СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 03.06.2021

Ісламська Республіка Афганістан

У столиці Афганістану Кабулі сталася серія терористичних актів, внаслідок чого загинуло 10 осіб і 12 були поранені.

Щонайменше два мирних жителі загинули та 10 осіб дістали поранення внаслідок вибуху замінованого автомобіля, який мав підірвати конвой сил безпеки у місті Джелалабад.

Генеральний секретар НАТО Є. Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс продовжить цивільну і дипломатичну присутність у Афганістані «для надання консультацій та підтримки афганських органів безпеки щодо зміцнення потенціалу».

Сирійська Арабська Республіка

Внаслідок вибуху замінованого автомобіля у районі Джерабулус на півночі Сирії постраждали два мирних жителі.

У районі Мюнбіч припинилися акції протесту, після того як угруповання  YPG погодилося з вимогами протестувальників насильно не залучати підлітків до своїх лав під приводом обов’язкової військової служби, звільнити полонених і притягнути до відповідальності винних у вбивстві учасників протесту.

Демократична Республіка Конго

У районі Мамбаса на північному сході країни бойовики з угруповання «Кооператив для розвитку Конго» (CODECO) розстріляли дев’ятьох робочих золотого рудника.

Турецька Республіка

З території Ірану була запущена ракета по турецьких військовослужбовцях, які перебували у прикордонному районі Юксекова (провінція Хаккарі). Внаслідок удару у відповідь було знищено три терористи Робітничої партії Курдистану.

Джерело

Автор