МВФ рятувати нас не буде

Антон Швец

Щож.

Це насправді погано. Я сподівався, що ми, якщо що, зможемо отримати від МВФ емердженсі-план. Це такий план, що його реалізовують за критичних обставин у країнах. Швидка макрофінансова допомога.

Міністр фінансів Марченко каже, що така можливість закрита зараз. Я так зрозумів, це і був план “А” Кирила Шевченка – впасти на коліна та замість реформ виклянчити емердженсі. Він звісно не спрацював, наприклад, через наявність ЗВР.

Тобто всі дії МВФ будуть в рамках програми.

Яку потрібно виконати. І зараз ми не можемо сказати, чи дійсно вона виконується, чи ні.

Тобто Марченко та Мілованов кажуть, що нема проблем з незалежністю НБУ. Але не кажуть чому? Що зроблено? Що змінилось? Я не бачу від МВФ сигналів, що питання з незалежністю НБУ для МВФ закрито.

Марченко дав бюджет, який в діапазоні МВФ. Гуд, але чи будуть голоси на нього в ВР?

Що там з антикорупцією, НАБУ, САП, НАЗК, незаконним збагаченням? Я не бачу ніяких рухів у потрібних напрямках. Я чую багато слів, але виконувати ті слова типу повинні ті самі люди, які до проблем призвели – Татарови, Вовки обидва, Єрмак тощо.

Так, ситуація краща ніж пару тижнів тому, але це поки що суто інформаційно краща ситуація.

Типу ми хоча б почули, що ОП обіцяє все зробити.

Але щось я не бачу потрібного темпу дій.

ВАЖЛИВИЙ ДІСКЛЕЙМЕР.

Відмова в емердженсі від МВФ НЕ МАЄ НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ, за якою ми повинні отримати гроші. Це дві окремих лінії, і перша не залежить від другої.

Автор