Тепер зрозуміло, чому так нервує Зеленський

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Іспанська газета El Pais оприлюднила повний текст відповідей США та НАТО на вимоги Росії по так званим “гарантіях безпеки”, себто низки компромісів Москві з боку НАТО та Вашингтону.

Якщо коротко, то НАТО і США готові домовлятися про нюанси забезпечення безпеки країн, готові випрацювати правила гри, аби ніхто не постраждав в разі чого, готові не розміщувати ядерну зброю у Східній Європі (її там і так нема), готові навіть почати діалог по контролю над озброєннями у відповідь на вихід Москви з Криму, Придністров’я та Абхазії з Південною Осетією.

Але не підуть на жодні поступки як по Україні, так і по своїй присутності в Східній Європі. Простіше кажучи, Москву послали у відоме місце.

Уряд США чітко заявив, що саме Росія порушила довіру між країнами і заходилася руйнувати існуючу структуру безпеки.

Москва публікацію не коментує. Вочевидь, це правда.

Знаєте, в мене з’явилася надія, що все завершиться мирно. Зразу, коли Британія і США заявили про санкції проти олігархів, що мають майно на Заході. Знаєте, скільки майна в Британії мають російські олігархи та топ-чиновники? В якийсь момент може статися, що огріти Пуйла канделябром по черепу вийде дешевше, ніж воювати.


Володимир Омелян

З опублікованої в іспанському виданні El Pais відповіді США і НАТО щодо гарантій безпеки Кремлю дуже цікавими є два пункти:

  • готовність США обговорити з Росією взаємні зобов’язання з обмеження розгортання наступальних (!!!) ракетних систем і сил в Україні;
  • почати діалог про контроль над озброєнням в обмін на виведення російських військ з Криму, Придністров’я, Південної Осетії та Абхазії.

Отже, плани розміщення наступальної зброї в Україні таки є 😎.

І Захід чітко на стороні України!

Дякую нашим союзникам, що вони з українським народом.

Тепер зрозуміло, чому так нервує Зеленський, який хоче капітулювати, але не може…
Бо він не Зеленський, а справжній трухін…