Ми втомилися від брехні, пане президенте

Андрій Смолій

Які ж дешеві маніпуляції в цього «найвеличнішого». Як же маніпулятивно та мерзенно використовувати дітей для своїх «відосіків», які не мають жодного зв‘язку з реальністю.

Зеленський згадує про лікарів, яким так і не дали коштів. Зеленський говорить про забезпечення лікарень, які досі потерпають від нестачі елементарного обладнання. Зеленський говорить про вчителів, але забуває, що 4000 євро вони так і не отримали. Зеленський цинічно розказує про «велике крадівництво», але забуває, що ці гроші забрали від тих, хто міг би вижити завдяки ковідному фонду. Зеленський каже, що хтось «втратив нюх далеко до ковіду», хоча «нюх» втратила саме його влада, коли розтоптала все за півтора роки. Зеленський говорить про «знесення» корупції, хоча сам її очолив.

Але для нього головне згадати про «пости» в соцмережах, а не визнати свої помилки та вибачитись перед всією країною за своє дилетанство.

«Звернення» Зеленського – це набір маніпуляцій, брехні та цинізму, яким від сипле з усіх екранів. Зеленський так і не став хоча б посереднім президентом, він так і лишився актором зі своєю «слугою народу» та «сватами».

Жаль, що у 2021 рік ми далі продовжуємо тягти цей непрофесіоналізм та маніпуляції.

* * *

Знову «какая разніца»…

«Пєрєвєдітє стрєлкі часов». Для Зеленського Донбас та Крим – це лише російська мова. Чомусь звернення до мешканців окупованих територій знову російською.

Хіба це не Україна? Чи владі так хочеться принизити наших громадян, знову ділячи їх на різні «категорії» та «україномовних» і «російськомовних».

Це на додачу до всієї брехні, яка лилась протягом цього «звернення»…


Володимир Омелян

Як і усі, хто цікавляться творчістю нинішнього все ще Президента, о 22:00 переглянув його новорічне вітання дорослим і дітям з Новим Роком.

Видно, що попрацювала рука дружини: знято яскраво, картинка чіпляє, сюжет хороший. Якби присуджували Оскар серед президентських відеозвернень, цей однозначно був би серед світових номінантів.

Щоправда, російські друзі Єрмака підсунули Зеленському свиню і безпрецедентно «фальцетом» виклали його в мережу до 00:00, але це вже кадрове рішення Президента.

Однак, дітям було нудно, навіть якщо Зеленський на їх фоні виглядав мікро-Гулівером. Дорослим, які готуються відкоркувати шампанське і почати життя спочатку у 2021, особливо не задумуючись, чому воно було поганим у 2020, – цілком ок. Особливо, якщо слів не слухати.

Єдина величезна проблема: у виступі Президента не так важлива форма, скільки зміст. А от зі змістом не склалося. Від лідера очікують лідерства, «супер-президентства», особливо у важкі часи. Не трішечки, а на 100%! А тут звітувати за рік нічим.

Провалені його ж переговори з Росією, суцільні політичні, економічні, медичні кризи, щодо яких у Зеленського не те що системного підходу і відповідей немає, а навіть його дії у відповідь сповільнені, запізнілі, методом ненаукового тику: вийде/не вийде. Про власну корупцію, мега-розкрадання бюджету і обкрадання кожного українця Зеленський, звісно, ні пари з вуст.

Мені персонально особливо сподобалося про «пости-мости». Коли не вдалася перша атака асоційованого професора Подоляка, то я нарешті заслужив честі бути опосередковано згаданим у новорічному привітанні самого Президента. Він вже закидав мені колись з трибуни Верховної Ради, що дороги я будую в фейсбуці. І це радісно підхопило «Велике Будівництво». Так от, милі друзі, допоки Зеленський не усвідомить, що проти нього не лише Порошенко і Омелян, але й вже понад 60% українців, і з кожним місяцем це число збільшується, я з дороги не зійду, бо чорне є чорне, а біле – біле.

