Робоча поїздка Президента до Одеської області (фото, відео)

Ми готові озброїти частини ВМС, щоб збільшити ефективність бойового застосування ЗСУ – Президент про успішні випробування ракетного комплексу «Нептун»

 

Президент України, Верховний Головнокомандувач України Петро Порошенко взяв участь у випробуваннях новітньої української розробки – комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських та берегових цілей «Нептун». Всі складові та комплектуючі комплексу вироблені на українських оборонних підприємствах.

Черговий етап випробування, яке відбулося на Державному випробувальному полігоні ЗСУ, пройшов успішно. Група кораблів з 11 суден Військово-Морських Сил забезпечувала безпеку стрільб в акваторії Чорного моря.

«Сьогодні тут на полігоні в Одеській області проходить одне із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, це протикорабельна ракета, ракета берегової оборони, яка може використовуватися і Сухопутними силами ЗСУ.

«І величезний внесок, в тому числі і щодо можливостей збільшення радіуса дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини, сьогодні це все досягнення оборонного комплексу України, досягнення КБ «Луч», досягнення нашого ІТ-сектора, сектора, який розробляє бронетехніку», – зазначив Верховний Головнокомандувач.

Президент також зауважив, що у проведенні випробувань також взяли участь курсанти Одеської морської академії, які нині проходять навчання, освоюють техніку і в майбутньому будуть працювати з цим ракетним комплексом. «Ви бачите за моєю спиною курсанти наших інститутів, вони ще на етапі підготовки до прийняття на озброєння уже освоюють новітню техніку», – зазначив він.

Глава держави зауважив: «Це робиться для того, щоб надзвичайно скоротити період, який буде дозволяти бойове використання у випадку поширення агресії проти нашої держави з боку противника».

«Я переконаний, що сьогодні випробування пройдуть успішно», – заявив Президент.

Також Петро Порошенко наголосив, що на випробування ракетного комплексу запрошені військові аташе країн-партнерів України.

Водночас він зазначив, що сьогодні противник намагався перешкоджати випробуванням українських ракет: «Намагається закрити небо. Використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням. Але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет». «Жодних пом’якшених умов», – додав він.

«Сьогодні ми готові до того, щоб завершити випробування. І за моїм наказом у надзвичайно короткий термін поставити на озброєння і озброїти частини ВМС і Сухопутних військ для того, щоб збільшити потенціал, ефективність бойового застосування ЗСУ», – підкреслив він.

Джерело

 

Наші хлопці мають точно знати, що ми щоденно ведемо боротьбу, щоб прискорити їх повернення додому – Президент зустрівся з рідними полонених військових моряків

В Одесі зустрівся з членами родин полонених військових моряків. Кожен день у полоні – дуже важкий для воїна і не менш важкий для родини. І мені боляче від того, що добитися звільнення поки що не вдалося. Але я вірю, що цей щасливий день настане, і це буде дуже скоро.Жоден російський суд не має юрисдикції над нашими хлопцями, адже, відповідно до міжнародних конвенцій, вони – військовополонені. Вони мають бути негайно повернуті додому разом із захопленими бронекатерами та буксиром. І ми використовували усі можливі світові майданчики, аби прискорити ці кроки. Мужню поведінку українських героїв оцінив увесь світ. Прийняв рішення нагородити українських військовослужбовців, які сьогодні перебувають у полоні РФ. Вручив нагороди їхнім родинам, які виховали в них найкращі риси характеру. Від усієї душі бажаю вашим синам, братам і чоловікам швидкого повернення. А нам усім – перемоги і миру в Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 5. April 2019

 

Президент України Петро Порошенка запевнив, що українська влада робить все можливе для якнайшвидшого звільнення українських військових моряків, яких захопили в полон російські військові в Керченській протоці. Про це Глава держави заявив на зустрічі з військовослужбовцями Військово-Морських Сил України та членами родин полонених військових моряків під час робочої поїздки до Одеської області.

«Насамперед хотів би звернутися до вас зі словами великої вдячності за те, що ви виховали справжніх героїв. Кожен день у полоні, я це дуже чітко розумію – це велике випробування на мужність ваших близьких, і велике випробування для вас самих», – звернувся Петро Порошенко до рідних наших героїв.

Глава держави підкреслив, що саме тому сьогодні проявив ініціативу провести цю зустріч як символ солідарності з нашими хлопцями. «Щоб вони точно знали, що Україна, український Президент, українська влада, Збройні Сили України пам’ятають і щоденно ведуть боротьбу для того, щоб прискорити їх звільнення, їх повернення додому», – заявив Петро Порошенко.

«Мені боляче від того, що добитися звільнення, незважаючи на потужну світову солідарність з Україною, поки що не вдалося. Ключ від повернення додому лежить в руках однієї людини. Ім’я цієї людини – президент Російської Федерації», – водночас зауважив він.

«Але я вірю в те, що цей щасливий день настане. І це буде дуже скоро», – підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, виключно важливим в наших спільних зусиллях є дуже добра координація юристів, спецслужб, дипломатів.

«І я дуже пишаюся тим, як себе поводять наші військові моряки. Абсолютно чітка правова позиція – жоден російський суд не має жодної юрисдикції, відповідно до міжнародних конвенцій. Вони є військовополонені і мають бути негайно повернуті додому разом із захопленими бронекатерами і буксиром, і негайним відкриттям для вільного судноплавства для військових кораблів України», – підкреслив Президент.

