Під Державним бюро розслідувань відбулась акція на підтримку Тетяни Чорновол (фото, відео)

В акції під Державним бюро розслідувань взяли участь народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», громадські активісти, політики

 

Під Державним бюро розслідувань відбувається акція на підтримку Тетяни Чорновол, в якій взяли участь народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», громадські активісти, політики.

«Нинішня зелена влада на чолі з президентом Зеленським ніяким чином не причетна до героїчної сторінки історії України, яка фактично стала переломним моментом в нашій історії – «Геть від Росії», в ЄС, шлях до НАТО. Вони до цього не причетні, і тому їх внутрішнє бажання дискредитувати, переписати історію України, оголосити Майдан поза законом. Я – цьому яскравий приклад», – сказала народна депутатка VIII скликання, учасниця Революції Гідності Тетяна Чорновол під час акції.

«Сьогодні в ДБР буде відбуватися злочин, саме злочин, інакше це назвати не можна. Тому що Тетяні Чорновол будуть пред’являти офіційне звинувачення у вбивстві під час кривавих подій 18 лютого 2014 року. Я дуже добре пам’ятаю цей день, коли і в Маріїнському парку, і на Інститутській звіряче вбивали захисників Майдану. Я пам’ятаю цей день, коли ввечері почався штурм Майдану. Тільки за цей день ми втратили 35 активістів Майдану, яких звіряче вбили, біля тисячі отримали важкі поранення. І саме за ті події в цей день не звинувачують беркутівців, яких відпустили з зали суду і дали можливість виїхати до Росії. А звинувачують Тетяну Чорновіл», – сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов.

«Сьогодні це справа не просто проти Тетяни Чорновол, це справа проти мільйонів українців, які були на Майдані. Таня одна з перших попала під удар, бо вона завжди була відчайдушно відважною, бо вона весь час була на передовій і ніколи не боялася стояти за правду і за Україну», – сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій.

«Крок за кроком ми намагалися будувати правову і демократичну державу. Не можу сказати, що не було складно, але почали діяти правові інститути, крок за кроком цінності вкарбовувалися в нашу українську реальність… Коли ж люди вирішили вибрати того, кого вони вибрали, виявилося, що режим Зеленського – це не просто режим потерпілості, ницості, гнидості та брехні. Виявилося, що цей режим гірше Януковича, тому що він намагається засудити, знищити, притягнути до відповідальності людей за те, що вони боронили свої базові права людини», – сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина.

 

«Чому переслідують Чорновол? Її переслідують тому, що вона не боїться і ніколи не боялася. Вона не боялася, коли приковувала себе кайданками до залізничної колії під час акції «Україна без Кучми», вона не боялася, коли розслідувала злочини Януковича, коли люди Януковича намагалися її вбити. Вона не боялася, коли викривала злочинців і негідників, вона не боялася, коли перелазила паркан в це злочинне ДБР, вони її бояться, тому що не боїться вона», – наголосив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький.

«Сьогодні черговий раз викликали Тетяну Чорновол, людину, яка є одним із символів Майдану. Все це є яскравим свідченням того, що маємо справу з справжнім реваншем Антимайдану. Але він не пройде, тому що у нас достатньо сил, тому що ми пам’ятаємо Майдан, ми пам’ятаємо, що разом ми сила», – сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович.

«Ще до початку Революції Гідності ми з Тетяною займалися і протидією незаконній забудові, і розслідуванням оборудок влади Януковича, і багатьма іншими питаннями, які цій владі дуже не подобалися. І тому переслідували всіх, хто міг відкрити рота і сказати «ні» корупції та розкраданню держави. Таня тоді заплатила своїм здоров’ям. Всі пам’ятають, як по звірячому за замовленням Януковича її по-звірячому побили. Сьогодні її теж б’ють і б’ють кожного, хто відстоював Україну на Майдані, хто робив Революцію Гідності, тому що втоптують з землю гідність», – зазначив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв.

Крім цього, підтримати Тетяну Чорновол прийшов екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, народний депутат України восьмого скликання Андрій Тетерук, волонтери, військові, громадські активісти.

Джерело

 

Олександр Турчинов: Реваншисти формують порядок денний для силових структур

 

Сьогодні реваншисти формують порядок денний, в тому числі і для силових структур. Про це сказав керівник Центрального штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов, коментуючи те, що ДБР пред’явило Тетяні Чорновол офіційне обвинувачення у нібито скоєнні умисного вбивства під час кривавого протистояння захисників Майдану і силових структур 18 лютого 2014 року.

За словами Олександра Турчинова, спроба очорнити героїв, перетворивши їх на злочинців, а покидьків та реальних вбивць позбавити відповідальності – це і є ознаки реваншистської антиукраїнскої влади.

«Звинувачення Тетяни Чорновол в умисному вбивстві – це виклик, який підконтрольні «зеленій» владі силові структури кидають всім, хто захищав свободу і незалежність нашої країни на Майдані», – сказав він.