До речі, на Новий Рік пан Президент публічно визнав, що за 120 млрд грн оновлено 4000 км. Не 6500, не 6300, а 4 тисячі! Ми у 2016-19 рр. збудували 9 250 км загальним кошторисом у 115 млрд грн.
Де гроші, Володя?

Підсумовуючи: всі маленькі та великі диктатори або їх імітатори публічно дуже люблять дітей. При цьому без жодних докорів сумління оголошуючи їх батьків-критиків режиму ворогами народу, відправляючи у в’язниці чи вбиваючи. Так робили духовні отці Зеленського в його улюбленому Савєцкому Союзі. А відомий Павло Ескобар, керівник кокаїнового картелю, зігрівав доларовим багаттям власних дітей, коли вони втекли від переслідування в гори.

Сподіваюся, що наступний президент взагалі скасує цю совкову традицію виступу ні про що під бій курантів, і ми доростемо до лідера, який публічно регулярно звітуватиме про успіхи і невдачі, спокійно відповідатиме на гострі запитання журналістів і громадськості. А якщо захоче прозвітувати за минулий рік і розповісти нації, що, на його думку, чекає всіх у наступному році, то зробить це вдень 31 грудня. А люди весело, на вулицях чи вдома, вітатимуть 00:00 нового життя під гарну музику чи захоплюючі новорічні передачі.

Бо, Володимир Зеленський, реально награно і дуже нудно.
Ніхто вже не дивиться, рейтинги впали.
Фсьо, як Президент Ви припинили своє існування в 2020 році.


Mason Lemberg

Чому в новорічному привітанні Зеленський розказував про свої “досягнення” дітям молодшого шкільного віку?

По-перше: тому, що важко було знайти старшокласників, за якими можна було б побачити Зеленського.

По-друге: тому, що тільки діти молодшого шкільного віку стримувались, щоб не заржати, коли їм несуть таку маячню, яку називають “досягненнями”.

І по-третє: тільки діти молодшого шкільного віку вірять, що Зеленському ніхто не заносить.

* * *
Це донька Ярослава Журавля.

Того самого військового, який загинув в сірій зоні жахливою смертю, стікаючи кров’ю, під пекучим сонцем, без води і ліків, бо за 4 дні до нього так і не прийшли на допомогу, хоч питання було на особистому контролі Зеленського.

Її вчора не було серед запрошених дітей, яким Зеленський розказував за мир, перемир’я, тишу та відсутність жертв, і що ми своїх не кидаємо.


Валерій Прозапас

Є сюжет фантастичного оповідання, за яким загублений у космосі астронавт переконаний, що в дивному місці “за розламом Орла” проводить час в комфорті зі своєю прекрасною коханкою, а насправді потрапив під гіпноз моторошного створіння і в реальності повільно помирає серед руїн.

Так і для українського суспільства продовжують створювати солодку телевізійну ілюзію, вдавшись вже до примітивних пропагандистських штампів з використанням образу “отца нації” серед дітей.

Ця пастельна картинка “Зеленський в дитячому садочку” має прикрити собою весь бруд реваншу та міліцейського свавілля, відвертого пограбування та повернення схематозів, нехтування передвиборчими обіцянками, відкат реформ та загальну деградацію держави, щоби дезорієнтовані громадяни якнайдовше не усвідомили, як насправді з ними вчиняють потворні конструктори паралельної реальності.

Проте ця медаль має і зворотній бік. Захопившись ідеями безкарних маніпуляцій, колективний клоун сам відірвався від реальності, в якій буде абсолютно безсилим уникнути відповідальності за вчинені не телевізійні, а справжні злочини.

Їхній натхненник та спонсор Коломойський потрапив під прес американського правосуддя, яке не контролює Портнов з суддями-вовками.

Про злив справи “вагнерівців” дізнається весь світ через серіал від “Netflix”, і цікаво виглядатимуть українські посадовці, які опираються створенню ТСК з цього злочину.

