Влада Зеленського намагається активно протидіяти веденню виборчої кампанії «Європейської Солідарності»

Влада свідомо перетворює вибори в Україні на фарс

Щодня «Європейська Солідарність» змушена повідомляти про нові факти брутального порушення владою прав опозиції та руйнації виборчого процесу.

При безпосередньому потуранні керівництва країни представники місцевої влади, які працюють на правлячу партію та її сателітів намагаються не допустити «Європейську Солідарність» до участі у виборах у місті Кременчук.

Так, місцева ТВК провела жеребкування учасників виборчих перегонів без кандидатів від «Європейської Солідарності». Ці зухвалі злочинні дії відбувалися не зважаючи на рішення судів двох інстанцій з вимогою припинити свавілля щодо нереєстрації кандидатів від «ЄС».

«Європейська Солідарність» вимагає від президента Зеленського зупинити демонстративну цинічну руйнацію виборчого процесу та повернення брудних схем часів Януковича.

Ми вимагаємо від ЦВК відповідно до українського законодавства розпустити контрольовану владою ТВК.

Ми вимагаємо від МВС відкрити кримінальні справи проти кишенькових членів комісій за невиконання рішень суду та грубе порушення виборчого законодавства.

Ми також закликаємо міжнародні організації та спостережні місії вплинути на владу, яка вдається до системного порушення права опозиції на ведення вільної конкурентної передвиборчої кампанії.

Джерело

 

Влада використовує ПриватБанк для боротьби з опозицією

Передчуваючи поразку на місцевих виборах, влада Зеленського намагається активно протидіяти веденню виборчої кампанії «Європейської Солідарності» – головної української опозиційної сили.

Ми вже неодноразово повідомляли про факти брутального порушення прозорості виборчого процесу представниками влади, однак послідовники Януковича вдаються до нових методів фальсифікації народного волевиявлення.

Так, за вказівкою влади повністю підконтрольний їй ПриватБанк незаконно заблокував кошти, виділені партією на ведення виборчої кампанії. 5 жовтня з центрального рахунку «Європейської Солідарності» було здійснено перерахунок коштів на рахунки регіональних партійних структур. Але без жодних підстав вони були заблоковані працівниками ПриватБанку. Таким чином, незаконно втручаючись у виборчий процес, влада руками підконтрольного їй ПриватБанку повністю заблокувала фінансування виборчої кампанії нашої партії в регіонах, зокрема, оплату реклами на телебаченні.

«Європейська Солідарність» чітко виконує вимоги законодавства щодо фінансування політичних партій та використовує кошти, які пройшли перевірку в НАЗК і були отримані в якості компенсації після парламентських виборів 2019 року. Саме НАЗК має виключне право перевіряти прозорість партійного фінансування. Тому розцінюємо грубе втручання ПриватБанку у виборчий процес як виконання злочинної вказівки Банкової у боротьбі з опозицією.

«Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського припинити перетворювати вибори на фарс та використовувати банківську систему як інструмент у боротьбі з опозицією.

Ми вимагаємо від правоохоронних органів та керівництва Національного банку України зупинити цей злочин і провести розслідування щодо свідомого перешкоджання працівниками ПрибатБанку ведення виборчого процесу в Україні. Відповідні матеріали щодо грубого порушення владою України виборчого законодавства ми надаємо міжнародним організаціям та спостерігачам, які працюють в Україні.

Джерело