Тінь від голограми

Валерій Прозапас

З епідемією вони борються зустрічанням Зеленським літака з масками та роздачею на камеру м’ячиків в Санжарах.

З економічною кризою та тотальним дерибаном – відосіками Зеленського і заявами про “лавину інвестицій” на зустрічах в теплих країнах.

З воєнною загрозою – демонстрацією Зеленського в касці біля окопу і на “брусьях на Промці в Авдіївці”, в 5 кілометрах від самої Промки.

З п’ятою колоною – сумнівними рішеннями РНБО для картинки з Зеленським, а в результаті люди з російськими паспортами стають депутатами Верховної Ради.

Вони підмінили Зеленським всі напрямки роботи держави і затикають картинкою з ним всі дірки та провали влади так званих “слуг”, користуючись феноменальною наївністю та сліпотою більшості українського населення. І збираються продовжувати це робити ще мінімум 3 роки, а потім отримати ще 5 для продовження свого швондерівського банкету.

Війна, економіка, епідемія – все приховано в найвеличнішій тіні від голограми Зеленського, який сам непомітно перетворився на загрозу національній безпеці.


Сергій Марченко

Сьогодні спитали, що я думаю про президентство Зеленського? Чи став він за два роки президентом?

Так, думаю, став. Зеленський став справжнім президентом у своєму розумінні, що таке справжній президент. А розуміння Зеленського про президента – це, в першу чергу, атрибути: кортеж машин з мигалками, державна дача, особистий літак, Давос, розмова з президентом США, державні візити, протокольні почесті, портрети на перших шпальтах. В цьому плані у Зеленського з президентством все нормально. Він літає за кордон, зупиняється у президентських люксах, влаштовує публічні виволочки дрібним чиновникам, саджає, кого хоче, прикриває від суду своїх спільників.

Але в нормальному світі президент – це не про атрибути, а про вирішення проблем. В Україні зараз три найбільші проблеми: війна, епідемія та економічна криза. По жодному напрямку президент Зеленський не тільки не просунувся вперед, а став значно гіршим за попередників. Війна законсервована. Замість миру, який обіцяв Зеленський, ми отримали на додачу до війни ще й ганьбу – коли кидали своїх і забороняли мститися окупантам за загиблих. За темпами вакцинування ми чи не найгірші у світі. За смертністю – перші в Європі. Замість вакцин Зеленський кормить брехнею. В економіці зростання економіки на 3,5% змінилося падінням ще ДО епідемії.

Виявилося, керування самокатом і керування економікою – дуже різні речі. Зеленський любить багато говорити про іноземні інвестиції, інвестнянь, мільярди з Британії та Еміратів, але по факту маємо найбільший за 20 років відтік інвестицій.

То чи став Зеленський президентом? На жаль, ні. І мені дуже прикро. Бо я живу і працюю тут. Влада некомпетентних людей множить на нуль зусилля багатьох людей, які могли б розвивати свої бізнеси і платити податки.

Автор