Санкції на часі. 08.06.2022

Ростислав Павленко

Після запровадження кожного з пакетів санкцій важливо, щоб ухвалені рішення неухильно виконувались. А паралельно відслідковувались і перекривались усі лазівки і «сірі схеми», які активно вишукують рашистські спритники. Тоді економіка агресора невпинно йтиме на дно, які б надходження від енергоносіїв вони поки не отримували.

1. Японія запроваджує санкції проти Россільгоспбанку, Московського кредитного банку та Білоруського банку розвитку та реконструкції. Також Токіо збирається запровадити заборону на експорт до росії товарів, які «сприяють зміцненню промислової інфраструктури».

2. Нова Зеландія запровадила нові санкції проти 44 компаній рф та білорусі. Під ці останні санкції потрапили 44 організації, у тому числі “Газпром” та шість білоруських оборонних підприємств, що займаються виробництвом зброї та військової техніки. Підприємства, яких торкнулися санкції, мають “стратегічне значення для росії”, оскільки вони забезпечують сировину, інфраструктуру, зв’язок, транспорт, зброю та фінансування.

Такі рішення не європейських за розташуванням, але союзних країн допомагають обрубати для рашистів шляхи обходу санкцій.

3. Компанія IBM (один із найбільших виробників комп’ютерів і програмного забезпечення) оголосила, що припиняє роботу на території рф.

4. Більше третини росіян помітили погіршення свого матеріального становища за останні 2-3 місяці. Враховуючи, що більшість роботодавців висловлює негативні очікування, рівень життя дедалі швидше падатиме.

5. Світовий банк у своїй доповіді прогнозує зниження ВВП росії цього року на 8,9% замість зростання на 2,4%. Як ми зазначали раніше, прогнози постійно корелюються у бік погіршення – і це ще далеко не фінал.

Далі буде.

Автор