Турчинов наголосив, що 18 лютого 2014 року під час бійні в Маріїнському парку та на Інститутській, нічного штурму Майдану, «який був здійснений з безпрецедентною жорстокістю із задіянням всіх наявних у влади силових підрозділів, від рук силовиків та найнятого владою криміналітету загинуло 35 активістів, близько тисячі отримали важкі поранення».

«Ще більше ми понесли втрат, коли 20 лютого «Беркут» фактично в упор розстрілював героїв Небесної Сотні», – зазначив він, додавши, що разом з цим злочинців, які звіряче вбивали майданівців, звільнили із зали суду і дали можливість виїхати до Росії, «а Тетяну Чорновол, що була з нами на Майдані з першого до останнього дня, не ховаючись за чужими спинами під час кривавого протистояння, яку звіряче побили найманці тодішньої влади, звинувачують в умисному вбивстві».

Керівник Центрального штабу партії «Європейська Солідарність» підкреслив, що реванш, який відбувається сьогодні, є складовою здачі національних інтересів, «що за задумом Москви та її ставлеників на Банковій повинен забезпечити повернення до орбіти російської імперії».

«Це виклик для всіх, хто був на Майдані, для всіх, хто захищав країну на полі бою» , – сказав Турчинов, резюмувавши, шо захищаючи Тетяну Чорновол, активісти захищають Революцію Гідності та шлях, яким пішла наша країна.

Джерело

 

Порошенко під ДБР: Тетяна Чорновол – героїня Революції Гідності, вона знаходиться під захистом українського народу

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під стінами ДБР підтримав Тетяну Чорновол, яку намагаються звинуватити у навмисному убивстві під час трагічних подій Революції Гідності. Порошенко зауважив, що нинішня влада Зеленського відпускає в Росію справжніх злочинців, натомість переслідує українських патріотів.

«Ви сподівалися Тетяну залякати. Ви відкрили ящик Пандори пред’явленням цього звинувачення. Бо до цього ви відпустити в Росію беркутівців, на руках яких кров Небесної Сотні. Їх ви відпустити до Росії. Потім ви відпустили до Росії Цемаха, на руках якого кров безневинних жертв рейсу МН17», – нагадав Порошенко.

«Потім ви відпустили до Росії «вагнерівців». Із ризиком для життя українські розвідники зібрали їх усіх, все це кодло, яке вбивало українців і мали затримати їх на території України. Ви злили інформацію, вчинивши державну зраду, відпустити їх до Росії. А зараз ви перешкоджаєте створенню тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо державної зради», – зазначає п’ятий Президент.

«Ви намагаєтеся руками  і Татарова, і Бабікова, і Смірнова зараз відмазати навіть Януковича. Ви намагаєтеся зараз зробити з Тетяни людину, яка винна в Революції Гідності. Я вам наголошую: за участь в Революції Гідності у тій ролі, яку зіграла Тетяна, будуть давати ордени. Будуть нагороджувати державними нагородами», – переконаний Петро Порошенко.

Він наголосив, що сьогодні цим псевдообвинувачувальним вироком ДБР винесло вирок собі. «Слідчі, які це підписали, ви будете за це відповідати. Це я вам обіцяю. Ви будете відповідати не лише в Україні, ви будете відповідати перед всім світом. Ви цим підписали вирок собі, своїй системі», – зазначив Порошенко.

«Саме такі як Тетяна складають символ українського політика, українського добровольця, українського волонтера, символ жінки-українки. Абсолютно безкомпромісна, жінка, яка втратила на війні чоловіка, яку намагалися залякати тітушки, але яка сміливо виступала і проти Януковича, і проти його тітушок, і проти Портнова, і проти тих, хто в ДБР намагався займатися політичними переслідуваннями опозиціонерів. На передньому краї була Тетяна Чорновол», – нагадав Порошенко.

«Я ще раз наголошую – ми Тетяну не залишимо наодинці, вона знаходиться під охороною українського народу. Запам’ятайте і почуйте», – застеріг лідер опозиції.

Джерело

 

Микола Княжицький закликав підтримати Тетяну Чорновол, яку переслідують за участь в Революції Гідності

 

Україна за часів Зеленського почала сповзати до ганебних політичних репресій радянських часів – починаючи від ухвалення законів, які нищитимуть свободу слова, припинятимуть роботу каналів, і закінчуючи арештами та брехливими обвинуваченнями активістів та патріотів. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький під час виступу з трибуни верховної Ради.

«Ми часто не помічаємо, як суспільства з нормальних перетворюються на дикунські. Попереднє голосування, коли ви вбили незалежного регулятора і зробили диктатуру, і дозволили закриття каналів – один з кроків», – казав депутат.

Він також наголосив, що за президенства Зеленського в Україну повернулася репресивна практика переслідування та нищення активних громадян, які чітко відстоюють інтереси нашої держави.