Він також зазначив, що українська сторона використовувала всі майданчики, починаючи від Ради Безпеки ООН, і завершуючи Європарламентом для того, щоб прискорити ці кроки.

«І зараз мужню поведінку наших героїв оцінив весь світ», – резюмував Глава держави.

Джерело

 

Президент у Одесі вручив нагороди українських моряків, які перебувають в полоні Росії, їх рідним

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Одесу вручив нагороди українських моряків – військовополонених, які захоплені і утримуються Російською Федерацією, їх рідним. Глава держави відзначив високими державними нагородами 22 українських героїв.

Глава держави повідомив, що враховуючи мужність і героїзм українських військових моряків, які перебувають в полоні Російської Федерації, вирішив їх нагородити.

«Вони продемонстрували себе справжніми лицарями, справжніми воїнами, справжніми патріотами і справжніми професіоналами. Українська держава вшановує своїх мужніх захисників, відзначає вірність присязі, патріотизм», – наголосив він.

«Вручаю ці нагороди їхнім родинам, які виховали в них найкращі риси характеру. Від усієї душі я бажаю вашим синам, братам, чоловікам якнайскорішого повернення додому. Бо це найважливіше не лише для вас, але і для мене як для Президента і для кожного справжнього українця, який робить все, що від них залежить, щоб цей час прискорити», – додав Глава держави.

Президент побажав родинам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, а всім українцям – миру і перемоги.

Зустріч з родинами українських моряків

Зустріч з родинами українських моряків – це символ солідарності з нашими хлопцями. Щоб вони точно знали, що Україна, український Президент, українська влада, Збройні Сили України пам’ятають і щоденно ведуть боротьбу для того, щоб прискорити їх звільнення, їх повернення додому.Слава українським морякам! Слава Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 5. April 2019

Джерело

 

Глава держави: Морський кордон України – під надійною охороною Військово-Морських Сил

«Україна – морська держава, яка має життєво важливі інтереси в акваторії Чорного і Азовського морів. Має Військово-Морські Сили, які здатні захистити ці життєво важливі інтереси України, позиції, які мають виключне значення для національної безпеки нашої держави», – наголосив Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки на Одещину.

«Днями у повній відповідності з графіком був спущений на воду новий, черговий, вже сьомий за рахунком броньований катер для Військово-Морських Сил України. Найближчим часом на черзі поповнення ВМС десантно-штурмовими катерами», – повідомив Глава держави. Він нагадав, що нещодавно Берегова охорона США передала українським ВМС два кораблі, які цього року мають прийти до України.

«Подальша перспектива – це є озброєння протикорабельними ракетами, засобами проектування сили на ближні і дальні морські зони. І ще багато кроків… Ми рухаємось шляхом системних змін. Ми забезпечуємо ефективну взаємодію з нашими партнерами з країн НАТО», – наголосив Петро Порошенко. За його словами, декілька днів тому кораблі країн НАТО були в Одесі і Міністр оборони України Степан Полторак мав зустріч з партнерами України.

«Україна ніколи не мала таких ефективних відносин з партнерами по НАТО як зараз. Це є доказ, що ми йдемо своїм шляхом. І цей шлях – шлях інтеграції нашої держави і до структур ЄС, і до НАТО. Наголошую, що ті зміни, які зараз відбуваються в ЗСУ і ВМС, глибоке реформування ЗСУ – чітко закріплені в Конституції як реформування держави, щоб відповідати критеріям для вступу в НАТО», – підкреслив Президент.

«Розроблено і скоординовано з нашими партнерами стратегію реформування ВМС до 2035 року. Це поетапне нарощування військово-морських спроможностей для України. І ми вже приступили до реалізації першого етапу – це встановлення контролю над територіальними водами і укріплення кордонів України», – додав він.

«Я хочу сказати, що морський кордон України знаходиться під надійною охороною ВМС», – резюмував Президент.

Джерело

 

Моя задача укріплення обороноздатності нашої держави – Президент про успішні випробування нових крилатих ракет

Президент України Петро Порошенко наголошує, що українська армія надалі отримуватиме нове сучасне озброєння та техніку, яка дозволить укріпити обороноздатність держави. «Посада Президента і Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України передбачає щоденні, щогодинні, і щохвилинні зусилля із укріплення обороноздатності нашої держави», – зауважив Петро Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями Військово-Морських Сил України та членами родин полонених.

«Щойно на полігоні, тут в Одеській області, відбулися успішні випробування нової крилатої ракети, яка здатна вести вогонь по морським цілям. Сьогодні випробувався саме цей варіант спеціалізації. Має збільшений радіус дії, збільшену бойову частину. І мені приємно вам повідомити, що випробування нової української крилатої ракети відбулися успішно. Ракета, подолавши відстань понад 250 км, успішно вразила ціль в акваторії Чорного моря», – розповів Глава держави.

«Наголошую, що це – українські ракети, які створені українськими конструкторами і вироблені на підприємствах українського оборонно-промислового комплексу. Наголошую, що за моїм завданням вже в грудні місяці вони будуть прийняті на озброєння і розташовані на кораблях Військово-Морських Сил України, і в підрозділах берегової оборони», – зазначив Президент.

За його словами, за випробуваннями спостерігали представники дружніх до нас країн, воєнні аташе, дипломатичні представники. Водночас він зауважив, що і країна-агресор «дуже уважно слідкувала за випробуваннями, намагалася застосувати засоби радіоелектронної боротьби».

«І незважаючи на всю протидію, випробування пройшли дуже успішно», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

 

Автор