Справа «Кузні на Рибальському» – це виключно політичний процес і розправа над бойовим генералом (відео)

Олександр Турчинов про справу «Кузні на Рибальському»: Це розправа над бойовим генералом та підприємством, яке здатне випускати військові кораблі

 

В Україні відбувається реінкарнація режиму Януковича з його головними ознаками – це правовий нігілізм, свавілля правоохоронних органів, замовні справи і неправосудні рішення. Про це заявив Секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов. Він наголосив, що переслідування бойового генерала Павловського та керівника ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» підривають обороноздатність держави.

«В цей час у Печерському суді відбувається замовлена владою, чинною Зе-командою, чинним президентом розправа над бойовим генералом Ігорем Павловським і керівником оборонно-промислового підприємства Валерієм Шандрою», – заявив Турчинов.

Він наголосив, що генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив все, щоб захистити стратегічне для України місто.

«Перебуваючи на посаді заступника міністра оборони, він працював над тим, щоб наша армія, наші Збройні сили отримували нову військову техніку, нову зброю. Робив це чесно і професійно», – зазначає Турчинов.

«Коли говорити про оборонне підприємство «Кузня на Рибальському», то, мабуть, це одне з останніх підприємств, яке ще здатне в Україні випускати бойові кораблі, бойові катери для ВМС нашої країни. В 2014-2015 році були заблоковані всі поставки будь-якого військового обладнання, військової техніки, зброї до нашої країни. І ми змушені були розраховувати виключно на власні сили. Саме тоді «Кузня на Рибальському» змогла організувати виробництво броньових артилерійських катерів, які стали відомі всьому світу, прориваючись під вогнем РФ через Керченську протоку. Зараз підприємства і військових намагаються звинуватити в тому, що вони організували випуск десантних катерів», – говорить Олександр Турчинов.

Він зазначив, що зараз ці катери проходять випробування в Міністерстві оборони.

«І коли президент Зеленський виступав в Одесі, то він фотографувався саме на фоні цієї військової техніки. На превеликий жаль, замість того, щоб прискорити їх випробування, щоб взяти їх на озброєння, створюється штучна справа, і в результаті ми бачимо знову порожній і брудний піар. Ми бачимо на тлі традиційного для цієї влади зриву Державного оборонного замовлення, коли вже півроку пройшло, і знову не підписуються, не проплачуються контракти на виробництво зброї, військової техніки – і на цьому тлі звинувачують людей, які намагалися реалізувати конкретні задачі по зміцненню нашої оборони», – констатує Олександр Турчинов.

«Я не дивуюсь, що зриваються оборонні замовлення. Тому що коли такі абсурдні справи відкриваються проти тих, хто виконує свої обов’язки, – високопосадовці, ті ж самі генерали просто бояться підписувати угоди, розуміючи що в будь-який час вони можуть бути кинуті за грати», – зауважує Турчинов.

«Абсурдність цієї справи, її замовність підтверджує і факт застави. 440 мільйонів гривень для кожного. Така застава висувається генералу Павловському, який живе в зйомній квартирі у Києві. Не на державній дачі, як чинні керівники, а в зйомній квартирі, йому висувають заставу в 440 мільйонів, яка потрапляє в 10-ку найбільших застав», – наголосив Турчинов.

«Змова – це коли зраджують свою країну, коли викривають спецоперацію і фактично дають можливість залишитися на свободі бойовикам-«вагнерівцям», що знищували українців. Змова – це коли забороняють нашим військовим захищати свою країну і реагувати на військові провокації російських найманців. Змова – це коли роззброюють нашу країну. А те, в чому звинувачують Павловського і Шандру, це не є змова, це є належне виконання службових обов’язків», – резюмує Олександр Турчинов.

Джерело

 

Ростислав Павленко про рішення Печерського суду: Замовлення Офісу Президента, яке підриває обороноздатність країни

 

Замовлене рішення з Офісу Зеленського, яке підриває обороноздатність держави – так прокоментував рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу керівнику ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» Валерію Шандрі народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

«Ми бачимо абсолютно політично замовлене рішення. Воно підтверджує ту інформацію, яка звучала вчора про те, що Офіс президента напряму замовляє це, і що заступник керівника Офісу президента Смирнов дзвонить судді і вимагає відповідних рішень. Те, як сьогодні проходив процес і чим він завершився, свідчить на підтвердження цієї версії», – зауважив Павленко.

