Сім’я Порошенків привітала українців з 1034-ю річницею Хрещення Київської Русі-України (фото, відео)

Петро Порошенко

1035-й рік своєї історії українське християнство починає у війні проти російських нехристів. Агресор хоче нас знищити за те, що ми українці. За те, що саме з Київських гір, а не з московських боліт поширилося світло християнства на сході Європи. Нас хочуть знищити, щоб не було кому нагадувати про це, про обман і насильство, якими російська імперія привласнювала собі нашу історію.

Ми знали з історії, а тепер і на власні очі побачили, що російське православ’я не має нічого спільного з Євангельською любов’ю. Ми добре роздивилися різницю у Бучі, Бородянці, Маріуполі і всюди, куди приходили духовні чада московської церкви. І всі ці звірства підтримав і підтримує генерал КДБ Гундяєв, виряжений у куколь патріарха. По ділам їхнім пізнали ми їх. І наша Віра – це наш духовний меч проти ворога, що служить темряві.

Війна принесла нам багато горя, але й відкрила очі на те, чим є для України своя Помісна Православна Церква. Ми вчасно відновили її, як справжню спадкоємицю Володимирового Хрещення, як джерело духовної сили народу, якого нас хотіли позбавити.

Вшановуємо Володимира Великого і наших великих пращурів і робимо все, аби наступний День Хрещення Київської Русі-України ми відзначали в мирній Україні, яка перемогла російську орду.

* * *

 

1034 роки тому Святий Рівноапостольний князь Володимир приніс світло християнства у Київську Україну-Русь.  Щойно завершилася Служба Божа у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди цієї важливої дати.

Звичайно, що цей день Україна зустрічає зараз у важких випробуваннях. Війна, розв’язана Каїном і антихристом путіним, лише підтвердила, що у московській церкві немає головного, що має бути в кожній християнській родині, – немає любові. Кожен може переконатися у цьому, якщо побачить Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, Рубіжне, Кремінну, Чернігів, Охтирку. Це – жах, з яким прийшла до нас росія.

Але сьогодні молитви всіх українців і всього світу з нами, з Україною. І ми прагнемо перемоги і прагнемо миру.

Сьогодні мої молитви були про це. Наші молитви сьогодні і з нашими захисниками, нашими воїнами.

Я хочу, аби Україна вийшла сильнішою із цієї війни. Більш об’єднаною. Об’єднує державу наша культура, наш народ, наша мова. Наша Православна Церква України, яка створює духовний фундамент нашої перемоги, нашої віри, міцності нашого народу і нашої душі. І я дякую Господові за те, що він послав нам її.

І ми маємо зупинити спроби росіян перешкодити парафіям переходити в лоно нашої церкви. І сьогодні про це було сказано в рішенні Синоду Православної Церкви України. Ми також потребуємо включення в санкційний список генерала гундяєва, який напялив на себе патріарший куколь.

Вірю, Господь почує нашу молитву, і ми викинемо загарбників з нашої святої Української землі. А ми з Мариною всіх вітаємо зі святом Хрещення України-Русі!

* * *

Сьогодні у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі разом із вірянами просили Бога очистити Україну від усіх випробувань, лиха та російської нечисті.

Молилися за наших захисників, за наших воїнів.

Дякую Митрополиту Епіфанію за Службу Божу, а Православну Церкву України за укріплення нашої віри, яка створює фундамент для нашої перемоги.

 

Автор