Ідеали на продаж

Гліб Бабіч

Хроніка подій імені 60-річчя Юлії Володимирівни Тимошенко.

У Тернопільській облраді “Батьківщина” йде в коаліцію з “За майбах” (імені Ігоря Валерійовича) і “Слугою народу” (імені його ж, плюс купа акціонерів і загальний абзац). Плюс там ще “Довіра” і “Свобода” (ой, як дивно!).

В Івано-Франківській облраді Батьківщина йде в коаліцію з “За майбах” (Ігор Валерійович задоволено чеше в бороді) і “Слугою Народу” (ой, а так можна було?). Поруч примостилися “Платформа Громад” (на плутати зі Справою Громад) і “Свобода” (гусари, мовчати!)

Але сама бубочка в Київській області. “Батьківщина” в міцних обіймах зі “Слугою народу” (Зеленський ставить на стіл рамочку з ЮВТ в мереживах) і (!) ОПЗЖ (ой, а як же все це “ніколи-ніколи?”), що? Барабанний дріб!
В сльозах розчулення і соплях взаємних поцілунків проводять на пост Голови Київської облради “слугу народу” Олександра Склярова. Захлинаючись від почуттів, “Батьківщина” повідомила, що тепер з регіоналами і слугами у неї “спільна позиція”.
Завіса!

Злиття в екстазі з винуватцями сьогоднішнього цирку – це очікувано. Поцілунки в ясна з Коломойським – це звично. У Юлії Володимирівни і Ігоря Валерійовича давні теплі відносини. Але ось офіційна любов з офіційними представниками “рускага міра” – це вчинок! Власне, Батьківщина скоро неминуче покаже з якого вона боку барикади вже офіційно. І з ким разом піде атаку. І хто буде оплачувати цей бенкет.

Я не знаю, як точно складуться коаліції в інших місцях, але підозрюю, що “Батьківщина” буде присутня в них, навіть якщо потрібно буде увійти в коаліцію з умовної “Партією Педофілів”.

Зате я точно знаю, як буде далі складатися політичний небосхил України на будь-яких виборах. Юлія Володимирівна сильно покращала після важкого лікування від COVID-19. І тепер готова працювати зовсім без маски. І буде і ОПЗЖ, і Слуги, і ще більш цікаві речі. Гарантую.

Весь цей Майдан, війна, Україна – і росія на іншому полюсі – ніколи нічого не значили для Юлії Володимирівни та її вірної “Батьківщини”. Майже всі поїзди пішли. І час “принцеси” йде слідом за ними.

Тому, щоб зробити ще ривок, їй доводиться трошки (зовсім) продати все ідеали, які вона декларувала. І це тільки початок. Тому що того, хто сказав “А”, обов’язково змусять сказати Б.

І я не з’їм стільки попкорну, що знадобиться, щоб спостерігати прийдешні трансформації Юлії Володимирівни та її партії “Родіна”.

Я очікував чогось такого давно. Ви – ні?

 

Карикатура © Андрій Петренко

Автор