«Такі рішення підривають обороноздатність країни, тому що переривається процес будівництва кораблів, досі не сформовано комісію щодо прийняття цих кораблів», – констатує народний депутат.

«Раніше Зеленський піарився на цих кораблях, зараз ми бачимо пряму загрозу обороноздатності країни, коли кораблі не приймаються, коли фактично терор, який розв’язаний слідчими органами, перешкоджає подальшому будівництву військової техніки», – наголошує Павленко.

«Це – реальна ціна словам Зеленського про патріотизм», – вважає Ростислав Павленко.

«За всі злочини, які чиняться слідчими, прокурорами і суддями, має настати відповідальність», – переконаний народний депутат.

Джерело

 

Марія Іонова про суд над генералом Павловським: Ганебно, що президент Зеленський вибрав собі ворогами бойових генералів

 

Президент Зеленський вибрав собі у вороги опозиційних лідерів та бойових генералів української армії, які захищали нашу землю і протистояли окупації Росії. І тепер за заявами Портнова проти них відкривають справи та тягають по судах. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова в інтерв’ю журналістам.

«У нас «портновщина» другий рік процвітає. У нас справи в більшості за заявами Портнова відкриваються і стають такими голосними. Відкривають і проти опозиційних лідерів, і проти наших військових», – сказала депутатка.

При цьому вона підкреслила, що знає генерала Ігоря Павловського з часу нападу Росії за Україну, коли наші військові тримали оборону та не дали окупантам захопити Маріуполь.

«Я разом з Іриною Геращенко познайомилася з генералом Павловським у серпні 2014 року, саме в Маріуполі. І ми бачили, в яких тоді умовах була наша армія, яке було озброєння», – зазначила вона.

Депутатка також наголосила, що ані президент Зеленський, ані прокурори, які зараз у суді звинувачують бойового генерала, жодного поняття не мають, які тоді були умови і яким був стан Збройних сил у 2014 році.

Марія Іонова додала – дивно слухати, як цивільні люди оцінюють і характеризують технічні можливості військових кораблів. Оцінку технічним характеристикам бойових кораблів мають давати військові та професійні фахівці оборонної галузі, а не ті, хто жодного разу не був на бойовому кораблі.

«Ганебно, що президент Зеленський вибрав собі ворогами бойових генералів. На жаль, це не перше судове засідання, і я так бачу, що не останнє. Це така тенденція останніх двох років», – підкреслила представниця «Європейської Солідарності».

«З одного боку Зеленський розказує, що він дуже хоче в НАТО, а з іншого боку – дає розпорядження судити бойових генералів», – підкреслила депутатка.

«Але найбільш цинічне те, що сам Зеленський був на цих кораблях, відкривав їх. Якщо така небезпека, то чому ж тоді президента допустили на такий небезпечний корабель?», – дивується депутатка.

При цьому Марія Іонова наголосила, що насправді цивілізований демократичний світ і особливо країни НАТО побачили міць, фаховість і професіоналізм наших Збройних сил, які кардинально змінилися з 2014 по 2019 роки.

Джерело

 

Ніна Южаніна про справу «Кузні на Рибальському»: Це виключно політичний процес

 

Політичним процесом вважає переслідування керівника ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна. Вона заявила журналістам, що як аудитор з багаторічним досвідом детально вивчила аргументи сторони обвинувачення і шокована цим процесуальним абсурдом.

«Тут нема вже про що думати – це виключно політичний процес. Більш за все він шкодить державі. Тому що знецінювати нашу оборонну спроможність і навіть можливість виробництва техніки, яка здатна захищати Україну, – це означає паплюжити всю країну. При тому цинічно зараз виставляючи на показ всім країнам – в тому числі і країні-агресору – цей процес.