Поїздка до Оману, “брифінг” по “справі Шеремета”, проведення антиконституційного опитування в день виборів, бездіяльність під час кількадобової загибелі сержанта Журавля, узурпаторський указ про відсторонення судді КС тощо – готові справи для розслідувань, і вигадувати нічого не треба, як біґусу-портнову у випадку з Порошенком.

І звичайно, загіпнотизований народ не зможе не відчути на собі наслідки відвертого соціального геноциду та буде змушений відірватися від телевізора.

Насправді, цього акціонери проекту “Голобородько” бояться найбільше, а від страху і опускаються до примітивних пропагандистських засобів часів пізнього СРСР, і цей рік стане для них вироком.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ще ЖОДЕН президент України не додумався після року провалів сховатися за дітей. ЖОДЕН! Навіть Янукович не додумався. Зміст звернення – окрема тема. Настільки цинічна брехня на тлі дитячої мі-мі-мішності – тема для дисертацій психіатрів. Герр Геббельс з того світу аплодував.

ЗЕботва, звісно, не здивувала. Почала вилизувати до блиску, і чхати, що смердить лайном.

Ні, я не буду казати, ніби “дивитися не треба”. Навпаки! Обов’язково подивіться! Кілька разів подивіться! І знайомим порадьте.

І, будь ласка, не забудьте відчуття, які у вас виникнуть. Коли зелена влада повалиться, аби пригадали. А що повалиться, я вже бачу.


Светлана Самборска

Моника своими выкрутасами с Конституцией себе на пожизненное заработала, так что, надеюсь, что за манипуляции детьми в политических целях ей там хотя бы сокамерники добавят. За каждый тычок, который дети, обслужившие вчера клоуна, получат от сверстников.

Но.

Есть же еще те, кто эту рекламу придумал, сценарий написал, детей собрал, съемками руководил, вот это все. Господи, не пронеси мимо этих тварей положенную им чашу.


Анна Оскомина

Подивилася злив привітання Припиздєнта за півгодини до виходу, на 2-ій швидкості – до речі, класний лайфхак, користуйтеся, він звучить саме так комічно та пародійно, як і мусить.

Ну що. Я ж казала, дєткі. Після отої родинної фотки будуть дєткі. Ще, може, кошенята, цуценята, більки тюленей, маленькі лошатка та інші няшкі.

“Хтось пише пости, хтось будує мости”. Смішно і недолуго, коли цілий президент тягається з соцмережами.

Мені настільки огидні дешеві прийоми, що навіть коментувати не буду. Але брехня там звучала з перших слів.

Президенти дуже рідко казали про важкий рік, що минув. Класика – “це був непростий рік”. Брехня, маніпуляція, самовихваляння, і так по колу.

А Новий рік ми зустріли з П’ятим. І Петро Олексійович говорив чесніше, щиріше та якось тепліше, ніж отой дресований дитсадок.

Хай цей рік буде кращим за попередній. І хай ми всі будемо живі, здорові, убезпечені та під божим наглядом. І всім нам наснаги та любові. Решту самі зробимо і собі заробимо.


Тарас Чорновіл

От чому всяка наволоч так любить самоутверджуватися на фоні дітей? Цікаво, що б про це сказав доктор Фрейд?

А може, це сутність духовно й морально нікчемних людей – вони впевнено себе почувають лише поряд з тими, хто слабший і беззахисніший за них…

* * *

Стосовно вчорашнього так званого привітання від зеленого недоумка.

Ми ж його обговорюємо лише щодо форми. Надумався було щось написати про суть і зразу покинув цю марну затію. Нема там суті. Хоча й форми нема. У попередньому дописі задавався питанням: чому всі темні постаті так люблять демонструвати свою значимість на фоні дітей. А зараз ще один чисто психіатричний висновок. Воно ж спить і марить, щоб стати схожим на путіна. Йому плювати, що це кривавий кат, який убиває українців.

