши християнство, засвідчив європейський цивілізаційний вибір Русі-України. Християнами були українські козаки, які боронили наші землі від загарбників. Християнами були і українські священники, які несли світло українського відродження на Галичині. Цей європейський цивілізаційний вибір залишається з нами і понині.

Намагаючись підкорити українців, позбавити їх ідентичності, радянська влада боролась проти церкви, розстрілявши українського православного митрополита Липківського і намагаючись ліквідувати греко-католицьку церкву. Так само Росія намагалася знищити нашу мову. Мову, якою проголошувались держави на Наддніпрянщині, Галичині та Закарпатті. Мовою, якою користувались українські воїни, борючись проти нацизму. Мовою, якою були написані кращі твори наших шістдесятників і якою на судових процесах виступали українські дисиденти.

Росія намагалася знищити нашу державність століттями. Намагається і сьогодні, всю ніч атакуючи Україну ракетами і артилерією. Втім це їй не вдасться. Українці захищатимуть свою країну люто й віддано.

Ми Переможемо! З Днем Хрещення!!! Слава Україні!


Ростислав Павленко

У день Хрещення Русі-України рашистська нечисть біснується, закидаючи Україну ракетами.

Це їм не допоможе.

З нами правда, і ми переможемо.

Сьогоднішні Українські Герої гідні славетних предків. А московські болотники знатимуть своє місце – на дні.