Наступного разу зустрінемося під Великою Палатою Верховного Суду

Демократична Сокира

Сьогодні ми дуже зіпсували плани двох олігархів! Все було готово для того, щоб брати Суркіси виграли суд і забрали 350 мільйонів доларів державних грошей: поведінка суддів, риторика влади — все говорило про те, що все порішано.

Але ми знов здобули ще одну велику ПЕРЕМОГУ!

Через розголос справи, нашу активність і надмірну увагу Касаційний цивільний суд відмовився її розглядати! Справу передали до Великої Палати Верховного Суду України. Тиснути на яку буде дуже важко і, сподіваємося, неможливо. Минулого разу, коли судді відправили Суркісів у Велику Палату з подібною справою, ми перемогли. І Демократична Сокира готова це повторити.

Фактично, це свідчить про те, що група активістів Демократичної Сокири заткнула за пояс двох олігархів. Самі по собі такі маневри не відбуваються. Тож дякуємо вам за ваші донати, репости і візити на акції. Ви – молодці. Ми – молодці. Суркіси – не молодці. І боротьба триває.

Ми обов’язково будемо на розгляді справи Суркісів у Великій Палаті. Адже ми вважаємо, що 350 мільйонів знадобляться нам на війні, на боротьбі з коронавірусом та на, прости, Господи, дороги. І ми це зробили, живучи всього на 1 мільйон гривень ваших донатів на місяць. Мабуть, в історії ще не було прикладів ефективнішого використання коштів донорів.


Антон Швец

Доповідь.
Для тих хто не дивився відео з акції Демократичної Сокири по офшоркам Суркісів.

В чому суть?

Печерське правосуддя без вирішення справи по суті вирішило виплатити Суркісам 350 мільйонів баксів наперед, як забезпечення. Так як виплата на офшори, які зареєстровані на ноунеймів, то гроші ми побачили б останній раз. Касація Верховного повинна була сьогодні або підтримати печерське правосуддя, або відмінити рішення інших інстанцій.

Що було?

Акцію ми анонсували тиждень тому.
Позавчора почав істерику Офіс Президента.
Вчора зранку одного з п’яти суддів замінили на нового. Попри це розгляд не перенесли. Що сталося зі старою суддею, не знаю, інформація різна є.

За п’ять хвилин до початку акції підійшов представник суду та сказав, що суд передав справи до Великої Палати Верховного Суду (ВП ВС).

Що це означає?

Проміжна перемога. Гроші не виплатять Суркісам. Порішати з Великою Палатою складніше. Зробити письмовий розгляд замість розгляду з представниками сторін та пресою складніше. Рівень питання автоматично вищий. Набагато. Минулого разу на ВП ВС сиділи представники МВФ та посли G7.

Коли буде суд?

Невідомо поки що. Я вважаю, що якщо у Сурків є порозуміння з ВП ВС, то через три-чотири дні ми взнаємо дату. Якщо порозуміння немає, то будуть чекати, доки воно з’явиться – хоч півроку або рік.

Дякую всім, хто був і допомагав під час цієї та минулих акцій (це вже третя в цьому суді по цій справі). Такі маневри показують, що привертання уваги працює – бажали б передати на ВП ВС самі, зробили б це під час першого розгляду. Але зробили тільки зараз.

Демократична Сокира – де ми, там битви.

 

Автор