«Так само як за тоталітарної радянської системи нищили все, що пов’язано з українством – всі мовчали, коли ув’язнювали Михайла Гориня, В’ячеслава Чорновола, Мирослава Мариновича, Василя Стуса. Дехто і зараз цьому радіє», – додав Княжицький.

Депутат зазначив, що сьогодні будуть вручати обвинувальний акт Тетяні Чорновол. «Я пам’ятаю Тетяну як журналіста «Лівого берега», пам’ятаю як вона себе приковувала наручниками до рейок під час акції «Україна без Кучми», пам’ятаю у штабі Революції Гідності, коли в нас з нею на руках помирали люди. І вона не вбивала людей, а рятувала їх. Пам’ятаю, як раділа, коли знаходила чергові «скарби» Януковича, вкрадені в українців. Пам’ятаю, як її намагалися вбити, як за нею ганялися на машині, як їй мстилося ДБР. І всі ми пам’ятаємо», – сказав він.

Микола Княжицький наголосив, що Державне бюро розслідувань має намір вручити Тетяні Чорновол сьогодні обвинувальний акт у вбивстві.

«Очевидно Тетяна нікого не вбивала. Ми ж всі це розуміємо», – підкреслив депутат.

Микола Княжицький закликав всіх, кому не байдужа ситуація в державі, прийти сьогодні під ДБР та підтримати Тетяну Чорновол.

«Ми не помічаємо, як ми перетворюємося з нормального суспільства в дикунів при цій владі Зеленського. Я закликаю нас усіх зупинитися. Давайте прийдемо сьогодні до ДБР і підтримаємо Тетяну. Бо це не підтримка Тетяни – це підтримка нормальних людських цінностей, це підтримка самоповаги до себе. Це підтримка кожного українця, який хоче жити в Європі, а не гнити у продажному пострадянському суспільстві як ми продовжуємо останній час», – закликав депутат.

«Ми спробували вирватися з цього на Майдані, а зараз не помічаємо, як знову опускаємося в болото. Давайте піднімемо голову і вийдемо до ДБР о 15:00. Зупинимо це гидотне наше сповзання невідомо куди», – сказав Княжицький.

Джерело


Ірина Геращенко

Рівно рік тому Зеленський подарував Путіну беркутівців. З-за ґрат, із зали суду, де вони давали покази про події на Майдані, їх, попри протест родин Героїв Небесної Сотні, віддали Москві. Поховали кінці в воду, зробили безкарність нормою.

Сьогодні ДБР, населений адвокатами Януковича, під керівництвом Банковою, вручив обвинувачення Тетяні Чорновол за події в дні Революції Гідності. В цьому обвинуваченні події на Майдані називають масовими заворушеннями. Таня, яка в 2014 стала жертвою тітушок, яку було жорстоко побито, тепер обвинувачена.

Безумовно, це реванш, це спроба дискредитувати Майдан і всю постмайданівську історію України. Це дуже тривожний сигнал. Біля ДБР, де відбувалася ця ганьба, сьогодні були депутати ЄС, Голосу, наші колеги з попереднього скликання. І нікого з так званих нових облич від слуг. Вони сьогодні на іншій стороні, чорній. І готові виправдовувати посадки Ріфа, Тані, волонтерів, ветеранів, дискредитацію Майдану, виправдання беркутівців. Це і є політика Зеленського – повільний, гібридний рух в часи Януковича.


Олексій Петров

День охренительных историй… К Татьяне Чорновол можно относиться по-разному. Да, собственно, и воспринимают её по-разному, как любого из нас. В патриотической среде у каждого есть друзья и сторонники. Есть люди, которым на тебя по хендехоху. Есть даже откровенные враги. Да, такова се ля ви… И поэтому сейчас не про персоналии, а про сам прецедент.

Активному участнику Революции Достоинства вручили подозрение в совершении преднамеренного убийства. Ведь на эту статью не распространяется закон про амнистию участников революции. И значит, ГБР нашли витиеватую формулировку. Нашли зацепку. Да просто придумали её, и вуаля. Получите и распишитесь…

И в тот же момент всякая нечисть на кшталт Кузьмина спокойно себя чувствует, сидя ровно на заднице в кресле депутата. А ведь тогда он был заместителем Генерального прокурора Украины. И при должной гибкости юридического ума можно припаять преступную халатность, приведшую к гибели двух и больше людей. Ведь не возбудил Ринат дела на Захарченко и Ко после гибели Нигояна и Жизневского. Не остановил. Не топал ногами, требуя найти виновных мусоров. Найти и наказать. ТИ-ШИ-НА!

Но кто же будет атаковать своих… Свои сейчас в законе. А вот за участников Революции взялись всерьёз. Потом дойдут и до нас, до первой волны мобилизации…

Ну что ж. Предупреждён, значит вооружён…

 

Фото © Михайло Палінчак та Facebook Олександр Турчинов

 

Автор