Це процес над тими людьми, які здатні були захищати і захистили країну у 2014 році. І завдяки кому зараз «молоді обличчя», в тому числі нині діючий президент, можуть жити в країні і працювати в столиці країни, де війна тільки на сході», – говорить Южаніна.

«Вся справа ґрунтується на висновку технічного експерта і експертизи, яка не стосується цієї справи, а була десь витягнута з якоїсь іншої справи, і на ній ґрунтується зараз обрання запобіжного заходу. Очевидно, що це є порушення всіх допустимих норм і процесів, які можуть бути в суді. Тому мені як аудитору абсолютно очевидно крок за корком, до чого це все йде.

«Я думаю, що абсолютно всі українці мають ще раз усвідомити, що в нашій країні незалежної судової системи не існує. Очевидно, що в ДБР склалася співпраця з Печерським судом, який приймає рішення на їх користь», – зауважила Южаніна.

Джерело


Юрій Бірюков

Философский пост, тут вот смыслы, а не зрады. Поймут не все.

На фото у нас две формы – “дубок” и “гелетейка”.

“Дубок” все помнят, то довоенное, для охранников на стройках и рыбаков. Закупалась форма раз в три-четыре года, учета не было, воровали со складов, и вот это все. К началу войны на складах лежали остатки неукраденного, как правило, “экзотических” размеров.

А вот “гелетейка” была уже нам более знакома. Шилась из плащевой ткани артикул 2701, паркая, плавящаяся, покрой ужасный, зрада-зрада. Назвали по фамилии министра обороны. Ужас, кошмар, катастрофа, без смс и регистрации. Всех посадить, а лучше – расстрелять. Помните? Точно ж помните? Вам же все уши этим прожужжали, я тоже в том числе.

А теперь факты.

1) Форма “гелетейка” не имела к Гелетею никакого отношения. Договора на пошив начали оформлять в мае 2014 года, тогда и.о. министра был Коваль.

2) Форма шилась из такой ткани, из которой форму было шить НЕЛЬЗЯ. Артикул 2701 Грета называется плащевой тканью не просто так, а по той простой причине, что ткань для плащей.

3) Налицо умышленное деяние группы лиц, умышленно превысивших должностныее полномочия? Еще там можно про преступный сговор, бездеятельность воинской власти, халатность. Посадить, а лучше расстрелять? Да, именно так вам расскажут хомячки, особенно со статусом “эксперт”.

Но тем не менее, нужно сказать “спасибо” тем офицерам, которые это сделали.
Ага. Начинайте полыхать!

Вам же неизвестно, что в мае 2014 года на складах МО не было формы вообще, совсем. А вторая волна мобилизации, впереди третья волна мобилизации.

Вам же неизвестно, что в мае 2014 года ткань 2701 Грета оказалась ЕДИНСТВЕННОЙ ДОСТУПНОЙ на территории страны, которую можно было быстро покрасить в камуфляжную расцветку. Другой просто не было. Вообще, совсем.

Вам же неизвестно, что в мае 2014 года не было ТУ на покрой формы. А “гелетейка” (которая не имеет отношения к Гелетею) – пиратская копия норвежской формы NFM. Которую копировали, не понимая предназначение некоторых элементов, но на всякий случай скопировали. Носившие форму вспомнят про “странные” пластиковые крючки на зимних брюках.

Вам же неизвестно, что на бюджетных счетах зияли провалы, и вопрос о закупке импортного не поднимался вообще – не было валюты.

Вам многое другое неизвестно. Но боевые хомячки и сейчас рассказывают про пузатых паркетных генералов.

Несколько офицеров сознательно пошли на все это с единственной мотивацией – срочно решить проблему, ведь вторая волна уже была в частях, а третью волну начали готовить.
Нужно ли их за это осудить? Нужно ли их за это поблагодарить? Решает каждый сам.

И “дело Павловского” точно такое же. Там нет “коррупции”, нет “взяток”, нет “корысти”. Этого всего нет в материалах дела, этого всего нет в природе.

И когда начнется очередное обострение на фронте, когда в очередной раз нужно будет спасать страну… боюсь, что спорные решения принимать уже никто не рискнет.

Ибо четко видят “благодарность”.

Автор