Якщо ви хочете допомогти, то краще це робити адресно

Роман Донік

Логістичні центри та хаби під парасольками ОДА та ВЦА, особливо з військової волонтерки, – це така х*йня, де вдесятеро збільшується кількість посередників між відправниками та отримувачами. І половиниться на кожному кроці – “а вдруг завтра в нас тут почнеться, а ми не готові”. Де люди, які не мають уявлення про те, що відбувається за кордонами їх області, роздуваючи від важності щоки, підрулюють волонтеркою.

Якщо ви після мого посту купили та передали щось до якогось хабу чи центру, не треба мені телефонувати та писати. То до нас не попаде. Вважайте, що прої*али. То взагалі в Харків не попаде з вірогідністю в 99,9%. Якщо ви купили дрона та відправили його х*й зна куди, це не дає вам право ї*ати мізки мені. Бо, скоріше за все, ваш дрон виявляє диверсантів на польському кордоні. І ще. То тільки вам здається, що ви врятували Україну, і тепер вам всі зобов’язані. Х*й там. Тут в нас гра в довгу. І втрати в техніці щоденні. І не треба мені писати, чому я прошу коптери, якщо якийсь фонд відзвітував, що купили їх 100500 штук.

Просто зрозумійте, в нас тут не АТО, не ООС. Війна. Все по-іншому. Я не знаю, що робиться на півдні. Я не знаю, що робиться на півночі. Я навіть об’єктивно не знаю, що робиться з другого боку області. Бо в нас тут своя задача. Проста як двері. Не дати відрізати Харків та зону ООС, різати постачання та максимально знекровлювати все, що може піти на інші напрямки, не даючи спокою навіть на тимчасово втрачених територіях.

Якщо ви хочете допомогти, то краще це робити адресно. Купіть, вишліть родичам та друзям, а коли приїде в Україну, хай мене наберуть. Бо давати свої контакти та адреси не має сенсу. Може не бути ні адреси, ні адресату, поки воно прийде. І ще. Ніякі хаби, центри, логістичні ями не мають до мене та наших людей ніякого відношення. Просто не мають. Нам тримає небо на заході ГО “Громадська ініціатива Галичини” і пара приватних осіб. Все.

Як і раніше дуже потрібні БПЛА. Не бюджетні. Чим більше ми тіснимо ворога, тим більше відстані. Тим більше відстані польотів. В тактичному плані короткі дистанції ми перекриваємо. А от 10-15 і більше км, це дуже важливо. Бо зараз артилерія – то основа нашого успіху. Тут і зараз. Артилерія, ППО, сапери, протитанкісти та палії 😎 .

Багато чого треба піхоті. Від плівки до гумових чобіт. Але все-таки саме важливе – спостереження, розвідка та коригування. Якщо захищені планшети та ноутбуки – то більш менш статична робота, то коптери літають 24/7. Як тільки дозволяють акуми. І неможливо їх не втрачати. Це просто треба розуміти.

Потрібні – Autel EVO II Pro V2 з додатковими батареями. 4К камери досить. Не треба за камери переплачувати. Краще купити з тепловізором. З DJI по дальності зараз кращий – DJI Mavic 3. Бажано Combo або з додатковими батареями.

І ще. Ми не в змозі писати листа з бригади на кожного коптера. Бригада тримає дуже велику лінію фронту та воює 24/7. Бо це війна. Все зараз не так, як раніше.

Дякуємо всім, хто допомагає. Дякуємо за розуміння.

* * *

Всі реквізити. Гривневі теж там.