То Порошенко у присутності Оланда й Меркель міг з-під лоба злісно дивитися на це пуйло та прямо сказати: “Перестань убивать украинцев!” та додати пару слів на зрозумілому для путіна жаргоні (саме так описав це Оланд). А для зеленського він і далі кумир. Він навіть коли раптом набирається “сміливості” й починає якісь сердиті фрази в бік РФії озвучувати, то це схоже на тон ображеної дитини, якій не приділили належної уваги.

Те саме сталося і з цим новорічним вітанням. Тут тільки шизофренія і нічого більше. Явні ознаки манії величі в стилі класичного пацієнта, який уявляє себе Наполеоном. Розумію, що сценарій і текст готували інші люди, але ж він їх правив під свої уподобання. Та й сценаристи вже давно зрозуміли, наскільки в цій звихнутій голівці клепки перемкнуло, тому й створили те, про що ця безнадійно хвора особина мріяла. Зробили антураж під урочисту ходу путіна через Кремлівський палац. Виглядало вкрай ущербно та огидно. Я вже мовчу, що сам образ кремлівського карлика, якого пробує копіювати наш недомірок, жодних позитивних почуттів не може викликати. Але тут він навіть ту кремлядь переплюнув у своїй вторинності.

Я спробував знайти для порівняння кадр із проходження путлєра сходами вздовж виставлених солдатів почесного караулу, щоб співставити обох мерзотників. І це виявилося не так уже й просто – оригінал, виявляється, не так часто влаштовує собі урочисті проходження в такому антуражі: інавгурація та ще якісь особливі протокольні заходи. Навіть цей кремлівський виродок не допускався до того, щоб виставити почесну варту задля зйомок новорічного вітання чи якогось іншого непротокольного заходу.

Щодо України, то в нас такої відвертої брєжнєвщини взагалі ніколи не було – тільки під відповідні протокольні заходи та й то майже виключно до офіційних візитів президентів інших держав. А вітання до свят? Та завжди старалися зробити їх якось невимушено й скромно. Як уже кому вдавалося, але без пафосу. У Порошенка і Ющенка було більш креативно й з гарною підводкою за участі симпатичних або творчих людей. У Кравчука, Кучми, Януковича – більш офіціозно. Але ж не пафосно. І без профанації символічних речей, якими є, зокрема, урочистий вихід почесної варти. От згадав типове вітання від Кучми – він сидить на дивані з внуком і собакою. Говорить (Кучма, а не внук чи собака) якийсь банальний, але спокійний текст. Поряд прикрашена ялинка, в руках келих шампанського.

А це недорозуміння? Змалювало урочистий прохід путлєра… Та й то, не до новорічного вітання. Там він просто відгавкав свій текст на фоні Кремля й усе. А прохід відбувався з нагоди інавгурації! А в європейських лідерів щось подібне взагалі уявити неможливо.

Це ж що повинне в цій дурній голові нашого маленького наполеончика творитися в миті такого мавпування?..


Сергій Марченко

Якби я був президентом, я сказав би, через кого жителі Донбасу і Криму перевели годинник. Бо у версії Зеленського, годинник їм перевів Хтось.

Якби я був президентом, на відео був би не тільки Марків, а й Журавель.

Якби я був президентом, я подякував би платникам податків за те, що вони заплатили за дороги. І так, я не брехав би, що зроблено 4 тисячі кілометрів, якшо насправді зроблено 3.

Якби я був президентом, я не збирав би на знімальному майданчику дітей без масок. Мабуть, у багатьох з них є старенькі дідусі й бабусі. І ці зйомки для когось із них можуть стати фатальними.

Якби я був президентом, я звітував би про виконані обіцянки, а не обіцяв би третій рік поспіль світле майбутнє.

Ми втомилися від брехні, пане президенте. Ваша брехня заважає адекватно сприймати і ваші успішні кроки. А якщо винести брехню за дужки – чудовий ролик. Просто шикарна робота оператора, режисера і акторів.